Hoe foutbalken toevoegen in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe foutbalken toevoegen in Excel
Hoe foutbalken toevoegen in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer een Excel-diagram. Kies het Chart Elements icoon (+). Selecteer Error Bars (of tik op de pijl en kies More Options).
  • In het dialoogvenster Foutbalken toevoegen dat wordt geopend, kiest u welke reeks u wilt aanpassen en selecteert u OK. Maak aanpassingen in het zijraam.
  • Select Error Bars > More Options voor de richting van de foutbalk, eindstijl, aangepaste waarden en positieve en negatieve foutwaarden.

Dit artikel legt uit hoe u foutbalken kunt toevoegen aan een grafiek in een Excel-spreadsheet. Deze informatie is van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013 en Microsoft 365.

Foutbalken toevoegen in Excel

Of u nu een statisticus bent of variabelen in uw maandelijkse verkopen moet bijhouden, foutbalken in Excel kunnen een goed beeld geven van hoe nauwkeurig uw cijfers of metingen zijn in vergelijking met de werkelijke waarde.

Foutbalken toevoegen aan uw Excel-diagram is een relatief eenvoudig proces. Het beste van alles is dat als je het moet verwijderen, je de instructies gewoon omdraait.

  1. Selecteer de grafiek in uw Excel-spreadsheet.
  2. Selecteer Chart Elements, weergegeven door een groen plusteken (+) naast de rechterbovenhoek van de grafiek.

    Image
    Image
  3. Selecteer Foutbalken. U kunt ook de pijl naast Foutbalken selecteren en vervolgens Standaardfout, Percentage,selecteren Standaardafwijking , of Meer opties.

    Image
    Image

    Standaardfout, percentage en standaarddeviatie zijn vooraf gedefinieerd in Excel.

  4. Voor meer aangepaste instellingen, selecteer Meer opties.

    Image
    Image
  5. Het dialoogvenster Foutbalken toevoegen wordt geopend. Kies welke serie je wilt aanpassen en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  6. Er wordt een zijvenster geopend in Excel. Hier kunt u de richting, eindstijl en het foutbedrag van de foutbalk aanpassen met een vaste waarde, percentage, standaarddeviatie, standaardfout of een aangepaste waarde maken.

    Image
    Image

De meer opties van Error Bars gebruiken

Als u ervoor kiest om uw foutbalken in uw grafiek aan te passen, zoals hierboven uitgelegd, is er de instelling Meer opties. Meer opties geeft u de mogelijkheid om verschillende aanpassingen aan te brengen, waaronder enige inkleuring van verschillende aspecten van de foutbalken.

  1. Na het selecteren van Error Bars > More Options, wordt u gevraagd te selecteren aan welke serie Error Bars u wilt toevoegen. Selecteer de serie en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  2. Het zijvenster Format Error Bars wordt geopend. Afhankelijk van het type diagram dat u heeft, zullen de opties enigszins veranderen. In dit voorbeeld is gekozen voor een horizontaal staafdiagram.

    Image
    Image

    Verspreidingsdiagrammen kunnen zowel horizontale als verticale foutbalken weergeven. Om ze te verwijderen, selecteert u ze en drukt u vervolgens op de toets Delete.

  3. De Horizontal Error Bar sectie bevat 2 verschillende instellingen. Onder Direction heb je een paar opties voor de Error Bar:

    • Beide: Foutbalk gaat in beide richtingen
    • Minus: Foutbalk staat rechts van de regel
    • Plus: Foutbalk staat links van de regel
    Image
    Image
  4. De eindstijl geeft u de mogelijkheid om een dop of geen dop aan het einde van uw foutbalk te hebben.

    Image
    Image
  5. De laatste sectie stelt het foutbedrag in. Hier kunt u een aangepaste Vaste waarde, Percentage of Standaarddeviatie instellen. U kunt ook Standard Error of Custom selecteren om verdere aanpassingen aan het Foutbedrag toe te voegen.

    Image
    Image
  6. Als u Custom kiest, selecteert u Specify Value.

    Image
    Image
  7. Vanaf hier kunt u de positieve en negatieve foutwaarde aanpassen. Eenmaal ingesteld, selecteer OK.

    Image
    Image
  8. Je kunt dit proces voor elke serie herhalen door het vervolgkeuzemenu naast Foutbalkopties te selecteren.

    Image
    Image

Aanbevolen: