Is AT&T neer of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is AT&T neer of ligt het aan jou?
Is AT&T neer of ligt het aan jou?
Anonim

De AT&T-service is niet perfect en er kunnen grootschalige storingen optreden met zijn internet-, mobiele telefoon- en tv-services, waardoor u zich afvraagt 'is AT&T down?' Soms ligt het probleem echter niet bij AT&T; het is met uw apparaten of verbindingen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u:

  • Controleer op grootschalige uitval in het netwerk van AT&T.
  • Los veelvoorkomende problemen met internet, mobiele telefoons en televisie aan uw kant op.

Hoe weet ik of AT&T down is

Als je vermoedt dat AT&T een soort wijdverbreide storing heeft, zijn er een paar snelle manieren om bevestiging te krijgen.

  1. Neem rechtstreeks contact op met AT&T voor storingen in uw regio. Selecteer in het zoekvak de service waarmee u problemen ondervindt en voer vervolgens uw postcode in.

    Image
    Image
  2. Zoek op Twitter naar ATTdown. Tweet-tijdstempels zullen u vertellen of andere mensen problemen hebben met AT&T zoals u. Als je op Twitter bent, kijk dan op AT&T's Help Twitter-pagina om te zien of deze informatie biedt.
  3. Gebruik een externe "statuschecker"-website zoals Downdetector, Downhunter of Outage. Report. Deze sites bieden snelle informatie over door klanten gemelde storingen en bevatten dekkingskaarten en andere informatie om u precies te laten zien waar zich problemen voordoen.

    Image
    Image
  4. Check de AT&T Facebook-pagina. Als er een bijzonder grootschalig probleem optreedt, kan AT&T dit op deze pagina behandelen.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met AT&T

Als niemand anders een storing lijkt te melden, ligt het probleem waarschijnlijk aan jouw kant van de vergelijking. Hier zijn een paar tips voor het oplossen van problemen om te proberen alles weer aan de gang te krijgen.

  1. Log in en controleer de status van uw AT&T-account. Bevestig dat uw account een betaalde status heeft en dat er geen services worden geblokkeerd.
  2. Zorg er voor alle diensten voor dat je niets eenvoudigs over het hoofd hebt gezien. Controleer bijvoorbeeld zaken als:

    • Bedrading en kabels om er zeker van te zijn dat ze correct tussen apparaten zijn aangesloten.
    • Objecten die internetsignalen kunnen blokkeren.
    • Wi-Fi-verbindingen.
    • Foutberichten van je tv, telefoon of computer.
    • Elektrische aansluitingen in huis of serviceonderbrekingen.
  3. Controleer problemen met de internetverbinding aan jouw kant. Je kunt ook je internetsnelheid controleren als dat een deel van het probleem lijkt te zijn.

  4. Als u zich zorgen maakt over de televisiedienst van AT&T, controleer dan zorgvuldig op:

    • Losse verbindingen. Indicatielampjes kunnen u vertellen of de kabelbox daadwerkelijk is aangesloten en ingeschakeld; als je die niet ziet, kan het een bedradings- of kabelprobleem zijn dat het probleem veroorzaakt.
    • Afstandsbediening connectiviteit. Het meest voorkomende probleem met de afstandsbediening betreft lege batterijen, dus zet uw tv en kabelbox handmatig aan en gebruik vervolgens de afstandsbediening om deze uit te schakelen. Als dat niet werkt, vervang dan de batterijen en probeer het opnieuw.
    • Invoerproblemen. Als je je tv onlangs hebt gebruikt om te gamen of om een dvd af te spelen, kan het zijn dat je de ingang terug moet veranderen naar tv.
    • Een slechte HDMI-verbinding.
  5. Probeer je kabelbox opnieuw op te starten als je worstelt met een televisieprobleem. Als het goed is aangesloten en indicatielampjes aangeven dat het is ingeschakeld, controleer dan de kabelmodem. Het probleem kan liggen in de telefoon die ermee is verbonden. Als alle andere telefoons werken, behalve de telefoon die is aangesloten op uw kabelmodem, kunt u proberen het netsnoer van de probleemtelefoon los te koppelen en weer aan te sluiten. Vervolgens:

    • Controleer of andere elektrische apparaten de modem niet storen: staat deze te dicht bij computers, monitoren, apparaten of andere elektrische apparaten?
    • Probeer je modem opnieuw op te starten.
  6. Als je problemen hebt met het mobiele telefoonnetwerk van AT&T, probeer dan je Android-apparaat opnieuw op te starten of je iPhone opnieuw op te starten. Als dat het probleem niet oplost, controleer dan de: van je telefoon

    • Vliegtuigmodus. Zorg ervoor dat het niet is ingeschakeld.
    • Wi-Fi belstatus. Als moet worden ingeschakeld als u zich in een gebied met een slechte dekking bevindt. Je kunt bellen via wifi gebruiken op Android-telefoons of bellen via wifi vanaf een iPhone.
    • Dataroaming-functies. Schakel dataroaming uit en weer in als u op reis bent geweest; je telefoon kan tussen netwerken zijn verplaatst en op de een of andere manier in het verkeerde netwerk zijn opgehangen. Opmerking: dit kan leiden tot extra kosten, afhankelijk van uw serviceovereenkomst.
  7. Als je al deze dingen hebt geprobeerd en je service nog steeds niet goed werkt, neem dan contact op met de klantenservice van AT&T.

Aanbevolen: