Veelgestelde vragen over USB-sticks

Inhoudsopgave:

Veelgestelde vragen over USB-sticks
Veelgestelde vragen over USB-sticks
Anonim

Draagbare USB-flashstations blijven een van de meest merkwaardige computerrandapparatuur die er is. Sommige mensen vragen zich af waar deze voor worden gebruikt, terwijl anderen zich afvragen waar deze niet voor kunnen worden gebruikt. Deze veelgestelde vragen over flashdrives behandelen basisvragen over die miniatuurgeheugensticks die je vaak aan de sleutelhangers van mensen ziet bungelen.

Image
Image

Wat is het verschil tussen een USB-flashdrive en een gewone flashdrive?

Een flashstation is een solid-state drive (SSD)-technologie die gegevens opslaat op een manier die vergelijkbaar is met de typische harde schijf die in de meeste pc's wordt aangetroffen, maar zonder bewegende delen. Flash-drives zijn er in vele vormen, waaronder externe opslagapparaten, draagbare USB-drives en als het primaire opslagstation in sommige laptops.

Een USB-flashstation is de industriële term voor een kleine, extreem draagbare flashdrive die via een USB-poort op een computer kan worden aangesloten. USB-flashstations zijn zo klein dat sommige zijn ontworpen om aan een sleutelhanger te worden bevestigd.

Bottom Line

Vanwege hun extreme draagbaarheid - de meeste wegen een ons of minder - worden USB-flashstations vaak gebruikt om bestanden over te zetten tussen computers op verschillende locaties. Naarmate de flashopslagcapaciteit is toegenomen, zijn USB-flashstations nuttig geworden voor het maken van back-ups van belangrijke bestanden vanaf de harde schijf van een pc en om de bestanden op een veilige locatie op te slaan.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een USB-flashdrive?

USB-flashstations zijn tegenwoordig populair omdat dit opslagmedium sneller, gemakkelijker te gebruiken en handiger is dan andere methoden voor bestandsoverdracht of opslag.

Image
Image

Het overzetten van bestanden van computer naar computer kan ingewikkeld zijn. In sommige gevallen moeten de twee apparaten naast elkaar staan. Met een USB stick is dat niet nodig. Het overdrachtsproces is net zo eenvoudig als het aansluiten van de flashdrive op een computer en vervolgens bestanden en mappen erop slepen en neerzetten. Sluit vervolgens dezelfde flashdrive aan op een andere computer en sleep de bestanden waar u maar wilt.

Wat betekent Mbps en waarom is het belangrijk?

Mbps is een afkorting voor megabits per seconde. Het verwijst naar de snelheid waarmee bestanden worden overgedragen tussen twee apparaten - in veel gevallen een USB-flashstation en een computer.

Een USB 2.0-flashstation transporteert gegevens met een maximale snelheid van 480 Mbps. Als u op zoek bent naar overdrachtssnelheid, zoek dan naar een USB 3.0-flashstation. USB 3.0 is razendsnel en draagt gegevens over met een maximale snelheid van 5 gigabit per seconde (Gbps). Een USB 3.0-flashstation is tien keer zo snel als een USB 2.0-flashstation.

Snelheid is belangrijk bij het overzetten van grote bestanden of hele films.

Hoeveel ruimte is er op USB-flashstations?

Drives zijn tegenwoordig bijna uitsluitend verkrijgbaar in het gigabytebereik. Vroeger kon je flashdrives van 512 MB vinden. Door lagere kosten en hogere overdrachtssnelheden is zo'n relatief kleine capaciteit achterhaald.

Maten variëren doorgaans van 8 gigabyte tot maar liefst 2 terabytes, met daarbij een glijdende prijsschaal. U kunt schijven met een kleinere capaciteit krijgen voor minder dan $ 20, maar een USB-flashstation van 2 terabyte kan honderden dollars kosten.

Image
Image

Bottom Line

USB-flashstations maken gebruik van solid-state flash-geheugentechnologie, die gegevens opslaat zonder bewegende delen te gebruiken. In de loop der jaren is solid-state geheugen de omvang die nodig is om gegevens op te slaan vele malen kleiner geworden, waardoor er meer geheugen op een kleine geheugenchip is opgeslagen.

Hoe veilig zijn USB-flashstations?

Als je belangrijke informatie over je werk of waardevolle auteursrechtelijk beschermde bestanden opslaat, heb je de coderingsfuncties nodig die beschikbaar zijn op sommige USB-flashstations om die bestanden te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Versleuteling is geen standaardfunctie op USB-flashstations, maar is wel beschikbaar. Het kan van onschatbare waarde zijn als u de flashdrive in een drukke trein of in een kluisje achterlaat.

Fysiek zijn USB-flashstations ongelooflijk robuust. Zonder bewegende delen zijn de lichtgewicht flashdrives bestand tegen schokken, vallen of erop gaan staan zonder interne schade op te lopen. De meeste worden ook geleverd in een stevige omhulling die veel ruw kan weerstaan.

Aanbevolen: