Mail voor Windows Review: voor- en nadelen - Gratis e-mailprogramma

Inhoudsopgave:

Mail voor Windows Review: voor- en nadelen - Gratis e-mailprogramma
Mail voor Windows Review: voor- en nadelen - Gratis e-mailprogramma
Anonim

Mail voor Windows is een eenvoudig e-mailprogramma waarmee u e-mail in meerdere accounts gemakkelijk en veilig kunt afhandelen, hoewel het niet meer geavanceerde functies heeft. U kunt geen filters instellen, bijvoorbeeld e-mailgroepen of berichtsjablonen.

IMAP-, Exchange- en POP-accounts in Mail voor Windows

Met Mail voor Windows kun je meerdere e-mailaccounts instellen, en deze kunnen van verschillende typen zijn: naast de klassieke (en snel verdwijnende) POP-accounts, ondersteunt Mail IMAP (zoals Gmail of iCloud Mail) en Exchange (zoals Outlook 365).

Met IMAP en Exchange blijven alle berichten en mappen op de server staan, waarmee Mail vervolgens synchroniseert. Wanneer u een nieuwe account toevoegt, wordt deze standaard door Mail voor Windows zo geconfigureerd dat alleen berichten van de afgelopen maand (of de laatste drie maanden) worden gesynchroniseerd.

Dit is natuurlijk een slimme strategie. Hoe vaak kijk je echt naar berichten die je meer dan drie maanden geleden hebt ontvangen? Dus als u deze e-mails niet lokaal op de computer bewaart, bespaart u niet alleen tijd en bandbreedte bij het synchroniseren, evenals tonnen lokale schijfruimte, maar het voorkomt ook dat u met deze oude e-mails gaat knoeien.

Natuurlijk kunt u met Mail voor Windows de synchronisatieoptie wijzigen zodat alle berichten in alle mappen beschikbaar zijn. Natuurlijk zou Mail voor Windows dit duidelijk moeten maken en eenvoudiger kunnen veranderen.

Image
Image

Snel overzicht Beschrijving

  • Met Mail voor Windows kunt u e-mail beheren in meerdere IMAP-, Exchange- en POP-e-mailaccounts.
  • Voor elk e-mailaccount kunt u configureren hoeveel e-mail (inclusief een week en een maand terug en zonder limiet) wordt gesynchroniseerd, waarbij lokale opslag behouden blijft; de instelling is van toepassing op alle mappen van een account.
  • Een (optioneel) adaptief synchronisatieschema compenseert het ontvangen van nieuwe berichten tegelijk met het behoud van de batterijduur op een laptop.
  • De inboxen en mappen van meerdere accounts kunnen worden gecombineerd tot één account waarmee u op één plek toegang hebt tot alle e-mail, en Mail voor Windows kan berichten in een gesprek ordenen als discussielijnen.
  • Om uw veiligheid en privacy te beschermen, kunt u de Mail-app zo configureren dat externe inhoud niet automatisch wordt gedownload.
  • Met een gebruiksvriendelijke berichteditor kunt u uitgebreide opmaak, inclusief afbeeldingen, aan e-mailtekst toevoegen; Mail voor Windows ondersteunt ook e-mailbijlagen.
  • Voor elk account kun je een e-mailhandtekening maken, die automatisch wordt toegevoegd aan e-mails terwijl je ze opstelt.
  • Eenvoudig zoeken laat je tekst snel vinden in de volledige berichttekst en in mappen; zoekoperators om de resultaten te verfijnen zijn echter niet beschikbaar.
  • Integratie met Agenda zorgt ervoor dat Mail datums en tijden herkent voor gebeurtenissen in e-mails en dat je ze gemakkelijk aan je planning kunt toevoegen.
  • Door gebruik te maken van de interface naar de auto-responder voor vakanties van Outlook Mail, kunt u een Outlook.com-account instellen om inkomende berichten automatisch namens u te beantwoorden.
  • Mail voor Windows kan u via het Windows-actiecentrum op de hoogte stellen van nieuw binnengekomen e-mails met een banner of geluid.
  • Je kunt de interfacekleur en een achtergrondafbeelding voor het Mail-app-venster kiezen en schakelen tussen een licht thema voor de dag en een donker thema voor de nacht.
  • Mail voor Windows ondersteunt Windows 10.

Een competente berichtbewerker

Wat je er ook van vindt, Mail voor Windows probeert bewust te zijn van de bronnen die het gebruikt. Het controleert ook niet vaker op nieuwe berichten dan het nodig acht, een 'slim' schema past zich bijvoorbeeld aan aan hoe vaak je nieuwe mail ontvangt en hoe vaak je ermee omgaat. Ja, je kunt je eigen schema kiezen.

Ervan uitgaande dat je je e-mails wel in de Mail-app hebt gekregen, wat kun je dan doen? Beantwoorden, archiveren, verwijderen; als je een beetje kijkt, biedt Mail for Windows ook een snelkoppeling om een e-mail als spam te markeren.

Als je antwoordt of een nieuw bericht schrijft, zul je een comfortabele en handige editor vinden waarmee je de opmaak gemakkelijk kunt toepassen. U kunt natuurlijk afbeeldingen en bijlagen toevoegen. Een beetje verrassend misschien, de Mail-app integreert niet rechtstreeks met OneDrive (of andere services voor het delen van bestanden) voor het verzenden van bestanden die de grenzen van klassieke bijlagen verleggen.

Iets anders dat vaak aan de uiteinden van e-mails wordt bevestigd, zijn handtekeningen. Mail voor Windows laat je die van jou toevoegen - op de ietwat rudimentaire manier die we ervan mogen verwachten: je krijgt één teksthandtekening per account (geen afbeeldingen en geen links), en het wordt automatisch opgenomen of uitgeschakeld; je kunt niet meerdere handtekeningen per account instellen of alleen kiezen bij het verzenden.

Meestal ontbrekende automatisering

Handtekeningen kunnen dus niet fungeren als tekstfragmenten in de Mail-app. Helaas kan ook niet veel anders. Mail voor Windows biedt geen berichtsjablonen, tekstmodules of voorgestelde antwoorden.

Wat betreft andere automatisering biedt Mail ook niet veel. U kunt er geen regels voor lokale mailfiltering in instellen; Mail voor Windows kan geen e-mail sorteren of markeren op basis van afzenders; en je kunt er bijvoorbeeld geen berichten van maken die je verzendt op basis van de ontvanger.

(Voor Outlook Mail-accounts kunt u met de Mail-app de auto-responder configureren die vanaf de server wordt verzonden. Een vergelijkbare interface voor algemene regels aan de serverzijde, misschien ook voor andere accounttypen, zou nuttig kunnen zijn.)

Geen labels, maar handig zoeken

U kunt Mail voor Windows ook niet instellen om labels of categorieën toe te passen met behulp van filters. Dit komt omdat, nogmaals, er geen filters zijn - en omdat er geen labels of categorieën zijn. Er is helaas ook geen uitstel van berichten.

Voor het organiseren van e-mail geeft de Mail-app je mappen en zoeken. Mappen werken zoals ze zouden moeten en het verplaatsen van berichten is eenvoudig genoeg met Dragon and Drop of de werkbalk. Een beetje vreemd, er is geen sneltoets en een tikkeltje irritant is het verplaatsen van berichten tussen accounts niet mogelijk (het kopiëren van berichten trouwens ook niet).

Zoeken in Mail voor Windows is over het algemeen een bevredigende ervaring. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de eenvoud: u voert uw zoektermen in; u drukt op "Enter"; je krijgt resultaten. Met de Mail-app kun je zoeken in de huidige map of het account (maar niet tussen accounts).

Het meest nuttig is misschien dat u Mail kunt sturen om de zoekopdracht online op de server voort te zetten en alle resultaten terug te sturen. Dit is een manier om toegang te krijgen tot e-mail die niet is gesynchroniseerd met de computer en een bijzonder nuttige manier.

Als je naar precisie verlangt in je zoekopdracht en resultaten, mis je waarschijnlijk zoekoperators, filters en sorteeropties. Zoeken is nog steeds bij uitstek handig in Mail.

Gelinkte inboxen om accounts te verenigen

Terug in de inbox (of een andere map), mis je misschien ook die sorteeropties. Mail-app toont berichten altijd gesorteerd op datum. Je kunt de map filteren om ze te verkleinen tot alleen ongelezen of gemarkeerde berichten.

Als je meer dan één account hebt ingesteld, zul je merken dat je tussen accounts schakelt of dat Mail voor Windows ze samenvoegt. Met "gekoppelde inboxen" krijg je gecombineerde inboxen, verzonden e-mail en archiefmappen, enz., die verschijnen als één grote account.

Met accounts die op deze manier zijn samengevoegd, kun je zelfs in accounts zoeken, hoewel de resultaten een beetje verwarrend kunnen zijn omdat berichten niet hun oorsprong aangeven.

Bevelen van Mail voor Windows door te vegen, muis en toetsenbord

Of je inboxen nu gescheiden of samengevoegd zijn, met Mail voor Windows kun je acties instellen en configureren om door een bericht te vegen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit het archiveren en verwijderen of markeren van e-mail.

Helaas bestaan er geen vergelijkbare configuratie-opties voor de beschikbare werkbalken en acties in het contextmenu - en de beschikbare acties kunnen soms een beetje lukraak lijken. Ze werken echter goed genoeg en je kunt in ieder geval de meeste acties ondernemen die je wilt.

Hetzelfde geldt helaas niet voor sneltoetsen. Zelfs in een programma dat ook goed werkt met een scherm (en geen toetsenbord) om aan te raken, zou een volledige reeks sneltoetsen meer moeten zijn dan een bijzaak. Mail voor Windows wordt geleverd met een reeks snelkoppelingen die op sommige plaatsen bekend genoeg zijn, maar met hiaten zoals het verplaatsen van e-mail, zoals eerder vermeld of het gebruik van "Space" om e-mail te lezen op het scherm.

Geen e-mail en concepten openen in aparte Windows?

Nu we het toch over het gebied hebben waar de Mail-app je berichten weergeeft: wat het apparaat ook is, er is geen manier om een conceptbericht te minimaliseren of op een andere manier uit de weg te ruimen tijdens het opstellen ervan, zodat je snel kunt verwijzen naar, laten we zeggen, het originele bericht en dan terugkeren naar het ontwerp is eenvoud en focus te ver gegaan; op een groot scherm is het gek.

Mail voor Windows laat je ook geen e-mails openen die je aan het lezen bent in aparte vensters - of, als er een manier is, is het voor mij duister gebleven. De Help voor Mail-app is beperkt tot een paar handen vol vragen.

Kalender en contacten

Mail voor Windows wordt geleverd met Agenda als een zustertoepassing, die goed genoeg werkt om uw planning te synchroniseren en te beheren. Als de Mail-app een tijd en datum in een e-mail detecteert, kan het u helpen een nieuwe gebeurtenis in de agenda te maken met de vooraf ingestelde tijd en het onderwerp van de e-mail als titel. Helaas is dat zowat alle integratie die er is tussen de twee programma's.

Mensen houden contacten voor de Mail-app en integratie is eveneens beperkt. Het is ook jammer dat je in Mail (of Mail in combinatie met Personen) geen contactgroepen kunt instellen, zodat je gemakkelijk meerdere ontvangers kunt mailen. Er is niet eens een echte contactkiezer in de Mail-app; het is allemaal automatisch aanvullen.

Mail voor Windows is een eenvoudig e-mailprogramma waarmee u e-mail in meerdere accounts gemakkelijk en veilig kunt afhandelen, hoewel het niet meer geavanceerde functies heeft.

U kunt geen filters instellen, bijvoorbeeld e-mailgroepen of berichtsjablonen.

Voors vs. nadelen

Pros

  • Mail voor Windows biedt eenvoudige toegang tot meerdere IMAP- en POP-e-mailaccounts
  • Een editor die zowel comfortabel als krachtig is, laat je met weinig moeite rijk opgemaakte e-mails opstellen
  • Veegbewegingen en snelwerkende werkbalken maken frequente acties direct beschikbaar
  • Mail voor Windows 10 laat je e-mailhandtekeningen per account instellen, en je kunt het verleiden tot het gebruik van HTML-handtekeningen

Nadelen

  • Windows Mail toont standaard slechts een deel van de mail (zonder indicatie of er nog meer mail op de server wacht)
  • U kunt geen regels instellen om e-mail te filteren of andere automatische acties te ondernemen
  • Windows Mail mist sneltoetsen voor sommige veelgebruikte acties (zoals het verplaatsen van berichten)

Aanbevolen: