Garmin Vivosmart 4 Review: lichaamsbatterij, stressmonitoring en meer

Inhoudsopgave:

Garmin Vivosmart 4 Review: lichaamsbatterij, stressmonitoring en meer
Garmin Vivosmart 4 Review: lichaamsbatterij, stressmonitoring en meer
Anonim

Bottom Line

De Garmin Vivosmart 4 is een goede optie voor diegenen die activiteiten licht willen volgen en hun slaap, stress en energie willen volgen.

Garmin Vivosmart 4

Image
Image

We hebben Garmin's Vivosmart 4 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Fitness-trackers hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd en je kunt opties vinden in verschillende vormen, maten, stijlen en prijsklassen. De Garmin Vivosmart 4 is geprijsd in het middensegment en biedt een paar coole voordelen naast de standaarden zoals het tellen van calorieën en het tellen van stappen. Ik heb de Garmin Vivosmart 4 een maand lang getest om te zien hoe hij presteert in vergelijking met andere vergelijkbare geprijsde fitnesstrackers op de markt.

Ontwerp: je kunt de band niet verwijderen

De Vivosmart is lichtgewicht en weegt slechts 16,5 gram (voor de kleine/middelgrote maat). Het heeft een zeer slank profiel, waarbij de siliconenband slechts ongeveer een halve inch breed is. Dit is geweldig voor stijldoeleinden, omdat de band er geweldig uitziet om de pols. Maar het slanke ontwerp is niet bijzonder functioneel, omdat het scherm extreem klein is en enigszins moeilijk te lezen van een afstand (vooral als je slecht zicht hebt zoals ik). Het kleine scherm is slechts 0,26 inch breed en 0,70 inch hoog.

De Vivosmart 4 heeft een unibody-ontwerp en je kunt het trackergedeelte niet van de band verwijderen. Ik was enigszins teleurgesteld toen ik zag dat ik de banden niet kon verwisselen voor andere kleuren en stijlen, vooral gezien het feit dat Garmin zulke aantrekkelijke bandopties heeft. Helaas kun je alleen kiezen voor één grijs met roségouden bies, bes met lichtgouden bies, azuurblauw met zilveren bies, of de band die ik heb getest, zwart met middernachtrand. De band is er ook in kleine/middelgrote of grote maten. De kleine/middelgrote maat past goed om mijn pols, maar toen ik mijn man de band liet passen, paste hij niet om zijn pols. Andere trackers, zoals de Fitbit Charge 4, worden geleverd met zowel een kleine als een grote band.

Image
Image

Comfort: je vergeet dat je hem draagt

De Vivosmart 4 is een van de comfortabelere fitnesstrackers die ik heb getest. Meestal zou ik vergeten dat ik de tracker zelfs droeg totdat hij trilde. De zijranden van de band zijn afgerond, waardoor hij prettiger aanvoelt op de huid.

De gesp drukt niet in de huid en veroorzaakt geen irritatie, maar de zijkanten van de siliconen band laten na langdurig dragen wel inkepingen op de pols achter. De Vivosmart 4 is waterdicht en je kunt hem dragen in het zwembad, tijdens het douchen en in de regen zonder het apparaat te beschadigen. Je hoeft de Vivosmart eigenlijk alleen maar af te doen om de batterij op te laden.

Prestaties: Lichaamsbatterij en stressmonitoring

De Garmin Vivosmart 4 presteert uitzonderlijk goed op sommige gebieden en middelmatig in andere, waardoor het een fatsoenlijk apparaat is voor hardlopers of dagelijkse gebruikers die een apparaat willen om hun algemene gezondheid en welzijn bij te houden, maar een niet zo geweldig apparaat voor fitness liefhebbers die naadloze en nauwkeurige workout-tracking willen.

De Vivosmart 4 heeft een aantal coole voordelen, zoals een pulse-ox-sensor die de zuurstofsaturatie in het bloed kan volgen, en een lichaamsbatterij-functie die een verscheidenheid aan gegevens (zuurstof, slaap, hartslag, enz.) gebruikt om te bepalen hoe veel energie die je ter beschikking hebt. De lichaamsbatterijfunctie is misschien wel het handigste hulpmiddel binnen deze tracker, omdat het je laat weten wanneer je het rustig aan moet doen en wanneer je meer energie te besteden hebt. Er is ook een widget voor stressmonitoring die je direct op de interface van de tracker kunt plaatsen, wat ik ook ongelooflijk handig vond. Ik was aan het verhuizen tijdens het testen van de Vivosmart 4, en ik kon mijn stressniveaus zien stijgen terwijl ik door de stress van het inpakken, verhuizen en kopen en verkopen van mijn huizen ging.

De lichaamsbatterijfunctie is misschien wel het handigste hulpmiddel binnen deze tracker, omdat het je laat weten wanneer je het rustig aan moet doen en wanneer je meer energie te besteden hebt.

Het nadeel is dat de stappenteller van de Vivosmart 4 niet precies nauwkeurig is, hoewel dit een veelvoorkomend probleem is bij fitnesstrackers. Ik zag ook enkele problemen met de nauwkeurigheid van de hartslagmeter, aangezien ik de hartslagmeter testte tegen een borstmonitor, en deze stond er maar liefst 10 slagen per minuut naast.

Tracking van trainingen ontbreekt enigszins in de Vivosmart 4. Het heeft een functie genaamd Move IQ, die verondersteld wordt bewegingsperioden te identificeren die overeenkomen met bekende trainingspatronen zoals wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen of het gebruik van een elliptische machine. Het begint dan automatisch de gebeurtenis voor u te timen. Deze functie is echter slechts een deel van de tijd nauwkeurig. Het detecteert lopen vrij consistent, maar het is niet zo goed in het detecteren van zwemmen of fietsen. Voor krachttraining heeft het een herhalingsteller, maar je kunt ook automatisch instellen inschakelen, en de Vivosmart 4 zal proberen automatisch te bepalen wanneer je een repetitieve beweging uitvoert en het aantal herhalingen schatten. Deze functies zijn echter niet altijd nauwkeurig en het kan zijn dat u daarna naar binnen moet om de gegevens te bewerken.

Ik heb de hartslagmeter vergeleken met een borstkas en deze stond maar liefst 10 slagen per minuut uit.

Over het algemeen is de Garmin Vivosmart 4 in staat om een overvloed aan nuttige gegevens te leveren, maar het vereist wat meer inspanning van de gebruiker om deze informatie te verkrijgen. Als u dingen doet zoals het toevoegen van een aangepaste paslengte, het bewerken van activiteiten die niet nauwkeurig werden bijgehouden, het bijhouden van hydratatie- en gewichtsdoelen, het gebruik van de gezondheidsfuncties voor vrouwen en het koppelen van de Garmin Connect-app met de My Fitness Pal-app, kunt u een uitgebreide gezondheids- en fitness-trackingervaring.

Image
Image

Software: Garmin Connect-app

De Vivosmart 4 heeft geen harde knoppen, maar eerder een monotoon touchscreen dat je dubbeltikt op het onderste gedeelte om te wekken. Je scrolt op en neer om door de verschillende functies te navigeren. Ik ben niet verliefd op de interface, die niet bijzonder intuïtief of rijk aan functies is. Hoewel begeleidende apps belangrijk zijn voor elke goede fitnesstracker, vertrouwt de Vivosmart 4 te veel op zijn app. Het heeft ook geen ingebouwde GPS, dus het is meer verbonden met je telefoon dan sommige andere fitnesstrackers op de markt.

De Garmin Connect-app is echter behoorlijk uitgebreid. U kunt uw widgets aanpassen en maximaal zes weergegeven activiteiten kiezen. U kunt ook slimme meldingen inschakelen, die oproep- en sms-waarschuwingen naar uw Vivosmart 4 sturen of alle meldingen verzenden. Ik maakte de fout om 'alle meldingen' te selecteren en ik ontving, nou ja, alle meldingen (van mijn videodeurbel, beveiligingscamera en winkel-apps). Ik heb de instelling snel gewijzigd om alleen meldingen voor oproepen en sms'jes te ontvangen.

Met de Garmin Connect app kun je zo diep in je fitnesstracking duiken als je wilt. Als je een hardloper bent, kan het alles volgen, van je cadans tot je maximale tempo. Het biedt grafieken en grafieken van uw activiteitenniveau op lange termijn, hartslag, stress, lichaamsbatterij en meer. U kunt inzichten ook gebruiken om die gegevens te vergelijken met de gemiddelden in uw leeftijds- en geslachtscategorie.

Image
Image

Batterij: kan zeven volle dagen meegaan

De batterij zou tot zeven dagen mee moeten gaan, maar de levensduur van de batterij hangt grotendeels af van de functies die je gebruikt en hoe vaak je de tracker gebruikt. Als u slechts een paar statistieken passief bijhoudt, kan uw batterij een volledige week meegaan. Als je constant meerdere keren per dag je hartslag, hartslag, stressniveaus, slaap en herhalingen meet, gaat je batterij niet zo lang mee. Ik kreeg drie en een halve dag batterijduur als ik optimaal gebruik maakte van de functies van de fitnesstracker.

De batterij laadt op met een clip-on oplader. Het duurde gemiddeld 90 minuten om volledig opgeladen te zijn (vanaf ongeveer 10% vol).

Bottom Line

De Vivosmart 4 is te koop voor $ 130, wat enigszins hoog is voor dit apparaat. Je kunt een opgeknapte versie op Amazon vinden voor ongeveer $ 80, wat een redelijkere prijs is.

Garmin Vivosmart 4 vs. Fitbit Charge 3

Ik vond de Garmin Vivosmart 4 veel comfortabeler dan de Fitbit Charge 3. Ik hou ook van de lichaamsbatterij en stressmonitoringfuncties in de Vivosmart 4. Aan de andere kant heeft de Fitbit Charge 3 een nauwkeurigere hartmonitor (volgens testen). De Fitbit Charge 3 (bekijk op Amazon) biedt ook een heleboel trainingen in zijn Fitbit-app, en iets meer naadloze activiteitentracking voor krachttraining en intensieve trainingen. Als u een dagelijkse fitnesstracker wilt om uw slaap-, stress- en energieniveaus bij te houden, is de Vivosmart 4 een geweldige optie. Als je een groter scherm wilt en gemakkelijk kunt volgen voor activiteiten zoals krachttraining en fietsen, geef je misschien de voorkeur aan de Fitbit Charge 3.

Een comfortabele band met unieke voordelen

De Garmin Vivosmart 4 is een geweldige optie voor iedereen die slaap, stress, energie en cardio wil bijhouden, maar er zijn betere opties voor krachttraining.

Specs

  • Productnaam Vivosmart 4
  • Product Merk Garmin
  • UPC 010-01995-10
  • Prijs $130.00
  • Gewicht 4,8 oz.
  • Productafmetingen 6,38 x 5,75 x 2,95 inch.
  • Lensmateriaal Polycarbonaat
  • Bezel materiaal Aluminium
  • Bandmateriaal Siliconen
  • Weergavegrootte 0,26 x 0,70 inch
  • Resolutie 48 x 128 pixels
  • Beeldschermtype OLED
  • Batterijlevensduur tot 7 dagen
  • Geheugen 7 getimede activiteiten en 14 dagen aan activiteitsregistratiegegevens
  • Sensoren hartslagmeter, barometrische hoogtemeter, accelerometer, omgevingslichtsensor, pulse ox
  • Connectiviteit Bluetooth Smart en ANT+
  • Compatibiliteit iPhone, Android (tekstantwoord/telefoongesprek weigeren met tekst (alleen Android)
  • Slimme functies Slimme meldingen, verbonden GPS, weer en meer
  • Activiteitsregistratie functies verbrande calorieën, beklommen verdiepingen en meer
  • Fitness- en fitnesskrachttraining, cardiotraining, elliptische training, traplopen, yoga, automatisch tellen van reps
  • Overige functies training, planning en analyse, hartslag, hardlopen, fietsen, zwemmen, activiteiten volgen voor kinderen
  • Inbegrepen Vívosmart 4 slimme activiteitstracker, oplaad-/datakabel, handleidingen

Aanbevolen: