Alles wat u moet weten over iPhone-simkaarten

Inhoudsopgave:

Alles wat u moet weten over iPhone-simkaarten
Alles wat u moet weten over iPhone-simkaarten
Anonim

SIM-kaarten zijn kleine, verwijderbare smartcards die in mobiele telefoons en smartphones worden gebruikt om gegevens op te slaan zoals uw mobiele telefoonnummer, het telefoonbedrijf dat u gebruikt, uw factuurgegevens en, in sommige gevallen, uw adresboek.

SIM-kaarten (afkorting van Subscriber Identity Module) kunnen van de ene telefoon worden verwijderd en in andere worden geplaatst. Dit maakt het gemakkelijk om telefoonservice- en adresboekinformatie over te zetten naar nieuwe telefoons. Wissel de kaart gewoon om naar een nieuwe telefoon.

Het overbrengen van gegevens door het verplaatsen van simkaarten is een algemeen kenmerk van de kaarten, maar de iPhone werkt niet op die manier. Meer over wat simkaarten doen op de iPhone verderop in dit artikel.

SIM-kaarten die verwisselbaar zijn, maken ze ook nuttig voor internationale reizen. Als uw telefoon compatibel is met de mobiele netwerken in het land dat u bezoekt, kunt u een nieuwe simkaart in een ander land kopen, deze in uw telefoon plaatsen en bellen en data gebruiken zoals een local. Dit is goedkoper dan het gebruik van een internationaal data-abonnement.

Niet alle telefoons hebben een simkaart. Andere telefoons hebben ze, maar je kunt ze niet verwijderen.

Image
Image

Welk type simkaart heeft elke iPhone

Elke iPhone gebruikt een simkaart. Er zijn drie soorten simkaarten die worden gebruikt in iPhone-modellen:

  • SIM: Dit is het originele type SIM. De volledige simkaart heeft het formaat van een creditcard, maar het deel dat de belangrijke gegevens bevat, kan uit de grotere kaart worden gehaald en in een telefoon worden gebruikt.
  • micro-SIM: Toen de iPhone 4 in 2010 debuteerde, was het de eerste smartphone van welk bedrijf dan ook die het micro-SIM-formaat gebruikte. De micro-simkaart is aanzienlijk kleiner dan de originele simkaart.
  • nano-SIM: De nano-SIM debuteerde in de iPhone 5 in 2012. De nano-SIM is ongeveer 12% kleiner dan de micro-SIM.
  • eSIM: Deze simkaart is ingebouwd in een telefoon en kan worden geprogrammeerd voor gebruik, ook als secundaire simkaart, zodat één telefoon twee telefoonnummers of telefoonmaatschappijen heeft. De eSIM debuteerde op de iPhone XS-serie en de iPhone XR.

Het SIM-type dat in elke iPhone wordt gebruikt, is:

iPhone-modellen SIM-type
Originele iPhone SIM
iPhone 3G en 3GS SIM
iPhone 4 en 4S micro-SIM
iPhone 5, 5C en 5S nano-SIM
iPhone 6 en 6 Plus nano-SIM
iPhone SE nano-SIM
iPhone 6S en 6S Plus nano-SIM
iPhone 7 en 7 Plus nano-SIM
iPhone 8 en 8 Plus nano-SIM
iPhone X nano-SIM
iPhone XS en XS Max

nano-SIMeSIM

iPhone XR nano-SIMeSIM
iPhone 11 nano-SIMeSIM
iPhone 11 Pro en 11 Pro Max nano-SIMeSIM
iPhone SE (2e generatie) nano-SIMeSIM

Niet elk Apple-product gebruikt een van deze vier simkaarten. Sommige iPad-modellen die verbinding maken met mobiele datanetwerken, gebruiken een door Apple gemaakte kaart die een Apple SIM wordt genoemd.

De iPod touch heeft geen simkaart. Alleen apparaten die verbinding maken met mobiele telefoonnetwerken hebben een simkaart nodig, en aangezien de touch die functie niet heeft, is er ook geen simkaart nodig.

Wat is een simkaart en hoe werkt het?

Welke gegevens worden opgeslagen op iPhone-simkaarten

In tegenstelling tot sommige andere mobiele telefoons, wordt de simkaart van de iPhone alleen gebruikt om klantgegevens op te slaan, zoals telefoonnummer en factuurgegevens.

De simkaart op de iPhone kan niet worden gebruikt om contacten of andere gebruikersgegevens op te slaan. U kunt ook geen back-up maken van gegevens naar of gegevens lezen van de simkaart van de iPhone. In plaats daarvan worden alle gegevens die op de simkaart op andere telefoons zouden worden opgeslagen, opgeslagen in de hoofdopslag van de iPhone (of in iCloud), samen met uw muziek, apps en andere gegevens.

Dat betekent dat het omwisselen van een nieuwe simkaart naar je iPhone geen invloed heeft op je toegang tot het adresboek en andere gegevens die op je iPhone zijn opgeslagen.

Waar vind je de iPhone-simkaart op elk model

Hier vind je de simkaart op elk iPhone-model:

iPhone-model SIM-locatie
Originele iPhone Boven, tussen aan/uit-knopen koptelefoonaansluiting
iPhone 3G en 3GS

Boven, tussen aan/uit-knopen koptelefoonaansluiting

iPhone 4 en 4S Rechterkant
iPhone 5, 5C en 5S Rechterkant
iPhone 6 en 6 Plus Rechts, onder aan/uit-knop
iPhone SE Rechterkant
iPhone 6S en 6S Plus Rechts, onder aan/uit-knop
iPhone 7 en 7 Plus Rechts, onder aan/uit-knop
iPhone 8 en 8 Plus Rechts, onder aan/uit-knop
iPhone X, XS, XR Rechts, onder aan/uit-knop
iPhone 11 en 11 Pro Rechts, onder aan/uit-knop
iPhone SE (2e generatie) Rechts, onder aan/uit-knop

Hoe de iPhone-simkaart te verwijderen

Het verwijderen van de simkaart van je iPhone is eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een paperclip (of de "SIM Removal Tool" die Apple bij sommige iPhone-modellen levert).

  1. Begin met het vinden van de simkaart op je iPhone.
  2. Ontvouw een paperclip zodat het ene uiteinde langer is dan de rest.
  3. Steek het uiteinde van de paperclip in het kleine gaatje naast de simkaart.
  4. Druk (maar niet te hard!) totdat de simkaartlade naar buiten springt.
  5. Verwijder de lade en verwijder vervolgens de simkaart uit de lade.

Deze stappen zijn handig om te weten wanneer je iPhone de foutmelding 'SIM niet gevonden' geeft. Het oplossen van de SIM niet gevonden-fout vereist een zeer vergelijkbaar proces.

Wat is een simlock?

Sommige telefoons hebben een simlock. Dit is een functie die de simkaart aan een specifiek telefoonbedrijf koppelt (meestal degene waar je de telefoon oorspronkelijk van hebt gekocht). Dit wordt gedeeltelijk gedaan omdat telefoonmaatschappijen soms eisen dat klanten meerjarige contracten ondertekenen en een SIM-lock gebruiken om de contracten af te dwingen.

Telefoons zonder SIM-locks worden ontgrendelde telefoons genoemd. Meestal kun je een ontgrendelde telefoon kopen voor de volledige verkoopprijs van het apparaat. Dit geeft u meer flexibiliteit bij het telefoonbedrijf waarmee u het apparaat gebruikt.

Nadat je contract afloopt, kun je de telefoon gratis ontgrendelen via je telefoonmaatschappij. Je kunt telefoons ook ontgrendelen via tools van telefoonbedrijven en softwarehacks.

Wil je leren hoe je je telefoon kunt ontgrendelen? Ongeacht uw telefoonmaatschappij of type telefoon, we hebben instructies voor het ontgrendelen van uw telefoon.

Hebben iPhones een simlock?

In sommige landen, met name de VS, wordt de iPhone vaak verkocht met een simlock. Het is echter ook mogelijk om een simlockvrije iPhone aan te schaffen zonder simlock. Afhankelijk van het land en de provider kun je een iPhone na een bepaalde periode onder contract ook ontgrendelen.

Kunt u andere SIM-formaten converteren om met iPhone te werken?

Ja, u kunt veel simkaartformaten converteren om met de iPhone te werken. Hiermee kunt u uw bestaande dienst en telefoonnummer van een ander telefoonbedrijf naar de iPhone brengen. Als u dit doet, moet u uw simkaart verkleinen tot de grootte van de micro-sim of nano-simkaart die door uw iPhone-model wordt gebruikt. Er zijn enkele tools beschikbaar om dit proces te vergemakkelijken, zoals de MediaDevil Simdevil 3-in-1 SIM Card Adapter Kit op Amazon, maar we raden het alleen aan voor de technisch onderlegde en degenen die het risico willen nemen hun bestaande SIM-kaart te verpesten en waardoor het onbruikbaar wordt.

Aanbevolen: