Voor- en nadelen van 3D TV

Inhoudsopgave:

Voor- en nadelen van 3D TV
Voor- en nadelen van 3D TV
Anonim

3D-tv's zijn niet meer leverbaar. Fabrikanten zoals Samsung, LG, Sony en anderen zijn vanaf 2017 gestopt met het maken ervan, maar er zijn er nog steeds veel in gebruik. Ook zijn er nog steeds 3D-videoprojectoren beschikbaar. Deze informatie wordt bewaard voor degenen die 3D-tv's bezitten, een goedkeuring overwegen of 3D-tv hebben gebruikt, de aankoop van een 3D-videoprojector en voor archiefdoeleinden.

Image
Image

Bottom Line

Het nieuwste tijdperk van 3D in bioscopen begon in 2009 en 3D-tv-kijken thuis begon in 2010. Hoewel er enkele trouwe fans zijn, vinden velen dat 3D-tv de grootste dwaasheid ooit is op het gebied van consumentenelektronica. Hier zijn enkele voor- en nadelen van het fenomeen 3D-tv.

3D TV-PRO's

3D-films, sport, tv-shows en video-/pc-games in 3D bekijken: 3D zien in de bioscoop is één ding, maar 3D-films kunnen bekijken, Tv-programmering en 3D-video/pc-games thuis, hoewel een attractie voor sommigen, is een andere. In beide gevallen kan 3D-inhoud die bedoeld is voor thuisweergave, mits goed geproduceerd en als uw 3D-tv goed is afgesteld, een uitstekende meeslepende kijkervaring bieden.

De 3D-kijkervaring werkt het beste op een groot scherm. Hoewel 3D beschikbaar is op tv's in verschillende schermformaten, is het bekijken van 3D op een 50-inch of groter scherm, of een groot videoprojectiescherm een aangenamere ervaring omdat het beeld een groter deel van uw kijkgebied vult.

  • 3D-tv's zijn uitstekende 2D-tv's: Zelfs als je nu (of ooit) niet geïnteresseerd bent in 3D, blijken 3D-tv's ook uitstekende 2D-tv's te zijn. Vanwege de extra verwerking (goed contrast, zwartniveau en bewegingsrespons) die nodig is om 3D er goed uit te laten zien op een tv, gaat dit over in de 2D-omgeving, wat zorgt voor een uitstekende 2D-kijkervaring.
  • Sommige 3D-tv's voeren re altime 2D-naar-3D-conversie uit: Hier is een interessante draai aan sommige duurdere 3D-tv's. Zelfs als uw tv-programma of film niet in 3D wordt afgespeeld of overgedragen, bieden sommige 3D-tv's re altime 2D-naar-3D re altime-conversie. Toegegeven, dit is niet zo'n goede ervaring als het kijken naar oorspronkelijk geproduceerde of uitgezonden 3D-inhoud, maar het kan een gevoel van diepte en perspectief toevoegen als het op de juiste manier wordt gebruikt, zoals bij het bekijken van live sportevenementen. Het heeft echter altijd de voorkeur om oorspronkelijk geproduceerde 3D te bekijken, boven iets dat on-the-fly van 2D wordt omgezet.
Image
Image

3D TV-CON's

  • Niet iedereen houdt van 3D: Bij het vergelijken van inhoud die is gefilmd of die in 3D wordt gepresenteerd, zijn de diepte en lagen van het beeld niet hetzelfde als wat we in de echte wereld zien. En net zoals sommige mensen kleurenblind zijn, zijn sommige mensen "stereoblind". Om erachter te komen of u "stereoblind" bent, kunt u een eenvoudige dieptewaarnemingstest uitvoeren. Maar zelfs veel mensen die niet "stereoblind" zijn, houden er niet van om naar 3D te kijken. Net als degenen die de voorkeur geven aan 2-kanaals stereo in plaats van 5.1-kanaals surround sound.
  • De bril zit niet lekker: Velen hebben er last van dat ze die speciale 3D-bril moeten dragen. Afhankelijk van de bril zijn sommige inderdaad minder comfortabel dan andere. Het comfortniveau van de bril kan meer bijdragen aan "zogenaamde" 3D-hoofdpijn dan het daadwerkelijk kijken naar 3D. Het dragen van een 3D-bril verkleint ook het gezichtsveld en introduceert een claustrofobisch element in de kijkervaring.
  • De prijs van de bril: Of u nu last heeft van het dragen van een 3D-bril of niet, de prijs ervan kan dat zeker. Met de meeste LCD Shutter-type 3D-brillen die voor meer dan $ 50 per paar worden verkocht, kan dit zeker een kostenbarrière zijn voor mensen met grote gezinnen of veel vrienden. Sommige 3D-tv's gebruiken echter een passief gepolariseerde 3D-bril, die veel goedkoper is, ongeveer $ 10-20 per paar kost en comfortabeler is om te dragen.
  • 3D-tv's zijn duurder: Nieuwe technologie is duurder om aan te schaffen, althans in het begin. Sommige van de eerste VHS-videorecorders waren ongeveer $ 1.200. Blu-ray Disc-spelers zijn pas ongeveer tien jaar op de markt en de prijzen daarvan zijn gedaald van $ 1.000 tot ongeveer $ 100. Bovendien, wie had dat gedacht toen plasma-tv's voor $ 20.000 werden verkocht toen ze voor het eerst uitkwamen, en voordat ze werden stopgezet, kon je er een kopen voor minder dan $ 700. Hetzelfde gebeurde met 3D-tv. De prijzen waren aanvankelijk erg hoog, maar daalden na een paar jaar bij de meeste sets enigszins, maar ze waren nog steeds hoger dan niet-3D-sets.
  • Je hebt een 3D Blu-ray Disc-speler nodig: Als je denkt dat de kosten van een 3D-tv en een bril een struikelblok zijn, vergeet dan niet een 3D Blu-ray Disc-speler als je echt geweldige 3D in high definition wilt kijken. Dat kan op zijn minst een paar honderd dollar toevoegen aan het totaal.
  • Misschien hebt u een nieuwe thuisbioscoopontvanger nodig: Als u uw Blu-ray Disc-speler via uw thuisbioscoopontvanger op uw tv aansluit, heeft u mogelijk een nieuwe nodig. Tenzij uw thuisbioscoopontvanger voor 3D geschikt is, hebt u geen toegang tot 3D vanaf uw Blu-ray Disc-speler. Er zijn echter oplossingen die problemen met toegang tot 3D-video en surround sound-audio oplossen.
  • De prijs van 3D Blu-ray Disc-films: De prijs van 3D Blu-ray Disc-films schommelt tussen $ 35 en $ 40, wat ongeveer $ 10 hoger is dan de meeste 2D Blu-ray-films. ray Disc-films.
  • Niet genoeg 3D-inhoud: U kunt geen 3D kijken tenzij er 3D-inhoud is om naar te kijken. Momenteel zijn er meer dan 400 3D-titels beschikbaar op Blu-ray Disc, waarvan sommige echte uitblinkers zijn. Afgezien van Blu-ray, aangezien het aanbod klein is, met kabel-/satellietdiensten, bieden Netflix en Vudu slechts een beperkt aanbod. Ook hebben broadcast-tv-aanbieders 3D nooit echt omarmd, en om logische redenen. Om een 3D-weergaveoptie te bieden voor tv-uitzendingen, zou elke netwerkzender een apart kanaal moeten creëren voor een dergelijke service, iets dat niet alleen een uitdaging is, maar ook niet echt kosteneffectief gezien de beperkte vraag.
Image
Image

De huidige staat van 3D

Hoewel 3D nog steeds populair is in bioscopen, hebben tv-makers die ooit zeer agressieve voorstanders van 3D waren, zich teruggetrokken na een aantal jaren beschikbaar te zijn geweest voor thuisgebruik. Met ingang van 2017 is de productie van 3D-tv's stopgezet.

Het nieuwe Ultra HD Blu-ray Disc-formaat bevat geen 3D-component. De meeste Ultra HD Blu-ray Disc-spelers kunnen echter nog steeds standaard 3D Blu-ray Discs afspelen.

Hoewel een aantal 4K Ultra HD-tv's 3D-inhoud kunnen weergeven, wordt de inhoud opgeschaald vanaf 1080p 3D-bronnen.

Om een limiet te stellen aan de huidige staat van 3D thuis, hebben tv-makers hun aandacht gericht op andere technologieën om de tv-kijkervaring te verbeteren, zoals 4K Ultra HD, HDR en een breed kleurengamma, maar 3D videoprojectoren zijn nog steeds beschikbaar.

Voor degenen die wel een 3D-tv of videoprojector, 3D Blu-ray Disc-speler en een verzameling 3D Blu-ray Discs hebben, kunt u er nog steeds van genieten zolang uw apparatuur actief is.

Aanbevolen: