Nachtdienst inschakelen op uw Mac

Inhoudsopgave:

Nachtdienst inschakelen op uw Mac
Nachtdienst inschakelen op uw Mac
Anonim

De Night Shift-functie in macOS biedt veel voordelen, waaronder het verminderen van vermoeide ogen en het helpen u beter te slapen. Dat is veel te verwachten van een eenvoudige functie van het besturingssysteem. Night Shift verandert de kleurbalans van het scherm van je Mac, waardoor fel blauw licht in de avonduren wordt verminderd en die blauwe tinten overdag worden hersteld.

Apple legt uit dat het verminderen van het blauwe licht en het verschuiven van de kleurbalans naar het warme einde van het kleurenspectrum een beeld oplevert dat prettiger is voor de ogen. Apple zegt ook dat minder vermoeide ogen in de avonduren een beter slaappatroon bevordert.

Het vinden van de bedieningselementen voor Night Shift en het instellen van de service kan een hele klus zijn, maar het duurt niet lang voordat Night Shift op uw machine werkt.

Deze instructies zijn van toepassing op Macs met macOS Catalina (10.15) tot en met macOS Sierra (10.12).

Minimumvereisten voor nachtdienst

Night Shift heeft vrij strenge minimumvereisten, en deze vereisten stellen gebruikers vaak teleur. Je denkt misschien dat je Mac klaar is voor Night Shift als, volgens Apple, je Mac of beeldschermen niet worden ondersteund.

Om Night Shift te gebruiken, moet je Mac in de volgende lijst staan en macOS Sierra (10.12.4) of hoger gebruiken:

  • Mac mini: eind 2012 of nieuwer
  • iMac: eind 2012 of nieuwer
  • Mac Pro: eind 2013 of nieuwer
  • MacBook 12-inch: begin 2015 of nieuwer
  • MacBook Air: medio 2012 of nieuwer
  • MacBook Pro: medio 2012 of nieuwer

Night Shift ondersteunt ook de volgende externe beeldschermen:

  • Apple LED Cinema Display
  • Apple Thunderbolt Display
  • LG UltraFine 5K-scherm
  • LG UltraFine 4K-scherm

De lijst met ondersteunde schermen is klein, maar het lijkt geen belemmering te zijn voor het gebruik van Night Shift. Veel mensen gebruiken Night Shift met succes met andere displaymerken en modellen.

Als je Mac aan deze vereisten voldoet, zou je Night Shift moeten kunnen inschakelen en de functies ervan kunnen gebruiken.

Nachtdienst inschakelen en beheren op uw Mac

Night Shift's primaire interface is toegevoegd aan de macOS-weergavesysteemvoorkeuren. U kunt de Display-voorkeuren gebruiken om Night Shift in te schakelen, een schema in te stellen en de kleurtemperatuur van het display aan te passen wanneer Night Shift is ingeschakeld. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

  1. Selecteer het Apple menu > Systeemvoorkeuren of ga naar de Dock en selecteer de Systeemvoorkeuren icoon.

    Image
    Image
  2. Selecteer in Systeemvoorkeuren Beeldschermen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Night Shift tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer een van de volgende opties in de vervolgkeuzelijst Schedule:

    • Uit schakelt Night Shift uit.
    • Zonsondergang tot zonsopgang zet Night Shift aan bij zonsondergang lokale tijd en uit bij zonsopgang lokale tijd.
    • Aangepast stelt u in staat de tijd te selecteren waarop Night Shift in- en uitgeschakeld wordt.

    Als u Nachtdienst wilt inschakelen, ongeacht de huidige tijd, schakelt u het selectievakje Handmatig in. Nachtploeg blijft ingeschakeld tot zonsopgang de volgende dag of je zet hem uit.

    Pas de Kleurtemperatuur schuifregelaar aan. Met deze schuifregelaar kunt u instellen hoe warm of koel het scherm wordt weergegeven wanneer Night Shift is ingeschakeld. Selecteer de schuifregelaar en houd deze ingedrukt om een voorbeeld te zien van hoe uw scherm eruit zal zien met Night Shift ingeschakeld.

    Image
    Image

Gebruik het Berichtencentrum om de nachtdienst te bedienen

Het Display-venster in Systeemvoorkeuren is de primaire interface voor Night Shift, maar u kunt ook het Berichtencentrum gebruiken om Night Shift handmatig in of uit te schakelen. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

  1. Selecteer het Meldingscentrum pictogram in de rechterbovenhoek van de menubalk.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Vandaag tabblad bovenaan het Berichtencentrum.

    Image
    Image
  3. Druk aan het Berichtencentrum en schakel de Night Shift schakelaar om Night Shift handmatig in of uit te schakelen.

    Image
    Image

Problemen oplossen met nachtdienst

Mac-gebruikers zijn twee problemen met Night Shift tegengekomen. Hier leest u hoe u ze kunt oplossen.

Kan de bediening van de nachtploeg niet zien

Als je de Night Shift-knoppen niet ziet, is de meest waarschijnlijke oorzaak dat je Mac niet aan de minimumvereisten voldoet. Het kan ook een probleem zijn als je een extern beeldscherm gebruikt in combinatie met het ingebouwde beeldscherm van je Mac. Als dit de eerste keer is dat je probeert toegang te krijgen tot Night Shift na het upgraden naar een Night Shift-compatibele versie van macOS, moet je mogelijk een niet-vluchtige RAM (NVRAM)-reset uitvoeren om Night Shift te laten verschijnen.

Night Shift kleurveranderingen verschijnen niet op het externe beeldscherm

Wat als het externe display geen Night Shift-kleurveranderingen weergeeft, maar het hoofd- of ingebouwde display wel? Apple zegt dat Night Shift werkt met externe beeldschermen, maar niet met projectoren of televisies. Beide typen externe beeldschermen worden meestal aangesloten via een HDMI-poort, en dat kan het werkelijke probleem zijn: veel van de mensen die problemen met het externe beeldscherm melden, gebruiken een HDMI-verbinding. Gebruik in plaats daarvan een Thunderbolt- of Display Port-verbinding.

Alternatieven voor nachtdienst

Night Shift op de Mac werkt het beste met nieuwere Mac-modellen. Night Shift gebruikt iets dat het CoreBrightness-framework wordt genoemd, en als macOS geen recente versie van dat framework detecteert, wordt Night Shift uitgeschakeld.

Als je absoluut Night Shift moet hebben en bereid bent je Mac te hacken, kun je het CoreBrightness-framework vervangen door een gepatchte versie waarmee Night Shift kan worden uitgevoerd.

Het wordt niet aanbevolen om het CoreBrightness-framework te patchen. De verstrekte link is bedoeld voor gevorderde Mac-gebruikers die redelijke voorzorgsmaatregelen hebben genomen, waaronder het hebben van actuele back-ups, en die een reserve-Mac hebben om te gebruiken voor experimenten.

Een betere oplossing is het installeren van een blauwlichtfilter-applicatie zoals F.lux, een applicatie die dezelfde functie vervult als Night Shift maar op zowel huidige als oudere Mac-modellen draait. Het heeft ook extra functies, waaronder betere ondersteuning voor externe beeldschermen, de mogelijkheid om apps te specificeren die F.lux uitschakelen (een belangrijke overweging bij het werken met apps die kleurgetrouwheid vereisen), en betere planning en kleurtemperatuurregeling.

Aanbevolen: