Een terugblik op de app voor sociaal netwerken genaamd Path

Inhoudsopgave:

Een terugblik op de app voor sociaal netwerken genaamd Path
Een terugblik op de app voor sociaal netwerken genaamd Path
Anonim

Path is op 1 oktober 2018 stopgezet als sociale netwerkservice. Dit artikel over Path is hier ter referentie en ter informatie.

Als je ooit hebt gehoord van de Path-app voor sociaal netwerken en je hebt afgevraagd wat het was, hoe het werd gebruikt en wat ermee gebeurde, bekijk dan hier de applicatie en zijn functies. Was het een goed alternatief voor Facebook en waarom werd het stopgezet?

Image
Image

Over de mobiele app Path

Path was een mobiele app voor iPhones en Android-apparaten die in november 2010 werd gelanceerd. Het diende als een persoonlijk dagboek om verbinding te maken en te delen met goede vrienden en familie. Path-oprichter Dave Morin, een voormalig Facebook-manager, zei dat de app gebruikers een plek gaf om "alle ervaringen op hun levenspad vast te leggen".

Met Path hebben gebruikers een multimediatijdlijn gemaakt, een pad genaamd, bestaande uit updates en interacties tussen vrienden en familie. Ze kunnen ook de persoonlijke paden van anderen volgen en met hen communiceren. In veel opzichten leek de Path-app op het uiterlijk en de functionaliteit van de Facebook-tijdlijnfunctie.

Path was exclusief beschikbaar via de Apple App Store en de Android Market (nu bekend als de Google Play Store), zonder webversie.

Hoe verschilde het pad van de Facebook-tijdlijn?

In de loop der jaren is Facebook uitgegroeid tot een internetgigant. Veel gebruikers hebben honderden vrienden of abonnees op Facebook. Gebruikers worden aangemoedigd om zoveel mogelijk vrienden toe te voegen en alles wat ze ervaren te delen. Facebook is geëvolueerd naar een platform voor het delen van informatie voor het grote publiek.

Hoewel Path een vergelijkbaar platform en vergelijkbare functionaliteit bood als Facebook Timeline, was de app niet ontworpen voor massaal, openbaar delen. Path was echt een app voor sociale media die is ontworpen voor kleinere, hechtere vriendengroepen. Met een vriendenlimiet van 150 mensen op Path werden gebruikers aangemoedigd om alleen contact te maken met mensen die ze vertrouwden en goed kenden.

Path beperkte aanvankelijk het sociale netwerk van elke gebruiker tot 50 mensen, verhoogde het tot 150 en verwijderde de limiet vervolgens volledig.

Welk type gebruiker vond het pad leuk?

Path was een ideale app voor iedereen die zich overweldigd voelde door de enorme groei of grote persoonlijke netwerken die Facebook genereerde. De Path-app was bedoeld voor diegenen die een meer persoonlijke manier wilden om ervaringen te delen, alleen met de mensen die voor hen het belangrijkst waren.

Als gebruikers terughoudend waren om te delen of te communiceren op Facebook omdat ze vonden dat het te druk en niet intiem genoeg was, was het een goed alternatief om hun beste vrienden uit te nodigen om contact met hen op te nemen op Path.

Path App-functies

Path's functies waren vergelijkbaar met de functies van Facebook Timeline. De interface was schoon, goed georganiseerd en geoptimaliseerd voor mobiel. Hier is een blik op de belangrijkste elementen.

  • Profielfoto en omslagfoto: gebruikers stellen een profielfoto en een grotere omslagfoto in (vergelijkbaar met de omslagfoto van de Facebook-tijdlijn), die op hun persoonlijke pad werd weergegeven.
  • Menu: Het menu vermeldde alle secties van de app. Het tabblad Home toonde de activiteit van een gebruiker en de activiteit van zijn vrienden in chronologische volgorde. Gebruikers kunnen Pad kiezen om hun pad te bekijken, en Activity om hun recente interacties te zien.
  • Friends: Gebruikers kunnen Friends kiezen om een lijst met hun vrienden te bekijken en op een van hen tikken om hun pad te bekijken.
  • Update: Nadat u op het tabblad Home had gedrukt, verscheen er een rood-wit plusteken in de linkerbenedenhoek van het scherm. Gebruikers drukten hierop om te kiezen wat voor soort update ze op hun pad wilden maken.
  • Photo: gebruikers kunnen een foto rechtstreeks maken via de Path-app of ervoor kiezen om er een te uploaden vanuit de fotogalerij van hun telefoon.
  • People: gebruikers konden het People-pictogram kiezen om te delen met wie ze op dat moment waren door hun naam in het netwerk te selecteren.
  • Place: Pad gebruikte GPS-tracking om een lijst met plaatsen in de buurt van een gebruiker weer te geven, zodat ze konden inchecken, vergelijkbaar met Foursquare. Gebruikers kunnen ook de Place optie kiezen om hun vrienden te vertellen waar ze waren.
  • Music: Path is geïntegreerd met iTunes Search, zodat gebruikers gemakkelijk naar een artiest en nummer kunnen zoeken. Gebruikers konden de zoekfunctie gebruiken om het nummer te vinden waarnaar ze op dat moment luisterden en het te selecteren om het op hun pad weer te geven. Vrienden kunnen het dan opzoeken op iTunes om er zelf van te genieten.
  • Thought: Met de Thought optie konden gebruikers een tekstupdate op hun pad schrijven.
  • Awake & Asleep: Met dit maanpictogram konden gebruikers hun vrienden vertellen hoe laat ze gingen slapen of hoe laat ze wakker werden. Eenmaal geselecteerd, wordt hun wakkere of slapende status weergegeven, samen met hun locatie, de tijd, het weer en de temperatuur.
  • Privacy en beveiliging: Hoewel er geen aanpasbare privacy-instellingen op Path lijken te zijn, was de app standaard privé en gaf gebruikers volledige controle over wie hun momenten. Evenzo werd alle padinformatie opgeslagen in de Path-cloud.

De ondergang van Pad

In 2012 en 2013 had Path te maken met enige controverse over privacy van gegevensopslag en minderjarige gebruikers. Het kreeg uiteindelijk een boete van $ 800.000 door de FTC.

In 2014 had Path het financieel moeilijk door concurrentie van Facebook en andere sociale-media-apps en -sites, zoals Instagram, Snapchat en Twitter. In 2015 werd Path gekocht door een Zuid-Koreaans internetbedrijf genaamd Kakao, en de app genoot een tijdje een nichepopulariteit in Azië.

In 2018 stopte Snap voorgoed met zijn activiteiten, niet in staat om te overleven in een landschap dat wordt gedomineerd door veel grotere spelers. Zijn innovaties, zoals stickers en reacties, leven echter voort, overgenomen door zijn rivalen.

Aanbevolen: