Alles wat u moet weten over virtual reality op de iPhone

Inhoudsopgave:

Alles wat u moet weten over virtual reality op de iPhone
Alles wat u moet weten over virtual reality op de iPhone
Anonim

Van vakantie-tv-advertenties waarin VR-producten worden aangeprezen tot populaire gameconsoles zoals de PlayStation die virtual reality-add-ons krijgt naar Facebook die VR-apparatuurfabrikant Oculus koopt voor US $ 2 miljard, virtual reality wordt steeds gebruikelijker.

Nu kun je VR op je iPhone krijgen.

Image
Image

Als je mensen virtual reality hebt zien gebruiken, is dat waarschijnlijk met kijkers uit de hand of op het hoofd, zoals de Samsung Gear VR (hoewel de HTC Vive beter in een volledige kamer kan worden gebruikt). En als je een iPhone-gebruiker bent, wilde je misschien meedoen aan de actie en zelf virtual reality proberen.

Op dit moment is virtual reality iets robuuster voor Android, maar er zijn nog steeds een aantal manieren om het op een iPhone te gebruiken.

Wat je nodig hebt om VR op elke smartphone te gebruiken

Wat je nodig hebt om virtual reality op een iPhone te gebruiken, is hetzelfde als wat je nodig hebt om het met een smartphone te gebruiken:

  • Een VR-headset met twee lenzen en een meeslepende kijkomgeving
  • Apps die VR-content leveren

Virtual Reality gebruiken op een iPhone

Zodra je de twee hierboven genoemde dingen hebt, is het gebruik van virtual reality op je iPhone vrij eenvoudig.

Tik gewoon op de VR-app die je wilt gebruiken om deze te starten en plaats de iPhone in de viewer met het scherm naar je toe gericht. Hef de kijker voor je ogen en je bent in virtual reality. Afhankelijk van de viewerhardware die u gebruikt en de apps die u heeft, kunt u al dan niet interactie hebben met de inhoud in de apps. Sommige VR-apps zijn passief - u bekijkt alleen inhoud die aan u wordt gepresenteerd, zoals op tv - terwijl andere meer interactief zijn, zoals games.

Wat virtual reality op de iPhone niet is

Misschien zijn de meest bekende en zeker de meest indrukwekkende virtual reality-systemen die momenteel beschikbaar zijn, complexe, krachtige systemen zoals de HTC Vive, Oculus Rift of PlayStation VR. Deze apparaten worden aangedreven door high-end VR-compatibele computers en bevatten zelfs controllers waarmee je games kunt spelen en anderszins kunt communiceren binnen VR.

Dat is VR op de iPhone niet (althans nog niet).

Op dit moment is virtual reality op de iPhone vaak een passieve ervaring waarbij je inhoud bekijkt, hoewel sommige kijkers knoppen bevatten om met apps te communiceren en sommige apps basisinteracties ondersteunen. De Samsung Gear VR-headset bevat een functie waarmee u door menu's kunt bladeren en inhoud in VR kunt selecteren door op de zijkant van de headset te tikken. Er bestaat zoiets niet voor de iPhone, maar met sommige iPhone-compatibele VR-apps kun je items selecteren door er gedurende een korte tijd een doel op het scherm op te richten.

Je kunt apparaten zoals de Samsung Gear VR niet gebruiken met de iPhone. Dat komt omdat ze vereisen dat je je smartphone op de headset aansluit en de Lightning-connector van de iPhone niet compatibel is met de micro-USB-stekkers die deze headsets gebruiken.

iPhone-compatibele virtual reality-headsets

Als je op zoek bent naar een VR-headset voor je iPhone, zorg er dan voor dat je bevestigt dat deze compatibel is en geen verbinding vereist die de iPhone niet biedt. Dat gezegd hebbende, enkele goede opties voor iPhone-compatibele VR-viewers zijn onder meer:

  • Dodocase P2: Een eenvoudige, kartonnen VR-viewer. Terwijl het vroeger beschikbaar was voor gewone gebruikers, verkoopt Dodocase het nu in bulk aan andere bedrijven.
  • Homido VR: Een headset die de nadruk legt op comfort, compatibiliteit voor brildragers en lenzen die u kunt aanpassen aan uw gezicht.
  • View-Master: Het klassieke merk dia-viewer voor kinderen is terug met VR-headsets en apps.
  • Zeiss VR One Plus: Een veel uitgebreidere headset dan de andere op deze lijst, inclusief ondersteuning voor augmented reality-toepassingen en de steun van een modemerk. Ook duurder.

Opmerkelijke Virtual Reality-apps voor iPhone

Je zult niet zoveel VR-apps in de App Store vinden als in Google Play of in de Samsung Gear-app store, maar er zijn er toch een paar die de moeite waard zijn om te bekijken om een voorproefje te krijgen van hoe virtual reality eruit ziet. Als je een VR-viewer hebt, probeer dan deze apps:

  • Discovery VR: Discovery Channel neemt je mee de wereld rond in volledig meeslepende VR in deze app.
  • Inception: Verken de wereld en optredens over de hele wereld in de app die je naar verschillende steden en speelruimtes brengt. Download Inception uit de App Store.
  • Life VR: Virtual reality-content van enkele van de grootste uitgeverijen, waaronder Time magazine, People, Sports Illustrated en andere. Download Life VR uit de App Store
  • Jaunt VT: De app van een van de grootste VR-productiestudio's, bevat ESPN college football-inhoud en documentaires van ABC News.
  • NYT VR: The New York Times produceert een aantal van de beste journalistieke en educatieve content voor VR, allemaal verzameld in deze app.
  • YouTube: De standaard YouTube-app die je gebruikt om video's te bekijken en naar muziek te luisteren, ondersteunt ook virtual reality-inhoud die naar het platform is geüpload. Download YouTube uit de App Store
  • Binnen: Een verzameling verhalende VR-ervaringen, waaronder een uit het Amerikaanse tv-programma Mr. Robot. Binnen downloaden vanuit de App Store

De toekomst van virtual reality op iPhone

Virtual reality op de iPhone staat nog in de kinderschoenen. Het zal niet veel volwassen worden totdat Apple ondersteuning voor VR- en VR-headsets / kijkers in iOS bouwt. Wanneer Apple kernondersteuning voor nieuwe functies en technologieën aan iOS toevoegt, heeft de acceptatie en het gebruik van die technologieën de neiging om van de grond te komen.

Apple CEO Tim Cook heeft verklaard dat augmented reality - een vergelijkbare technologie, maar die computergegevens over de echte wereld legt, in plaats van je onder te dompelen in een virtuele - een groter potentieel heeft dan VR. Maar aangezien VR in gebruik en populariteit blijft groeien, zal Apple ongetwijfeld stappen ondernemen om het te ondersteunen.

Aanbevolen: