Alles over de Nintendo DSi

Inhoudsopgave:

Alles over de Nintendo DSi
Alles over de Nintendo DSi
Anonim

De Nintendo DSi is een handheld-spelsysteem met twee schermen van Nintendo. Het kwam uit in 2008 en het is de derde versie van de Nintendo DS-console. Dit is wat je erover moet weten, inclusief de games en compatibiliteit, en hoe het verschilt van andere Nintendo DS-versies.

De Nintendo DSi is niet meer leverbaar en de DSi Shop is in 2017 beëindigd.

Image
Image

Nintendo DSi Verschillen in vergelijking met de Nintendo DS

De Nintendo DSi heeft een aantal unieke functies die hem onderscheiden van de Nintendo DS Lite en de originele Nintendo DS (door eigenaren vaak de "Nintendo DS Phat" genoemd). Het heeft twee camera's die foto's kunnen maken en het kan een SD-kaart ondersteunen voor opslagdoeleinden. Bovendien kan het apparaat toegang krijgen tot de Nintendo DSi Shop om games te downloaden die DSiWare worden genoemd, en het heeft een downloadbare internetbrowser.

De schermen op de Nintendo DSi zijn iets groter en helderder dan de schermen op de Nintendo DS Lite (82,5 millimeter versus 76,2 millimeter). De handheld zelf is ook dunner en lichter dan de Nintendo DS Lite (18,9 millimeter dik als het systeem gesloten is, 2,6 millimeter dunner dan de Nintendo DS Lite).

Bottom Line

De Nintendo DS-bibliotheek is speelbaar op de Nintendo DSi, hoewel er een paar opmerkelijke uitzonderingen zijn. In tegenstelling tot de originele Nintendo DS en de Nintendo DS Lite, kan de DSi geen games spelen van de voorganger van de DS, de Game Boy Advance. Het ontbreken van een Game Boy Advance-cartridgesleuf op de DSi verhindert dat het systeem games ondersteunt die gebruikmaken van de cartridgesleuf voor een accessoire (bijv.g., Guitar Hero: On Tour).

Nintendo DSi releasedatum

De Nintendo DSi werd op 1 november 2008 in Japan uitgebracht. Op 5 april 2009 ging hij in Noord-Amerika in de verkoop.

Waar de 'i' voor staat in Nintendo DSi

De 'i' in de naam van de Nintendo DSi is er niet alleen om er mooi uit te zien. Het staat voor 'individual', aldus David Young, de assistent-manager van PR bij Nintendo of America. De Nintendo DSi was bedoeld als een gepersonaliseerde game-ervaring in vergelijking met de Nintendo Wii, zei hij, die de hele familie zou omvatten.

"Mijn DSi zal anders zijn dan jouw DSi - het zal mijn foto's, mijn muziek en mijn DSiWare bevatten, dus het wordt heel persoonlijk, en dat is een beetje het idee van de Nintendo DSi. [Het is] voor alle gebruikers om hun game-ervaring te personaliseren en het hun eigen te maken."

Nintendo DSi-functionaliteit

Zoals hierboven vermeld, kan de Nintendo DSi games spelen die zijn ontworpen voor Nintendo DS-systemen, met uitzondering van games die worden geleverd met een accessoire dat gebruikmaakt van de Game Boy Advance-cartridgesleuf. Het kan ook online gaan met een Wi-Fi-verbinding. Sommige spellen bieden een multiplayer-optie. De Nintendo DSi Shop, die verschillende downloadbare games en applicaties heeft, is ook toegankelijk via een Wi-Fi-verbinding.

De Nintendo DSi heeft twee camera's en zit boordevol gebruiksvriendelijke fotobewerkingssoftware. Het heeft ook ingebouwde geluidssoftware waarmee gebruikers geluiden kunnen opnemen en afspelen met muziek in ACC-formaat die is geüpload naar een SD-kaart (apart verkrijgbaar). De SD-kaartsleuf zorgt voor een gemakkelijke overdracht en opslag van muziek en foto's.

Net als de originele Nintendo DS en de Nintendo DS Lite, wordt de Nintendo DSi geleverd met het PictoChat-fotochatprogramma, evenals een klok en een alarm.

Bottom Line

De meeste downloadbare programma's van de DSi, DSiWare genaamd, worden gekocht met Nintendo Points. Nintendo Points kunnen met een creditcard worden gekocht en bij sommige winkels zijn ook prepaid Nintendo Points-kaarten verkrijgbaar. Sommige versies van de handheld worden geleverd met Flipnote Studio, een eenvoudig animatieprogramma dat ook gratis te downloaden is in de Nintendo DSi Shop.

Nintendo DSi Games

De spellenbibliotheek van de Nintendo DS is groot en gevarieerd en omvat actiespellen, avonturenspellen, rollenspellen, puzzelspellen en educatieve spellen. De Nintendo DSi heeft ook toegang tot DSiWare, downloadbare games die doorgaans goedkoper en iets minder complex zijn dan een typische game die in een fysieke winkel wordt gekocht. Games die op DSiWare verschijnen, verschijnen vaak in de app store van Apple en vice versa. Enkele populaire titels en apps zijn Bird and Beans, Dr. Mario Express, The Mario Clock en Oregon Trail.

Sommige Nintendo DS-spellen gebruiken de camerafunctie van de Nintendo DSi als bonusfunctie, bijvoorbeeld door een foto van jezelf of een huisdier te gebruiken voor het profiel van een personage of vijand.

De Nintendo DSi speelt het grootste deel van de Nintendo DS-bibliotheek af, wat betekent dat DSi-spellen hetzelfde kosten als een typisch DS-spel: ongeveer $ 29,00 tot $ 35,00 USD. Gebruikte games kunnen voor minder worden gevonden, hoewel de prijzen van gebruikte games individueel door de verkoper worden bepaald. Een DSiWare-spel of -applicatie draait over het algemeen tussen 200 en 800 Nintendo Points.

Concurrerende game-apparaten

Sony's PlayStation Portable (PSP) is de belangrijkste concurrent van de Nintendo DSi, hoewel Apple's iPhone, iPod touch en iPad ook aanzienlijke concurrentie vormen. De Nintendo DSi Store is vergelijkbaar met de App Store van Apple, en in sommige gevallen bieden de twee diensten zelfs dezelfde spellen aan.

Aanbevolen: