NPET K10 bedraad gamingtoetsenbord: een budgetvriendelijk gamingaccessoire voor nieuwe of casual spelers

Inhoudsopgave:

NPET K10 bedraad gamingtoetsenbord: een budgetvriendelijk gamingaccessoire voor nieuwe of casual spelers
NPET K10 bedraad gamingtoetsenbord: een budgetvriendelijk gamingaccessoire voor nieuwe of casual spelers
Anonim

Bottom Line

Het NPET K10 draadloze gamingtoetsenbord wordt geleverd met vier RGB-verlichtingszones, Windows- en macOS-compatibiliteit en een bijna-maar-niet-vrij mechanisch toetsenbordgevoel voor een betaalbare prijs.

NPET K10 bedraad gamingtoetsenbord

Image
Image

We hebben het NPET K10 bedrade gamingtoetsenbord gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het NPET K10 bedrade gamingtoetsenbord is voorstander van het idee dat een gamingtoetsenbord geen fortuin hoeft te kosten om de klus te klaren en ook wat plezier te bieden. Dit goedkope bedrade gaming-toetsenbord wordt geleverd in een full-size uitvoering met een numeriek toetsenblok, RGB-verlichtingseffecten achter een zwevend keycap-ontwerp, mediabediening en anti-ghosting-toetsen. Natuurlijk mist het het soort software-aanpassingsopties waar gamers gewoonlijk van houden, maar voor de prijs zou het de casual gamer kunnen plezieren en je door de werkdag helpen met een comfortabele typervaring.

Ontwerp: gestroomlijnd voor de minimalistische gamer

Met een gewicht van iets meer dan 2 kilo is de K10 een lichtgewicht computertoetsenbord en gemakkelijk te verplaatsen als je daar zin in hebt. Hoewel hij bijna 17 inch lang is, vermindert het ontbreken van een rand de massa en kan hij de bureauruimte mooi delen. De roestvrijstalen basis geeft het een solide gevoel in tegenstelling tot de luchtige, zwevende toetsen, die gemakkelijk kunnen worden verwijderd met de meegeleverde sleuteltrekker. Het is licht en gemakkelijk om over een bureau te schuiven, maar ik leerde snel om dat te vermijden, omdat de rubberen voetjes een streperig zwart residu achterlieten, bijna als een zwart krijt. De 1,80 meter lange USB-kabel is lang genoeg voor een meer ingewikkelde installatie of om verder te reiken in bepaalde situaties.

Met een gewicht van iets meer dan 2 pond is de K10 een lichtgewicht computertoetsenbord en gemakkelijk te verplaatsen als je daar zin in hebt.

De 104 toetsen zijn gemaakt van zwaarder ABS-plastic, dat volgens NPET veel duurzamer is dan het typische plastic dat je op sommige toetsenborden aantreft. De toetsen voelen vrij licht aan en hebben een soort glanzend uiterlijk. Ik merkte helemaal geen vlekken, zelfs niet op de veelgebruikte spatiebalk, waar ik meestal residu op toetsenbordoppervlakken opmerk. Dit leverde hoge cijfers op in mijn boek, aangezien de veel duurdere toetsenborden in membraanstijl die ik heb getest vrijwel onmiddellijk vlekkerig waren. De keycaps zijn ook versterkt met een dubbel spuitgietproces dat een sterke binding creëert die bestand is tegen vervaging van de keycap. Het is ook waterbestendig, wat ik voorzichtig heb getest met een royale waterstraal uit een fles. Alle systemen waren nog goed te gebruiken.

De NPET K10 wordt ook geleverd met vier LED-verlichtingszones, waar je doorheen kunt fietsen met een druk op de LED-knop. Het verlagen van de lichteffecten, het wijzigen van de ademhalingssnelheid en toegang tot de mediatoetsen is ook handig met behulp van de functietoets. En voor degenen die echt van throwback-toetsenborden houden, heeft de K10 ook een scroll-lock, number lock, insert-, pause- en break-toetsen. Er zijn ook 26 anti-ghosting-toetsen voor conflictvrij gamen. Maar er is geen USB-doorvoer voor andere computerrandapparatuur en dit is geen mechanisch toetsenbord, waar veel gamers de voorkeur aan geven voor een boeiendere ervaring.

Image
Image

Prestaties: Adequaat, maar serieuze gamers zullen het misschien niet vinden

Hoewel het geen mechanisch toetsenbord is, benadrukt NPET hoe de ervaring van het gebruik van de K10 vergelijkbaar is met het gevoel van een mechanisch toetsenbord waarvoor geen volledige toetsdruk nodig is om het te activeren. Dit resulteert in een snellere en meer responsieve ervaring in het algemeen.

Hoewel de meeste mechanische toetsenborden variëren tussen een bedieningskracht van 45 gram tot 70 gram - of hoe hard je een toets moet indrukken om hem in te schakelen - heeft de K10 een bedieningskracht van 55 gram, die iets lager is dan het gemiddelde bereik voor membraantoetsenborden: 60 gram tot 80 gram. Een ander gebied waar de K10 zogenaamd gelijk is aan mechanische toetsenborden, is de klikclassificatie. Hoewel het een levensduur van 60 miljoen klikken heeft, halen de meeste mechanische toetsenborden 50 miljoen klikken, hoewel je opties voor 70 miljoen klikken kunt vinden. En het gemiddelde membraantoetsenbord zou in het algemeen tussen de 1 miljoen moeten meegaan of tot 5 miljoen tot 10 miljoen klikken in duurdere modellen.

Image
Image

Ik vond de toetsen enigszins vergelijkbaar met mechanische schakelaars, hoewel iets klikkeriger en veel minder veerkrachtig. Als een membraantoetsenbord voelde ik de toets bij elke tik uitbodemen. Dit was nog duidelijker bij het gebruik van de WASD-toetsen tijdens het gamen. Hoewel ik het ermee eens ben dat de anti-ghosting-claims standhielden, voelden de toetsaanslagen hard en plat aan. Dit is voldoende voor de meeste, maar serieuze gamers zullen het waarschijnlijk minder aantrekkelijk vinden. Er is ook geen bijbehorende software om keybinds aan te passen voor speelgemak, wat ook een ander hashmark in de nadelenkolom plaatst voor meer betrokken gamers.

Zelfs voor de casual puzzel-gamer zoals ik vond ik het echter niet erg prettig om te gebruiken. Daarentegen had het voor normaal dagelijks typen de voorkeur boven een plat membraantoetsenbord op de gemiddelde Windows-laptop en bood het een meer tastbaar gevoel zoals mechanische toetsenborden dat doen.

Voor normaal dagelijks typen, bood het een meer voelbaar gevoel zoals mechanische toetsenborden.

Comfort: Ergonomische maar papperige typervaring

Het ontwerp met zwevende toetsen van de K10 en de optie om het toetsenbord hoger te zetten met de bevestigde voetjes bieden enige ergonomie. De cilindrische keycaps zijn ook comfortabel met een intuïtieve inkeping in de dop voor comfortabel contact met de vingerafdruk. Bediening voor mediasnelkoppelingen en het numerieke toetsenblok boden ook gemak bij dagelijks gebruik, en natuurlijk is de Windows-vergrendelknop op a, die handig is voor onderbrekingsvrij gamen, voor velen een must-have.

Maar hoewel de typervaring over het algemeen comfortabel was, gleden mijn vingers soms van de toetsen vanwege de glanzende afwerking. Ze gaven ook een sponsachtig gevoel bij elk type gebruik. Het dieptepunt en het gebrek aan geven zijn duidelijke weggeefacties dat dit geen echt mechanisch toetsenbord is, hoewel het zijn best doet om er een te spiegelen.

Image
Image

Prijs: Uiterst betaalbaar voor een RGB-gamingtoetsenbord

Detailhandel voor $ 25, de K10 zal de bank niet kapot maken. En gezien de RGB-verlichtingsopties, solide bouw en het ontwerp op ware grootte met handige snelkoppelingen en anti-ghosting-toetsen, is dit in veel opzichten een koopje. Veel standaard membraantoetsenborden zijn veel hoger dan $ 25 en hebben niet de op gaming gerichte functies die deze wel heeft. En mechanische toetsenborden kunnen ver boven $ 100 stijgen. Over het algemeen is dit een behoorlijk veerkrachtig en capabel toetsenbord voor een zeer redelijke prijs.

Over het algemeen is dit een behoorlijk veerkrachtig en capabel toetsenbord voor een zeer redelijke prijs.

NPET K10 vs. Pictek RGB-gamingtoetsenbord met telefoonhouder, volumewiel

De K10 is niet de enige op de markt van betaalbare RGB-gamingtoetsenborden. Het Pictek Gaming Keyboard (zie op Amazon), met een verkoopprijs van ongeveer $ 32, wordt geleverd met twee media-extra's: een plek voor een telefoon en een volumescroller. Naast de bloei van deze media, overtreft de Pictek ook de K10 met RGB-verlichtingseffectopties met betrekking tot snelheid, kleuropties en fietsen. Maar de Picteck neemt veel meer ruimte in beslag op je bureau: hij is bijna 2 centimeter langer en 3 centimeter groter en iets zwaarder. Je krijgt ook een niet-conflicterende (anti-ghosting) sleutel minder.

Het Pictek RGB-gamingtoetsenbord ziet eruit als een gamingtoetsenbord, dat je zou kunnen beïnvloeden als je daar de voorkeur aan geeft, terwijl de K10 aantoonbaar een professioneler uiterlijk heeft. Gebruikers zeggen ook dat de Pictek helemaal niet clicky is. Als je een paar dollar wilt besparen voor een klikervaring, heeft de K10 daar het voordeel.

Een comfortabel RGB-toetsenbord voor casual gamers die willen besparen

De NPET K10 is een aantrekkelijk startpunt voor de casual gamer die niet veel geld wil uitgeven aan een toetsenbord voor algemeen gebruik/gaming. Misschien wil je in de toekomst upgraden, maar dit toetsenbord biedt genoeg van de bekende toeters en bellen - RGB-verlichtingseffecten, anti-ghosting-toetsen, mediasnelkoppelingen - die meer high-end toetsenborden bieden en waarvoor een premium in rekening wordt gebracht.

Specs

  • Productnaam K10 bedraad gamingtoetsenbord
  • Product Merk NPET
  • Prijs $25.00
  • Gewicht 2,02 lbs.
  • Productafmetingen 17,16 x 5,28 x 1,38 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Compatibiliteit Windows Vista, XP, 7, 8, 10, macOS
  • Connectiviteit Bekabelde USB
  • Poorten Geen

Aanbevolen: