Waarom u de watchOS 7 Public Beta niet zou moeten installeren

Inhoudsopgave:

Waarom u de watchOS 7 Public Beta niet zou moeten installeren
Waarom u de watchOS 7 Public Beta niet zou moeten installeren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Als er iets misgaat, moet je je Watch mogelijk terugsturen naar Apple.
  • De levensduur van de batterij zal er vrijwel zeker onder lijden.
  • Als u de watchOS-bèta installeert, verbindt u zich ertoe ook een iPhone-bèta te installeren.
Image
Image

Het installeren van bèta-besturingssystemen op je gadgets kan spannend zijn, maar het installeren op je Apple Watch brengt enkele problemen met zich mee.

Het is zeker verleidelijk. Met bèta's krijg je vroege toegang tot alle coole nieuwe functies, en je kunt zelfs dingen uitproberen die nooit in de definitieve release komen. Maar een bèta is niet voor niets een bèta. Het is onvoltooid, onstabiel en nog gedeeltelijk niet getest.

Je leest vaak het betuttelende advies dat je geen bètasoftware moet installeren tenzij "je weet wat je doet", maar wat betekent dat precies? En waarom, specifiek, zou je moeten vermijden om de bèta op de Apple Watch te zetten?

Er is geen herstelpad dat niet gepaard gaat met een bezoek aan een fysieke winkel.

De risico's van bètasoftware

Vorig jaar waren de iOS 13-bèta's van Apple bijvoorbeeld erg onbetrouwbaar. Ze voegden veel nieuwe functies toe, maar veroorzaakten catastrofale fouten voor sommige gebruikers. Wijzigingen in iCloud veroorzaakten verloren gegevens en deze verliezen werden via iCloud gesynchroniseerd met de Macs van die gebruikers.

Afgezien van het knoeien met je gegevens, wat waarschijnlijk het ergste is wat een bèta kan doen, kunnen er veel ongemakken zijn: crashes en glitches of apps die niet starten omdat ze nog niet zijn bijgewerkt om mee te werken de bèta. Maar de Apple Watch heeft één specifiek probleem dat het bijzonder gevaarlijk maakt om bèta's uit te voeren.

"Ik denk dat de belangrijkste [reden om de watchOS-bèta niet te installeren] is dat als er iets [verprutst], ik geloof dat er geen herstelpad is dat niet gepaard gaat met een reis naar een fysieke winkel", indie iOS en Mac-ontwikkelaar James Thomson vertelde Lifewire via Twitter DM. "Daarom aarzel ik altijd."

Met de iPhone en iPad kun je altijd gewoon alles wissen en het huidige, stabiele besturingssysteem opnieuw installeren. Vervolgens herstel je de back-up die je hebt gemaakt voordat je begon met het testen van de bèta.

En je hebt toch een back-up gemaakt? Het grootste risico (afgezien van de eerder genoemde gegevenscorruptie) is dat hoe langer u doorgaat met testen, hoe langer het geleden is dat u uw back-up hebt gemaakt. Dit betekent dat je veel verliest van wat je sindsdien hebt gemaakt.

Maar met de Apple Watch is het misschien niet zo eenvoudig. Op de ondersteuningspagina voor bèta-installaties van Apple lees je de volgende enge waarschuwing:

Als het probleem niet wordt opgelost door uw Apple Watch geforceerd opnieuw op te starten, of als uw Apple Watch opnieuw opstart in de herstelmodus of andere problemen vertoont waardoor deze moet worden hersteld met de huidige versie van watchOS, moet u deze mogelijk verzenden naar Apple voor onderhoud.

Je hoeft je iPhone nooit op te sturen voor gegevenscorruptie door een bètaprobleem.

Een ander horloge-specifiek probleem is dat de Apple Watch en de iPhone bij de virtuele heup zijn samengevoegd. Net als de originele iPhone, die iTunes nodig had om hem te activeren, heeft de Apple Watch een iPhone-moederschip nodig om goed te kunnen functioneren. Dus als u een bètaversie op uw horloge installeert, moet u er ook een op uw iPhone installeren.

Een paar jaar geleden draaide ik de toen nieuwste iOS-bèta op mijn iPad. Tegelijkertijd kocht ik een Apple HomePod-speaker. De HomePod was zo glitchy en onbetrouwbaar dat ik hem terugstuurde, maar toen realiseerde ik me dat het de bètaversie op de iPhone was die het probleem veroorzaakte.

Verwacht het onverwachte

Het punt is dat bèta's allerlei onverwachte dingen kunnen breken, en ze kunnen beter of slechter worden naarmate de bèta vordert.

De Australische Apple Watch-gebruiker David Woodbridge installeerde bijvoorbeeld de bètaversie van watchOS 7 en brak een belangrijke toegankelijkheidsfunctie. David is blind en vertrouwt op VoiceOver, de geweldige functie van Apple om door apparaten te navigeren door te luisteren. "Dringend", zei David op Twitter, "installeer watch OS 7 beta 4 niet als je een VoiceOver-gebruiker bent, omdat het niet functioneel is." Dat is alsof het scherm niet meer werkt voor ziende mensen.

Ten slotte, waarschijnlijk het meest irritante dat je in bèta's tegenkomt, zijn problemen met de levensduur van de batterij. Dit gebeurt vaak terwijl bugs worden gladgestreken. Moderne draagbare apparaten zijn uitstekend uitgebalanceerd als het gaat om het besparen van stroom, en het horloge - met zijn kleine batterij en altijd-aan-display - is nog vatbaarder voor deze stroomproblemen.

Nogmaals, tegenwoordig is dat misschien minder belangrijk. "Ik ga op dit moment zelden het huis uit", zei Thomson. "De levensduur van de batterij is niet zo belangrijk."

Uiteindelijk is het aan jou of je de watchOS 7-bèta op je eigen Apple Watch installeert. Als u die keuze echter maakt, zorg er dan voor dat u de mogelijke gevolgen begrijpt. We zouden het niet leuk vinden om te zeggen dat we het je verteld hebben.

Aanbevolen: