Is Roblox neer of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Roblox neer of ligt het aan jou?
Is Roblox neer of ligt het aan jou?
Anonim

Als je geen verbinding kunt maken met Roblox, kan het zijn dat het spelplatform momenteel niet beschikbaar is, of dat er een probleem is met je computer of browser. Het kan soms moeilijk zijn om erachter te komen of Roblox voor iedereen of alleen voor jou down is, maar hier is hoe je kunt zien of het een of ander is en wat je moet doen als het probleem aan jouw kant ligt.

Hoe weet ik of Roblox voor iedereen down is

Als je problemen ondervindt met aankopen, meedoen aan games, vertragingen of vertragingen en denkt dat Roblox voor iedereen niet beschikbaar is, kunnen een paar eenvoudige tests dat bevestigen. Probeer deze stappen eens om te zien of anderen dezelfde problemen ervaren als jij.

  1. Controleer de Roblox-statuspagina. Deze pagina wordt gehost door Roblox, dus het zou up-to-date moeten zijn, maar het is mogelijk dat het een beetje achterloopt, afhankelijk van hoe snel gebruikers uitval melden (en hoe snel je er een opmerkt).

    Image
    Image
  2. Zoek op Twitter naar RobloxDown of kijk op de Roblox Twitter-pagina. Gebruikers gaan vaak naar Twitter voordat ze zelfs maar een probleem melden, dus het is een goede plek om te kijken wanneer je wilt bevestigen dat er een probleem is met de service.

    Als u Twitter of andere populaire websites zoals Facebook of YouTube niet kunt openen, ligt het probleem mogelijk bij uw ISP.

  3. Gebruik een externe statuschecker-website zoals Down For Everyone Or Just Me, Downdetector, Is It Down Right Now? en Outage. Report.

    Image
    Image

    Als niemand anders problemen met Roblox meldt, ligt het probleem waarschijnlijk aan jouw kant.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met Roblox

Als Roblox voor iedereen goed lijkt te werken, behalve voor jou, dan zijn er een paar dingen die je kunt proberen om het weer werkend te krijgen.

Breng deze stappen in volgorde door totdat je Roblox weer aan het werk hebt.

  1. Sluit en open de app opnieuw. Soms is het voldoende om de app opnieuw te starten om hem weer correct te laten werken. Zorg ervoor dat u Android-apps of iPhone-apps op de juiste manier sluit om ze volledig af te sluiten voordat u ze weer opent.
  2. Zorg ervoor dat Roblox up-to-date is. Als je updatemeldingen hebt ontvangen, zorg er dan voor dat je die updates voltooit als ze niet automatisch worden voltooid. Als u niet zeker weet of Roblox volledig is bijgewerkt, logt u uit bij Roblox en opent u het in een webbrowser. Dit zou automatisch nieuwe updates moeten toepassen.

  3. Als je Roblox buiten op een apparaat gebruikt in plaats van een webbrowser, installeer dan de app opnieuw. Apps kunnen soms problemen ondervinden en een herinstallatie lost het probleem vaak meteen op.

    Roblox downloaden voor:

  4. Start je router of modem opnieuw op. Als het probleem dat u ondervindt een netwerkprobleem is, kan het opnieuw opstarten van het netwerk het probleem oplossen.
  5. Als je Roblox in een browser speelt, wis dan de cache van je browser. U kunt de cache wissen in alle belangrijke webbrowsers op desktop en mobiel. Als u dit doet, kunnen prestatieproblemen worden opgelost, omdat opgeslagen gegevens worden verwijderd van andere websites die u heeft bezocht. Je kunt ook de cache op Android wissen en de cache van je iPhone of iPad wissen, wat op vrijwel dezelfde manier werkt als het wissen van de cache van je browser.
  6. Wis de cookies van uw browser. Als het wissen van de cache niet werkt, wis dan de cookies. Dit zijn kleine bestanden die informatie over u bevatten, zoals advertentievoorkeuren of personalisatie-instellingen.

  7. Controleer uw computer op malware. Veel soorten malware kunnen interfereren met programma's die veel bronnen vereisen, zoals Roblox. Mogelijk hebt u ook een virus op uw Android-smartphone, en hoewel zeldzaam, kunnen iPhones kwetsbaar zijn voor beveiligingsrisico's.
  8. Schakel je firewall uit. Vergeet niet om het later opnieuw in te schakelen. Soms kunnen firewalls softwareconflicten veroorzaken die uw gameplay kunnen verstoren. Vergeet niet om die firewall zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen, want het duurt slechts enkele seconden voordat een vastberaden hacker een computer vindt die met internet is verbonden zonder dat een firewall is ingeschakeld.
  9. Start je computer of mobiele apparaat opnieuw op. Het herstarten van een computer lijkt veel problemen op te lossen, dus een eenvoudige herstart kan uw probleem oplossen.
  10. Soms kan er een probleem zijn met uw DNS-server. Als u zich op uw gemak voelt bij het wisselen van DNS-servers, zijn er veel gratis en openbare methoden, maar deze kunnen meer geavanceerde kennis vereisen.

Roblox-foutmeldingen

Roblox kan zwaar worden gebruikt, en het gaat soms uit, of ondervindt problemen met het verbinden van spelers omdat te veel mensen tegelijkertijd toegang proberen te krijgen tot de Roblox-servers. Hier zijn enkele van de foutmeldingen die u kunt ervaren:

  • Roblox Down for Maintenance: U krijgt dit bericht te zien wanneer servers offline zijn voor onderhoud.
  • Roblox-foutcode 260, 261, 274 of 275: dit zijn verschillende serverfouten en kunnen erop wijzen dat een server niet beschikbaar is vanwege onderhoud of andere problemen. Je hebt weer toegang tot het spel als de server weer werkt.
  • Foutcode 273: Deze fout kan betekenen dat u vanaf verschillende apparaten op uw account bent ingelogd, dat er problemen zijn met uw verbinding, of dat u bent gewaarschuwd of verboden wegens slecht gedrag. Als u deze fout ervaart, kunt u al dan niet weer toegang krijgen.
  • Roblox-foutcode 404: een foutcode 404 betekent dat de pagina die u probeert te openen, is verwijderd of is geblokkeerd. U zult in de toekomst waarschijnlijk geen toegang meer hebben tot deze pagina.
  • Roblox-foutcode 500: deze fout geeft aan dat er een probleem is met de servers en niet met uw systeem of het netwerk. Probeer het opnieuw nadat je Roblox wat tijd hebt gegeven om de fout op te lossen.
  • Roblox-foutcode 504: deze fout betekent dat er een verbindingsprobleem is, dat de servers onderhoud ondergaan of dat er een tijdelijke afsluiting is. Je zult deze moeten afwachten.

Aanbevolen: