Hoe incognito te gaan op Chromebook

Inhoudsopgave:

Hoe incognito te gaan op Chromebook
Hoe incognito te gaan op Chromebook
Anonim

Wilt u niet dat Google Chrome uw browsegeschiedenis onthoudt? Meer informatie over incognito gaan op een Chromebook. Incognito is een geweldige manier om te voorkomen dat anderen uw bewegingen zien tijdens het browsen en uw zoekgeschiedenis. Hier leest u hoe u de incognitomodus op een Chromebook gebruikt.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Chrome OS-apparaten, ongeacht de fabrikant (Acer, Dell, Google, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba, enz.).

Image
Image

Wat is de incognitomodus op een Chromebook?

De incognitomodus van Google Chrome is ingebouwd in Chromebooks. Als u de incognitomodus inschakelt, wordt een privé-browsesessie geopend in een apart browservenster, waarin Chrome het volgende niet bijhoudt:

  • De zoekgeschiedenis van uw browser
  • De websites die u bezoekt
  • Cookies en andere gegevens van websites die u bezoekt
  • Informatie die u in formulieren invoert

Alle bestanden die u downloadt en bladwijzers die u in de incognitomodus maakt, worden bewaard, maar Chrome houdt uw downloads niet bij.

Chrome-extensies en add-ons zijn uitgeschakeld in de incognitomodus.

Hoe incognito te gaan op Chromebook

Een privé-browsesessie starten op een Chromebook:

  1. Open Google Chrome en selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Selecteer Nieuw incognitovenster.

    Image
    Image

    U kunt ook de sneltoets Ctrl+ Shift+ N gebruiken om een incognitovenster op een Chromebook.

  3. Er wordt een nieuw browservenster met een grijze achtergrond geopend en u kunt Chrome gaan gebruiken zoals u dat normaal zou doen in de incognitomodus.

    Image
    Image

Hoe de incognitomodus op Chromebook uit te schakelen

Je privé-browsesessie wordt beëindigd wanneer je het incognitovenster sluit. Of selecteer Incognito > Exit Incognito in Chrome om terug te keren naar de normale Google Zoeken.

Image
Image

Beperkingen van de incognitomodus van Chromebook

Wanneer u een webpagina bezoekt, slaat Chrome automatisch cookies en andere gegevens op die ervoor zorgen dat de pagina de volgende keer dat u deze bezoekt sneller laadt. In de incognitomodus worden dergelijke gegevens niet gedownload, dus pagina's worden niet sneller geladen bij herhaalde bezoeken. Chrome onthoudt ook geen wachtwoorden of andere informatie die u aan websites verstrekt in de incognitomodus.

Het is ook belangrijk op te merken dat incognito gaan op Chromebook je internetactiviteit niet verbergt voor je internetprovider (ISP). Als u een werk- of schoolcomputer gebruikt, kan de systeembeheerder mogelijk nog steeds uw zoekgeschiedenis zien. Alle websites die u bezoekt, kunnen nog steeds informatie van u verzamelen in de incognitomodus en u bent net zo kwetsbaar voor malware als normaal.

Het is mogelijk om accounts aan een Chromebook toe te voegen, zodat elke persoon die de laptop gebruikt zijn eigen bladwijzers en andere browservoorkeuren afzonderlijk heeft opgeslagen.

Browsegeschiedenis verwijderen op Chromebook

Naast het gebruik van de incognitomodus, kunt u ook uw Chromebook-geschiedenis verwijderen om uw browse-activiteit te verbergen of uw privégegevens verwijderen om veiligheidsredenen. Dit zijn beide geweldige manieren om ervoor te zorgen dat uw privégegevens niet in verkeerde handen vallen.

Wanneer u uw browsegeschiedenis in Google Chrome wist, worden gegevens verwijderd van alle apparaten die zijn gesynchroniseerd met uw Google-account.

Aanbevolen: