Opnemen op webcam op uw pc of Mac

Inhoudsopgave:

Opnemen op webcam op uw pc of Mac
Opnemen op webcam op uw pc of Mac
Anonim

Vooruitgang in webcamtechnologie en de ingebouwde webcams op computers maken het gemakkelijk om video op te nemen op een Mac of pc. Er zijn verschillende programma's voor de Mac die video opnemen van een webcam. iMovie, Photo Booth en QuickTime Player zijn de drie belangrijkste. Op een pc is de Camera-app in Windows 10 de juiste keuze.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Windows 10 en macOS Catalina (10.15) via OS X El Capitan (10.11).

Image
Image

Video opnemen in iMovie

Als je iMovie niet hebt, download het dan uit de Mac App Store. Het is gratis voor alle Mac-gebruikers. Neem vervolgens rechtstreeks vanaf uw Mac-webcam op in iMovie.

  1. Start de iMovie-app op een Mac. Ga vervolgens naar de iMovie-menubalk en selecteer File > New Movie, of ga naar het iMovie-projectenscherm en selecteer Nieuw aanmaken.

    Image
    Image
  2. Klik op de naar beneden gerichte Import pijl bovenaan het iMovie-scherm.

    Image
    Image
  3. Ga naar het gedeelte Camera's in het linkerdeelvenster en selecteer vervolgens FaceTime HD Camera.

    Als dit de eerste keer is dat je de FaceTime-camera in iMovie selecteert, wordt je gevraagd om de app toegang te verlenen tot de microfoon en camera van de Mac.

    Image
    Image
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu Import to bovenaan het iMovie-scherm en selecteer het project waaraan u werkt.

    Image
    Image
  5. Klik op de ronde Record knop onder aan het scherm om de opname te starten. Klik er nogmaals op om de opname te stoppen. Druk op Sluiten onderaan het scherm om het opnamevenster te sluiten.

    Image
    Image
  6. Klik op Projecten in de linkerbovenhoek van het iMovie-venster om de opname op te slaan en terug te keren naar het hoofdmenu van iMovie-projecten.

    Image
    Image

Video opnemen in Photo Booth

Photo Booth is een ingebouwde applicatie op de meeste Mac-computers en een van de gemakkelijkste manieren om video op te nemen. Hier is hoe.

  1. Open de Photo Booth app door op het pictogram in het Mac Dock te klikken of het te kiezen in de map Programma's.

    Image
    Image
  2. Klik in de linkerbenedenhoek van het scherm op het Een filmclip opnemen pictogram (het lijkt op een filmrol).

    Image
    Image
  3. Druk op de rode Record knop in het midden van het scherm om op te nemen. Druk er nogmaals op om de opname te stoppen.

    Image
    Image
  4. Miniatuurafbeeldingen verschijnen onder de hoofdafbeelding. Deze miniatuurafbeeldingen vertegenwoordigen de video's of foto's die u met Photo Booth hebt gemaakt. Selecteer degene die u wilt exporteren. De laatste die je het laatst hebt opgenomen staat aan de rechterkant.

    Image
    Image
  5. Klik op het Share-pictogram in de rechterbenedenhoek van het venster en kies vervolgens een methode voor delen.

    Image
    Image

Video opnemen in QuickTime Player

QuickTime Player is een gratis download die beschikbaar is op de meeste Macs. Behalve dat het een uitstekende tool is voor het opnemen van video, speelt het ook verschillende videoformaten af. Hier leest u hoe u er een film mee kunt opnemen.

  1. Ga naar de map Applicaties en open Quicktime Player.
  2. Ga naar de menubalk en selecteer File > New Movie Recording. Standaard opent deze optie de camera aan de voorzijde op de Mac.

    Image
    Image
  3. Druk op de rode Record knop in het midden van het scherm om de opname te starten. Druk er een tweede keer op om de opname te stoppen.

    Image
    Image
  4. Ga naar de menubalk en selecteer File > Save om de opname op te slaan. Of selecteer de rode cirkel in de linkerbovenhoek van het QuickTime Player-scherm om het scherm te verlaten. U wordt gevraagd de opname een naam en locatie te geven om deze op te slaan.

    Image
    Image

Video opnemen op uw pc-webcam

De ingebouwde webcam op uw pc kan ook video opnemen. Het is echter niet zo hoogwaardig als een speciale camera. Hier leest u hoe u een video opneemt op Windows 10.

  1. Ga naar het Start menu en open de Camera app, of ga naar de zoekbalk en zoek naar Camera.

    Image
    Image
  2. Selecteer het videocamera pictogram om de opnameoptie te selecteren.

    Image
    Image
  3. Selecteer het videocamera pictogram om de opname te starten.

    Image
    Image
  4. Klik op de Stop knop om de opname te stoppen. Gebruik de Pause-knop om de camera tijdelijk te stoppen en later opnieuw te starten.

    Image
    Image
  5. De standaardlocatie voor foto's en video's die u maakt met Camera is Deze pc > Afbeeldingen > Camerarol.

    Image
    Image

Er zijn tientallen applicaties die je kunt gebruiken om video op te nemen op Windows. Toch is de ingebouwde Camera-app het meest toegankelijk. Als u geen Windows 10 hebt, moet u mogelijk een toepassing van derden zoeken waarmee u kunt opnemen. VLC Media Player en FonePaw zijn beide goede opties voor Windows-gebruikers.

Aanbevolen: