Hoe Nintendo Switch Joy-Cons op pc te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Nintendo Switch Joy-Cons op pc te gebruiken
Hoe Nintendo Switch Joy-Cons op pc te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Koppel Joy-Cons met een computer via Bluetooth.
  • Herhaal het proces voor de tweede Joy-Con, indien van toepassing.
  • Installeer een app van derden, zoals BetterJoy, waarmee uw computer de invoer van de controller kan begrijpen.

Dit artikel bespreekt hoe je Switch-controllers op je Windows-pc kunt aansluiten als je deze opstelling wilt gebruiken met de emulator of indiegame van je keuze. Je kunt Joy-Cons aan elke versie van Windows koppelen, maar de stuurprogramma's werken het beste met Windows 10.

Joy-Cons gebruiken op een Windows-pc

Allereerst moet uw pc een Bluetooth-verbinding hebben. De Joy-Cons gebruiken Bluetooth om verbinding te maken, dus ze hebben geen enkele manier om verbinding te maken als uw pc die functionaliteit niet heeft. Als dit niet het geval is, en je wilt je Switch Joy-Cons echt op je pc gebruiken, dan moet je eerst een Bluetooth-adapter toevoegen.

Als je Bluetooth hebt, heb je twee opties:

  • Gebruik elke Joy-Con afzonderlijk: je gebruikt elke Joy-Con in de zijwaartse configuratie als een zelfstandige draadloze controller. Dit is goed voor actie voor twee spelers en games in retrostijl.
  • Gebruik de Joy-Cons als één controller: hierdoor kun je de Joy-Cons samen als een enkele controller gebruiken, en dit is het beste voor moderne games die twee analoge sticks nodig hebben.

We laten u zien hoe u uw Joy-Cons via Bluetooth op uw pc kunt aansluiten en vervolgens hoe u ze met BetterJoy kunt laten werken. BetterJoy is gratis software die u kunt downloaden van GitHub waarmee u uw Joy-Cons afzonderlijk of als één controller kunt gebruiken.

Image
Image

Hoe Joy-Cons op uw Windows-pc aan te sluiten

Voordat u uw Joy-Cons op uw pc kunt gebruiken, moet u ze eerst aansluiten. Dit is een eenvoudig proces waarbij elke Joy-Con via Bluetooth met uw pc wordt gekoppeld. Als je klaar bent, ben je klaar om BetterJoy te gebruiken, of een alternatief, stel je Joy-Cons in om te werken met pc-games en emulators.

  1. Klik op Start en ga naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth, en als de schakelaar is uitgeschakeld (zoals afgebeeld), klikt u op de Bluetooth-schakelaar om deze in te schakelen on.

    Image
    Image
  2. Klik op Bluetooth of ander apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  3. Houd de sync-knop op je Joy-Con ingedrukt totdat de lampjes beginnen te knipperen.

    Image
    Image

    Je vindt de sync-knop op de connectorrail tussen de SL- en SR-knoppen.

  4. Klik op Bluetooth.

    Image
    Image
  5. Klik op Joy-Con (L) of Joy-Con (R) wanneer het verschijnt in het menu Bluetooth-apparaten.

    Image
    Image
  6. Wacht tot de Joy-Con verbinding heeft gemaakt en herhaal dit proces als je ook de andere wilt koppelen.

    Image
    Image

Hoe u uw Joy-Cons als controllers op een pc kunt gebruiken

Zodra je je Joy-Cons met succes aan je pc hebt gekoppeld, moet je de pc een methode geven om de invoer van elke controller te begrijpen. Er zijn veel oplossingen voor dit probleem, maar we laten u zien hoe u dingen kunt laten werken met BetterJoy. Met deze methode kun je eenvoudig schakelen tussen het gebruik van de Joy-Cons als afzonderlijke controllers of samen als een enkele controller.

Deze methode werkt voor Windows 7, 8, 8.1 en 10, maar u kunt problemen ondervinden als u geen Windows 10 hebt. Als de stuurprogramma's crashen, probeer dan uw officiële Xbox 360-controllerstuurprogramma's bij te werken.

  1. Download BetterJoy van deze GitHub-repo.

    Image
    Image

    Download de meest recente versie. Gebruik de x64-versie als uw besturingssysteem 64-bits is, of de x86-versie als uw besturingssysteem 32-bits is. Als je het niet zeker weet, bekijk dan hoe je kunt zien of je Windows 64-bit hebt.

  2. Pak de bestanden uit naar de map van uw keuze, open de submap stuurprogramma's en voer ViGEmBUS_Setup uit als beheerder. Hierdoor wordt een installatiewizard gestart die de benodigde stuurprogramma's installeert.

    Image
    Image
  3. Nadat u klaar bent met het installeren van de stuurprogramma's, keert u terug naar de hoofdmap van BetterJoy en voert u BetterJoyForCemu uit als beheerder.

    Image
    Image
  4. BetterJoy herkent je gekoppelde Joy-Cons. Om de Joy-Cons als afzonderlijke controllers te gebruiken, klik je op een van de Joy-Con-pictogrammen. Als u dit doet, worden de pictogrammen gedraaid om de Joy-Cons in een horizontale richting weer te geven. Om terug te schakelen naar het gebruik ervan als een enkele controller, klikt u nogmaals op een van de pictogrammen.

    Image
    Image

Over Joy-Con-controllers

De Joy-Con bestaat eigenlijk uit twee controllers die samen worden gebruikt. Deze kleine controllers maken via Bluetooth verbinding met de Switch, wat betekent dat je Switch-controllers ook op je pc (Windows) kunt aansluiten om te gebruiken met de emulator of indie-game van je keuze. Als je klaar bent, kun je je Switch-controllers altijd weer aansluiten op je Switch.

Aanbevolen: