Locket Photo-Sharing Widget Shows Het is moeilijk om sociaal en privacy te combineren

Inhoudsopgave:

Locket Photo-Sharing Widget Shows Het is moeilijk om sociaal en privacy te combineren
Locket Photo-Sharing Widget Shows Het is moeilijk om sociaal en privacy te combineren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Locket laat je foto's rechtstreeks delen op de iPhone-startschermen van je vrienden.
  • Het is een fantastische functie - let gewoon op wat je verzendt.
  • De app vereist toegang tot uw volledige contactendatabase.
Image
Image

Met de Locket-app kunnen vrienden foto's rechtstreeks op het startscherm van de iPhone delen, maar is het geniaal of angstaanjagend?

Locket is een soort super-privé sociaal netwerk, waarmee je foto's rechtstreeks kunt delen op de iPhone-startschermen van je vrienden. Het werkt als volgt: je voegt de widget van de app toe aan je startscherm, en dan kunnen al je vrienden je een foto sturen, en het verschijnt daar in de widget. Het is een fantastisch idee, en een dat blijkbaar nu helemaal viraal gaat. Maar natuurlijk kan zo'n gemakkelijke toegang tot zo'n openbare plek op je iPhone er ook toe leiden dat je ontslagen of gescheiden wordt.

"Elke app waarmee je op een of andere manier toegang hebt tot andermans schermen, biedt een beveiligingsrisico", vertelde Kristen Bolig, oprichter van SecurityNerd, via e-mail aan Lifewire. "Ik vind deze app een leuk idee. Ik blijf er echter vanaf om ervoor te zorgen dat mijn informatie zo goed mogelijk beschermd blijft."

Locket Up

Locket Widget-app is afkomstig van de onafhankelijke ontwikkelaar Matthew Moss, die hem vorig jaar als verjaardagscadeau voor zijn vriendin bouwde. Vrienden merkten het op en wilden het gebruiken. Moss bracht de app op nieuwjaarsdag uit en volgens Tech Crunch had deze een week geleden meer dan twee miljoen downloads.

Elke app waarmee je op de een of andere manier toegang hebt tot andermans schermen, biedt een beveiligingsrisico.

Wat betreft privacy vereist de app toegang tot je foto's (uiteraard) en je volledige contactendatabase. Het vereist ook een telefoonnummer om u aan te melden. Deze zijn nodig om het voor nieuwe gebruikers gemakkelijker te maken elkaar te vinden, en het privacybeleid van de app zegt dat het geen contactgegevens opslaat of berichten verzendt zonder uw toestemming. Onthoud echter dat elke app met toegang tot uw contacten ze op elk moment kan kopiëren. En onthoud ook dat de gegevens in uw contacten-app niet van u zijn, maar van de mensen daarbinnen.

Als je een foto toevoegt aan de Locket-app, wordt deze naar iedereen in je groep gestuurd. Dus stuur geen sexy foto's naar je betere helft. Of liever, als je een sexy foto naar je partner stuurt, stuur je die ook naar je ouders, je favoriete collega's en iedereen die je aan de groep hebt toegevoegd.

En dat is waar dingen riskant worden.

Beveiliging

Als je het privacybeleid leest, is het duidelijk dat Moss op hetzelfde niveau staat. Het is geschreven door en voor mensen, niet door advocaten. Maar Locket laat zien hoe moeilijk het is om sociale netwerkfuncties te bieden zonder de privacy in gevaar te brengen. Moss vertelde Sarah Perez van Tech Crunch dat hij heeft overwogen om bijvoorbeeld de vereiste voor toegang tot contacten te wijzigen, maar dat het er is om de service gebruiksvriendelijker te maken. En je vraagt je af of de app zo'n gekke hit zou zijn geweest als het niet zo gemakkelijk was om aan de slag te gaan.

Gemak gaat vaak ten koste van privacy, zelfs als het wordt afgehandeld door goedbedoelende ontwikkelaars. Maar dat is misschien niet het geval als deze functie wordt opgepikt door een van de grote sociale netwerken, hoogstwaarschijnlijk Facebook.

Gewoon een functie

Locket Widget is gratis, en hoewel het heel goed mogelijk is dat Facebook een aanbod doet om het te kopen, zou het voor Facebook een stuk eenvoudiger zijn om dezelfde functie toe te voegen aan bijvoorbeeld zijn Instagram- of WhatsApp-apps. Je hebt de app al en je hebt al een bestaand netwerk van vrienden. Het enige dat nodig is, is een widget.

Image
Image

"Copycat-functies van titanen van sociale media zoals Instagram, Snapchat en Facebook zijn extreem gebruikelijk in situaties als deze waarin een nieuwe, concurrerende app van de grond komt en zijn weg vindt naar de mainstream", Justin Kline, mede-oprichter van het influencer-marketingbureau Markerly, vertelde Lifewire via e-mail. "Copycat-functies van deze platforms zijn echter niet altijd rampzalig voor de originele apps. Instagram was er snel bij om Reels te ontwikkelen om te concurreren met TikTok, en hoewel Reels succes heeft gezien, was het niet genoeg om TikTok te verwijderen,"

Als we ons nu een door Facebook aangedreven widget voorstellen, wordt het echt eng. Om te beginnen zal het nachtmerriescenario van het delen van volwassen foto's met de verkeerde mensen veel waarschijnlijker zijn als je worstelt met de moeilijk te ontcijferen privacy-instellingen. De kracht van Locket is dat het helemaal opnieuw begint, dus je voegt alleen mensen toe aan wie je je foto's wilt zien. Instagram en Facebook zijn het tegenovergestelde. Je volgt waarschijnlijk honderden vreemden.

Locket zou een geweldig onafhankelijk alternatief kunnen zijn voor de grote netwerken, vooral als het iets kan doen aan problemen met het telefoonnummer en de contactdatabase. Sociaal contact via onze telefoons is essentieel om in contact te blijven en ons leven te delen. Maar dat doen met behoud van privacy is een zware klus, zelfs als je actief probeert het juiste te doen.

Correctie 19/01/22: Het citaat in de op twee na laatste alinea is gewijzigd om de juiste toeschrijving weer te geven, Justin Kline.

Aanbevolen: