Hoe Nintendo Switch te gebruiken met een toetsenbord en muis

Inhoudsopgave:

Hoe Nintendo Switch te gebruiken met een toetsenbord en muis
Hoe Nintendo Switch te gebruiken met een toetsenbord en muis
Anonim

Wat te weten

  • Sluit een USB-toetsenbord aan op een USB-poort op het Switch-dock. De Switch zou het toetsenbord meteen moeten detecteren.
  • Als de Switch in de handheld-modus staat, kun je een toetsenbord aansluiten met een USB-naar-USB-C-converter.
  • Je kunt ook een draadloos toetsenbord gebruiken door een Bluetooth-dongle aan te sluiten op het Switch-dock.

Dit artikel legt uit wat je nodig hebt om de Nintendo Switch te gebruiken met een USB-toetsenbord en -muis. Deze informatie is van toepassing op de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite.

Wat je nodig hebt om games te spelen met een toetsenbord en muis op de switch

Als je het leuk vindt om games zoals Fortnite op Nintendo Switch te spelen, maar je geeft de voorkeur aan de controllerlay-out van een pc, dan heb je geluk.

Als je games wilt spelen met een toetsenbord en muis op de Switch, moet je mogelijk wat extra randapparatuur aanschaffen.

Image
Image

Als je al een gamingtoetsenbord hebt dat je bev alt, zijn er ook USB-adapters voor gameconsoles.

Nintendo Switch-toetsenbord en muisondersteuning

De meeste USB-toetsenborden zijn compatibel met de Nintendo Switch, maar je kunt geen games spelen met een gewoon toetsenbord. U kunt het echter wel gebruiken om wachtwoorden en andere tekst in te voeren. Veel mensen vinden een fysiek toetsenbord veel handiger dan het schermtoetsenbord van de Switch voor zaken als het toevoegen van opmerkingen aan screenshots die je uploadt naar sociale media. Het aansluiten van een standaard gamingmuis op de Switch heeft geen effect.

Sommige bedrijven maken toetsenborden exclusief voor de Switch, maar het enige verschil is dat ze aan de zijkanten sleuven hebben voor de Joy-Con-controllers. Omdat je echter nog steeds geen games kunt spelen met het toetsenbord zelf, is er geen reden om een speciaal toetsenbord voor de Switch aan te schaffen.

Een toetsenbord aansluiten op de Nintendo Switch

U kunt elk USB-toetsenbord aansluiten op een van de USB-poorten op het Switch-dock. De Switch zou het toetsenbord meteen moeten detecteren. Extra instellingen zijn niet nodig.

Image
Image

Het is ook mogelijk om een toetsenbord te gebruiken terwijl de Switch in de handheld-modus staat met behulp van een USB-naar-USB-C-converter. Je kunt zelfs een draadloos toetsenbord gebruiken met de Switch. Sluit gewoon een Bluetooth-dongle aan op het Switch-dock en het zou automatisch moeten werken.

FAQ

    Kan ik een toetsenbord en muis gebruiken in Fortnite op Nintendo Switch?

    Je kunt Fornite en andere games op Switch spelen met een speciaal toetsenbord zoals de Gamesir VX AimSwitch.

    Hoe wijzig ik de toetsenbordbediening op de Nintendo Switch?

    Je kunt de knoppen van de Switch-controller opnieuw toewijzen door naar System Settings > Controllers and Sensors > Change Button Mapping te gaan. Dit zal ook de corresponderende bedieningselementen op het toetsenbord veranderen.

    Hoe sluit ik een Bluetooth-koptelefoon aan op mijn Nintendo Switch?

    Om een draadloze hoofdtelefoon op een Switch aan te sluiten, zet u het apparaat in de koppelingsmodus en gaat u naar Systeeminstellingen > Bluetooth Audio > Apparaat koppelen. Kies uw headset uit de lijst met beschikbare apparaten.

    Hoe verbind ik mijn Nintendo Switch met mijn laptop?

    Om een Nintendo Switch op een laptop aan te sluiten, heb je een HDMI-opnamekaart nodig, zoals de Elgato HD60. Als alternatief hebben veel Switch-games een pc-versie die je kunt kopen.

Aanbevolen: