Spotify lanceert alleen-audio-app genaamd Greenroom

Spotify lanceert alleen-audio-app genaamd Greenroom
Spotify lanceert alleen-audio-app genaamd Greenroom
Anonim

Spotify heeft woensdag officieel zijn eigen interactieve audio-app uitgebracht, bekend als Greenroom.

Spotify Greenroom is nu gratis beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten, als een manier voor makers en artiesten om te communiceren en diepe verbindingen te hebben tussen deelnemers in live rooms. De app verschilt van Spotify Podcasts, omdat gebruikers hiermee live gesprekken kunnen voeren over onderwerpen variërend van muziek en cultuur tot sport en entertainment.

Image
Image

"Wij geloven dat Spotify niet alleen de mogelijkheid heeft om live-uitzendingen mogelijk te maken, maar ook om de ontdekking te helpen, het verbruik te stimuleren en de groei van de live-categorie in het algemeen te versnellen", schreef Spotify bij de aankondiging van de functie.

"De app-onthulling van vandaag is onze kans om de basis te leggen voor de opwindende reeks inhoud en mogelijkheden die Spotify in petto heeft in onze onderneming naar live audio."

De door Betty Labs gebouwde app stelt iedereen in staat om live kamers te hosten of eraan deel te nemen en heeft opnamemogelijkheden zodat gebruikers alle live gesprekken als podcasts kunnen opslaan.

Greenroom lijkt op een soortgelijk concept als de populaire audio-app Clubhouse, die een uitgebreide wachtlijst heeft van mensen die toegang willen krijgen tot het op audio gebaseerde sociale netwerk. De combinatie van hands-off, luisteren op de achtergrond, optionele deelname en het feit dat luisteren tijd wegneemt van andere sociale netwerken, heeft Clubhouse geholpen om 10 miljoen gebruikers te verzamelen sinds de lancering afgelopen april.

… audio wordt steeds populairder omdat je het passief kunt consumeren terwijl je andere taken uitvoert.

Andere platforms hebben geprobeerd het enorme succes van Clubhouse te kopiëren, waaronder Twitter, dat Spaces introduceerde als een nieuwe functie voor alleen audio. Zelfs Facebook en LinkedIn hebben op hun platforms alleen audio-functies geïntroduceerd, of plannen voorgesteld om dit te doen, om gebruikers binnen te halen die nog steeds wachten om Clubhouse te betreden.

Experts hebben eerder gezegd dat audio steeds populairder wordt, omdat je het passief kunt consumeren terwijl je andere taken uitvoert. Bovendien kan audio een intiemere manier zijn om met je volgers in contact te komen, in plaats van elkaars woorden op een scherm te lezen.

Aanbevolen: