Een Yahoo-e-mailalias maken

Inhoudsopgave:

Een Yahoo-e-mailalias maken
Een Yahoo-e-mailalias maken
Anonim

Je belangrijkste Yahoo Mail-account gebruikt je Yahoo-ID in je e-mailadres ([email protected]). Om uw Yahoo-ID te beschermen terwijl u e-mailberichten verzendt en ontvangt, kunt u een Yahoo-e-mailalias gebruiken in plaats van uw hoofd-e-mailadres van Yahoo.

Wat is een Yahoo e-mailalias?

Een Yahoo-e-mailalias is gewoon een ander Yahoo-e-mailadres dat u kunt gebruiken als vermomming voor uw belangrijkste Yahoo Mail-account dat uw Yahoo-ID bevat.

Dus in plaats van je [email protected] uit te geven om berichten te ontvangen of het te gebruiken in het veld Van: wanneer je berichten verzendt, zou je in plaats daarvan je eigen [email protected] gebruiken.

Alle berichten die naar uw Yahoo-e-mailalias worden verzonden, worden automatisch ontvangen in uw hoofdaccount voor Yahoo Mail. Evenzo kunnen alle berichten die u vanaf uw e-mailalias wilt verzenden, worden gedaan vanaf uw hoofd Yahoo Mail-account.

Een nieuwe e-mailalias maken op Yahoo Mail

U kunt alleen een e-mailalias maken op Yahoo Mail door deze te openen vanuit een webbrowser (niet de mobiele Yahoo Mail-apps voor iOS en Android). Eenmaal gemaakt via internet, kunt u echter berichten ontvangen en bekijken die via de app naar de e-mailalias zijn verzonden.

  1. Navigeer naar mail.yahoo.com in een webbrowser en log indien nodig in op uw account.
  2. Selecteer Instellingen in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Selecteer Meer instellingen onderaan de zijbalk aan de rechterkant.

    Image
    Image
  4. Selecteer Mailboxes in het verticale menu aan de linkerkant.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het gedeelte E-mailalias de knop Toevoegen.

    Image
    Image
  6. Voer de naam in van uw nieuwe e-mailalias (zonder het "@yahoo.com" gedeelte) in het veld met het label Create a new Yahoo Mail address.

    Image
    Image

    Je kunt alleen letters, cijfers, onderstrepingstekens en punten in je e-mailadres opnemen. Je bent ook beperkt tot het bewerken van je e-mailalias slechts twee keer in de komende 12 maanden.

  7. Selecteer de blauwe Set Up knop.

    Als de door u gekozen e-mailalias al in gebruik is of niet beschikbaar is, kunt u deze niet gebruiken. U kunt een nieuwe proberen of een suggestie uit de onderstaande lijst selecteren die Yahoo zal maken op basis van uw oorspronkelijke e-mailaliaskeuze.

  8. Zodra uw e-mailalias is aangemaakt, wordt u gevraagd om de volgende informatie te verstrekken:

    • Uw naam: Deze wordt weergegeven in de e-mails die u verstuurt.
    • Een beschrijving: Een korte beschrijving zoals 'extra account'.
    • Antwoordadres: Kies of u antwoorden wilt ontvangen van berichten die via de e-mailalias zijn teruggestuurd naar de e-mailalias of naar uw hoofd-e-mailadres van Yahoo.
    Image
    Image
  9. Selecteer de blauwe Voltooien knop.

    Je kunt maar één e-mailalias hebben die zowel berichten kan verzenden als ontvangen. Als u ooit uw e-mailalias wilt verwijderen, selecteert u deze eenvoudig onder Mailboxes in uw instellingen en selecteert u vervolgens de rode knop Alias verwijderen.

E-mails verzenden vanaf uw Yahoo e-mailalias

In tegenstelling tot sommige andere e-mailplatforms, kunt u met Yahoo Mail zowel e-mailberichten verzenden als ontvangen van uw e-mailalias. E-mailaliassen fungeren meestal alleen als doorstuur-e-mailadressen, wat betekent dat ze meestal alleen worden gebruikt voor het ontvangen van e-mail.

U kunt e-mailberichten verzenden met uw e-mailalias zowel vanuit Yahoo Mail op het web als de mobiele Yahoo Mail-app voor iOS en Android.

  1. Bij Yahoo Mail op het web, selecteer de Compose knop in de linkerbovenhoek om een nieuw e-mailbericht te maken.

    Image
    Image

    Tik in de Yahoo Mail-app op het kleurpotlood pictogram rechtsonder.

  2. Je zou een vervolgkeuzepijl icoon moeten zien aan het einde van je standaard e-mailadres in het Van: veld. Tik erop om alle e-mailadressen te zien die je hebt en selecteer je e-mailalias om er je e-mailadres van te maken.

    Image
    Image
  3. Ga door met het opstellen van uw e-mail zoals u dat normaal zou doen en verzend deze als u klaar bent. De ontvanger(s) zien uw e-mailalias vermeld als het e-mailadres van de afzender.

    Wilt u van uw e-mailalias uw standaard verzendadres maken, zodat u de bovenstaande stappen niet elke keer handmatig hoeft uit te voeren? Selecteer op internet Instellingen > … Meer instellingen > Mailboxes > E-mail schrijven en selecteer onder Standaard verzendadres de vervolgkeuzepijl om uw e-mailalias uw nieuwe standaard te maken.

Maak extra Yahoo e-mailaliassen voor andere doeleinden

Met Yahoo Mail kun je maar één hoofd-e-mailalias hebben waarmee je zowel berichten kunt verzenden als ontvangen, maar er zijn twee andere soorten e-mailaliassen die je kunt maken voor specifieke soorten e-mailactiviteiten.

Image
Image

Alleen verzenden e-mailadressen

Bevindt zich onder het hoofd E-mailaliaslabel in het gedeelte Mailboxen van uw instellingen, u kunt maximaal 10 extra e-mailadressen maken van waaruit u berichten kunt verzenden.

Selecteer gewoon Toevoegen onder Alleen e-mailadressen verzenden om een e-mailadres toe te voegen. Wanneer u een nieuw bericht opstelt of beantwoordt, selecteert u gewoon de dropdown-pijl in het Van:-veld om uw e-mailalias voor alleen verzenden te selecteren.

Wegwerp e-mailadressen

Je vindt wegwerp-e-mailadressen onder Alleen-verzenden e-mailadressen in het gedeelte Mailboxen van je instellingen. Een wegwerp-e-mailadres wordt verondersteld te worden gebruikt voor het ontvangen van nieuwsbrieven van derden en helpt u de controle over privacy en spam te behouden.

Je kunt tot 500 wegwerp-e-mailadressen maken via verschillende services, die in je inbox worden afgeleverd, tenzij je filters instelt die in andere mappen worden afgeleverd. Als u geen berichten meer wilt ontvangen van een wegwerp-e-mailadres, kunt u dit eenvoudig verwijderen.

Aanbevolen: