Fossiele sportrecensie: uitstekend en betaalbaar

Inhoudsopgave:

Fossiele sportrecensie: uitstekend en betaalbaar
Fossiele sportrecensie: uitstekend en betaalbaar
Anonim

Bottom Line

De Fossil Sport is een capabele smartwatch die er zowel goed uitziet als betaalbaar is. Het enige nadeel is dat er wat app-compatibiliteitsproblemen zijn.

Fossiele Sport Smartwatch

Image
Image

We hebben de Fossil Sport gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Fossil heeft de reputatie coole horloges te maken, zowel van de traditionele als de slimme variant, en Fossil Sport is daarop geen uitzondering. De vraag is, werkt het zo goed als het eruit ziet?

Design: stijlvol uiterlijk, kwaliteitscontroles

De Fossil Sport is een gelikt horloge en het is indrukwekkend aanpasbaar. Er zijn een aantal verschillende kleuren om uit te kiezen, evenals verschillende kleuren van extra banden die u als accessoire kunt kopen. Ik testte het Smoke Black-model en waardeerde zijn ingetogen en elegante uiterlijk. Als dat niet jouw ding is, kun je gek worden en het horloge zo opzichtig en uniek maken als je wilt.

De meegeleverde siliconen band voelt duurzaam en van hoge kwaliteit aan, net als de aluminium bovenste helft van de behuizing. De onderste helft van het horloge is gemaakt van nylon om het gewicht te verminderen, waardoor deze smartwatch slechts 0,88 gram weegt. De Fossil Sport wordt opgeladen met een magnetisch, draadloos oplaadpad dat aan de achterkant van het horloge wordt vastgeklikt.

Image
Image

De Fossil Sport wordt bestuurd met zowel een touchscreen als drie speciale knoppen. De centrale knop heeft een draaiknop die geweldig is om door menu's en meldingen te bladeren. De andere twee kunnen worden geprogrammeerd als snelkoppelingen om toegang te krijgen tot verschillende functies. Het is waterbestendig tot 5 ATM of 50 meter, hoewel het geen duikhorloge is.

De Fossil Sport is een gelikt horloge, en het is indrukwekkend aanpasbaar.

Configuratieproces: gestroomlijnd met veel prompts

De installatie-ervaring van Google Wear OS is behoorlijk gestroomlijnd, maar wees voorbereid op veel prompts voor de verschillende machtigingen die nodig zijn om de mogelijkheden van de Fossil Sport volledig te benutten. Zodra u de Wear OS-app op uw telefoon hebt geïnstalleerd, leidt deze u door de koppelings- en instellingsprocessen. Als je klaar bent met deze eerste installatie, vereisen de andere aspecten van het horloge (zoals Google Fit, apps, Bluetooth-koptelefoonverbindingen, enz.) hun eigen afzonderlijke installatieprocessen.

Image
Image

Bottom Line

Ik waardeerde het dat Fossil een horlogeband had die groot genoeg was om op mijn extra grote 9-inch polsen te passen met ruimte over. Ik vond het comfortabel om de hele dag te dragen; zijn lichtgewicht verhinderde dat het te belastend was voor mijn pols.

Prestaties: nauwkeurige statistieken

Ik was onder de indruk van de nauwkeurigheid van de Fossil Sport-hartslagsensor en de andere fitness-trackingfuncties. Het las meteen mijn juiste hartslag, iets wat andere smartwatches niet hebben gedaan vanwege mijn dikke polsen. De GPS en stappenteller hielden nauwkeurig mijn voortgang bij tijdens wandelingen en andere activiteiten, en deze statistieken worden tot op zekere hoogte verwerkt en gegamificeerd via Google Fit. Dit maakt gedetailleerde statistieken direct beschikbaar op je telefoon, hoewel het niet zo veel details en analyses biedt als andere fitness-trackingsoftware.

Het 1,2-inch 390 PPI AMOLED-scherm is heerlijk helder, helder en helder genoeg om zelfs in fel zonlicht te zien. Het is zo mooi om naar te kijken met diepe zwarttinten en heldere kleuren dat ik af en toe naar het horloge keek om te genieten van dit verrassend mooie scherm.

Batterij: 24-uurs stroom

Ik ontdekte dat ik gemakkelijk een dag of twee door kon komen zonder de Fossil Sport op te laden. De 24-uurs batterijclaim is nauwkeurig onder gemiddelde dagelijkse gebruiksomstandigheden. Zodra u de batterij leegraakt, schakelt het horloge over naar een batterijbesparingsmodus waarin alleen de tijd wordt weergegeven. In deze modus kun je een batterijduur van een week verwachten.

Image
Image

Software: de hoogte- en dieptepunten van slijtage OS

Fossil Sport maakt gebruik van Google's WearOS, wat een tweesnijdend zwaard is. Aan de ene kant ondersteunt WearOS een reeks apparaten, wat betekent dat de Fossil Sport niet afhankelijk is van een gesloten ecosysteem. Aan de andere kant had ik wat problemen met de compatibiliteit van WearOS-apps op Fossil Sport.

Aan de positieve kant is de interface geweldig om te gebruiken, zeer responsief en bijna lag-vrij. Vrijwel alles is aanpasbaar in termen van zowel vorm als functie. Je krijgt ook Google Pay, dat relatief brede ondersteuning geniet, en er is een grote bibliotheek met WearOS-compatibele apps.

Mijn probleem ligt echter in het feit dat alleen omdat een app op WearOS draait, dit niet betekent dat deze foutloos zal werken op elk WearOS-apparaat. Ik kon een echt coole barometrische hoogtemeter downloaden, maar met andere apps ervaarde ik meer gemengde resultaten. Spotify installeerde bijvoorbeeld prima op mijn Fossil Sport, maar het was erg buggy.

De Fossil Sport beschikt over 4 GB opslagruimte en kan verbinding maken met een Bluetooth-koptelefoon, dus het is mogelijk om muziek te downloaden en offline te luisteren. Vanwege mijn problemen om Spotify te laten werken, is deze mogelijkheid echter enigszins gehinderd.

Alleen omdat een app op WearOS draait, betekent dit niet dat deze vlekkeloos zal werken op elk WearOS-apparaat.

Bottom Line

Sinds de lancering is de adviesprijs van de Vivoactive 3 Music gedaald van $ 275 naar slechts $ 99, waardoor het een echt koopje is. Het horloge is van belachelijk hoge kwaliteit voor zo'n lage prijs.

Fossiele Sport vs. Garmin Vivoactive 3 Music

Als je dieper in fitness-tracking wilt duiken, kun je de Garmin Vivoactive 3 Music overwegen. De Vivoactive 3 Music (zicht op Amazon) biedt een breed scala aan gedetailleerde fitness-trackingmogelijkheden die Fossil Sport in dit opzicht overtreffen. Het is echter twee keer zo duur als de Fossil Sport, die op de meeste andere manieren superieur is. Het is vermeldenswaard dat de Vivoactive 3 Music gemakkelijk Spotify draaide, wat een definitief voordeel voor mij was.

Fossil Sport heeft alle basisfuncties die een smartwatch nodig heeft tegen een aantrekkelijke prijs

De waarde van Fossil Sport staat buiten kijf. Naast zijn capabele functieset, uitstekend ontwerp en spotprijs, is deze smartwatch een veelzijdige en goed uitziende metgezel.

Specs

  • Productnaam Fossil Sport
  • Product Merk Sport
  • Prijs $99.00
  • Gewicht 0,88 oz.
  • Productafmetingen 2 x 2 x 0,5 inch.
  • Kleur Smoke Black, Dark Red, Navy Blue, Smoke Blue, Spruce Green
  • Batterij 24 uur actief gebruik, 7 dagen batterijbesparing
  • Perating System Wear OS
  • Garantie 1 jaar
  • Waterdicht 5 ATM
  • Draadloze connectiviteit Bluetooth, wifi
  • Bluetooth-specificatie 4.3
  • Beeldscherm 1,2"

Aanbevolen: