DAR-bestand (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

DAR-bestand (What It Is & How to Open One)
DAR-bestand (What It Is & How to Open One)
Anonim

Een bestand met de DAR-bestandsextensie is een Disk Archiver Compressed Archive-bestand. Dit bestand is ontwikkeld om TAR te vervangen en dient als een volledige kopie van een groep bestanden en kan daarom worden gebruikt om back-ups van bestanden te maken.

DVD Architect Project-bestanden gebruiken ook de DAR-bestandsextensie. Deze worden gebruikt door het DVD Architect-programma om alles op te slaan dat te maken heeft met een dvd-ontwerpproject, zoals de locatie van de mediabestanden, hoofdstukken die op de dvd moeten worden opgenomen, en meer.

Image
Image

DAR staat ook voor een aantal andere technologietermen die geen verband houden met een bestandsindeling, zoals direct access restore, data-acquisitieverzoek en dubbele analoge route.

Hoe een DAR-bestand te openen

Als het een archief is, kunt u het bestand openen met DAR (Disk ARchive).

Als je bestand gerelateerd is aan een dvd-project, gebruik dan VEGAS DVD Architect.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u wijzigen welk programma standaard DAR-bestanden opent.

Een DAR-bestand converteren

Er zijn waarschijnlijk niet veel bestandsconversieprogramma's die een schijfarchiefbestand naar een ander formaat kunnen converteren. Zelfs als je wel toegang hebt tot een DAR-converter, weet dan dat je, net als ZIP, RAR en vergelijkbare formaten, er geen kunt converteren naar iets anders dan een ander archiefformaat.

Bijvoorbeeld, zelfs als zich in het DAR-bestand een video bevindt zoals een MP4, die u naar AVI wilt converteren, kunt u het bestand niet rechtstreeks converteren. U moet eerst de inhoud uit het archief halen met Disk ARchive en vervolgens een van die bestanden converteren naar een compatibel formaat (zoals MP4 naar AVI, MP3 naar WAV, enz.).

DAR-bestanden die worden gebruikt met DVD Architect worden alleen door het programma gebruikt om naar andere gegevens te verwijzen en te beschrijven hoe het ontwerpproces zou moeten werken. Er zijn geen echte bestanden opgeslagen in dit soort bestanden, dus het zou nutteloos zijn om te proberen er een te converteren naar een ander formaat dan een op tekst gebaseerd formaat zoals TXT.

Als u het DAR-bestand naar een dvd moet "converteren" om de dvd daadwerkelijk de in het bestand opgeslagen informatie te laten gebruiken, opent u eerst het DAR-bestand in DVD Architect en gebruikt u vervolgens de File > Maak een DVD menu-item om het proces van het voorbereiden van de dvd-bestanden en het branden op de schijf te doorlopen.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Het eerste waar u op moet letten als u het bestand niet kunt openen, is dat de bestandsextensie echt ". DAR" leest en niet iets dat er gewoon hetzelfde uitziet. Omdat zoveel bestandsextensies veel van dezelfde lettercombinaties gebruiken, kan het gemakkelijk zijn om ze met elkaar te verwarren en te denken dat het een DAR-bestand is.

De DAT- en DAA-bestandsextensies lijken bijvoorbeeld erg op deze bestandsextensie, maar als je die links volgt, zul je zien dat deze formaten helemaal niets met elkaar te maken hebben en niet met dezelfde programma's kunnen worden gebruikt.

Op dezelfde manier is de DART-bestandsextensie slechts één letter verwijderd van DAR, maar hij wordt gebruikt voor Dart Source Code-bestanden, een indeling die volledig vreemd is aan de bestandsindelingen Disk Archive en DVD Architect. DART-bestanden openen met een programma met dezelfde naam.

Aanbevolen: