Vaste draadloze breedband internettoegang

Inhoudsopgave:

Vaste draadloze breedband internettoegang
Vaste draadloze breedband internettoegang
Anonim

Vast draadloos breedband is snelle internettoegang waarbij verbindingen met serviceproviders radiosignalen gebruiken in plaats van kabels.

Vaste draadloze services ondersteunen doorgaans snelheden tot 30 Mbps. Net als de meeste andere internettoegangstechnologieën die beschikbaar zijn voor thuisgebruikers, hanteren vaste draadloze internetproviders meestal geen datalimieten. Vanwege de betrokken technologie is vast draadloos internet echter vaak duurder dan conventionele technologieën zoals DSL.

Vaste draadloze internetapparatuur en installatie

Image
Image

Vaste draadloze breedbanddiensten maken gebruik van zendmasten, ook wel grondstations genoemd, die met elkaar en met de locatie van de abonnee communiceren. Deze grondstations worden onderhouden door internetproviders, vergelijkbaar met zendmasten voor mobiele telefoons.

Abonnees installeren zendontvangerapparatuur in hun huis of gebouw om te communiceren met de vaste draadloze grondstations. Zendontvangers bestaan uit een kleine schotel of rechthoekige antenne met daaraan bevestigde radiozenders.

In tegenstelling tot satelliet-internetsystemen die communiceren in de ruimte, communiceren vaste draadloze schotels en radio's alleen met grondstations.

Beperkingen van vast draadloos

Vergeleken met andere vormen van breedbandinternet heeft vast draadloos internet doorgaans een aantal beperkingen:

  • De dienst vereist vaak directe toegang tussen de abonnee en een grondstation. Obstakels van heuvels of bomen zorgen ervoor dat het op sommige locaties niet kan worden geïnstalleerd. Regen of mist kan de kwaliteit van de dienstverlening soms negatief beïnvloeden.
  • De kosten per bandbreedte-eenheid voor abonnees zijn meestal hoger dan bij andere vormen van breedband.
  • In tegenstelling tot mobiele internetdiensten zoals mobiel internet en WiMax, is een vaste draadloze dienst gebonden aan één fysiek toegangspunt per abonnee en ondersteunt geen roaming.

Veel mensen denken ten onrechte dat vaste draadloze verbindingen last hebben van netwerklatentieproblemen die slechte prestaties veroorzaken. Hoewel hoge latentie een probleem is voor satellietinternet, hebben vaste draadloze systemen deze beperking niet. Klanten gebruiken regelmatig vast draadloos voor online gaming, VoIP en andere toepassingen die weinig netwerkvertragingen vereisen.

Vaste draadloze providers in de VS

Er zijn verschillende internetproviders die vast draadloos internet aanbieden aan Amerikaanse klanten, waaronder AT&T, PEAK Internet, King Street Wireless en Rise Broadband.

Controleer de BroadbandNow-website om te zien of er een provider bij u in de buurt is die vaste draadloze service ondersteunt.

Aanbevolen: