Hoe maak je een MacBook-toetsenbord schoon

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een MacBook-toetsenbord schoon
Hoe maak je een MacBook-toetsenbord schoon
Anonim

Zoals bij elk apparaat of elke technologie, gaat routineonderhoud op uw MacBook-toetsenbord een lange weg. Maak elke zes maanden een paar passen om voor uw MacBook te zorgen, en het zal op de lange termijn zijn vruchten afwerpen.

Een schoon toetsenbord onderhouden lijkt een taak die eenvoudig genoeg is. Hier zijn een paar tips om je MacBook-toetsenbord schoon te maken en te onderhouden.

Hoe maak je je MacBook-toetsenbord schoon met perslucht

Perslucht is de aanbevolen manier om uw MacBook-toetsenbord schoon te maken, evenals de Mac en zijn accessoires.

Voordat je je MacBook afspuit, zet hem uit en haak alles los dat op de USB-poort of andere poorten is aangesloten. Verwijder bovendien de toetsenbordafdekking, als u er een gebruikt.

  1. Houd je MacBook open in een hoek van ongeveer 75 graden zodat het toetsenbord bijna verticaal staat.

    Image
    Image
  2. Spuit met een blikje perslucht op het toetsenbord. Beweeg in een zigzaggend patroon van links naar rechts om stof of kruimels los te maken die tussen de toetsen kunnen zitten.
  3. Draai de computer 90 graden zodat de toetsen Tab en Caps Lock bovenaan staan.

  4. Herhaal dezelfde zigzaggende beweging met de perslucht, opnieuw van boven naar beneden, van links naar rechts.

    Image
    Image
  5. Draai de MacBook en herhaal het proces nog een laatste keer, met Tab en Caps Lock aan de onderkant.
  6. Laat ten slotte een pluisvrije, microvezeldoek over het oppervlak van het toetsenbord lopen om alles wat op het toetsenbord achterblijft weg te vegen.

Microvezeldoeken zijn goedkoop, kunnen voor verschillende reinigingstaken worden gebruikt en kunnen na het wassen opnieuw worden gebruikt.

Hoe het MacBook-toetsenbord schoon te maken met ontsmettingsalcohol en schoonmaakmiddel

Als je plakkerig of opgehoopt residu op je MacBook-toetsenbord hebt, moet je het misschien grondiger schoonmaken. Je twee beste opties zijn het schoonmaken van slijm of ontsmettingsalcohol.

Slijm schoonmaken

Het schoonmaken van slijm is een kleverige rommel die diep in scheuren kan komen om opgesloten deeltjes en stof uit je toetsenbord te trekken. Druk het slijm voorzichtig naar beneden op het toetsenbord en trek het dan terug. Als het correct wordt gedaan, zal het enorme hoeveelheden vuil met zich meebrengen.

Zorg er net als bij het gebruik van perslucht voor dat uw computer is uitgeschakeld en dat alles is losgekoppeld voordat u het proces start.

Alcohol wrijven

Als er iets hardnekkigs op een specifieke toets zit, is ontsmettingsalcohol wellicht de beste keuze. Voeg een paar druppels toe aan een wattenstaafje en breng het aan op de aanstootgevende delen van je toetsenbord.

Zorg ervoor dat de ontsmettingsalcohol niet onder de toetsen sijpelt. Bewaar het alleen op het oppervlak van de toetsen.

Als een schoon MacBook-toetsenbord niet werkt, laat het dan repareren

Als je toetsenbord nog steeds problemen heeft, zelfs na het gebruik van deze reinigingsmethoden, is er waarschijnlijk iets groters om je zorgen over te maken.

Maak een Apple Genius Bar-afspraak en breng je MacBook naar een plaatselijke Apple Store, of kijk online om hem te laten repareren als er geen Apple Store in de buurt is. Controleer ook of uw MacBook nog onder de garantie v alt. Als het ernstige problemen heeft, moet u het mogelijk opsturen voor reparatie.

Aanbevolen: