Hoe PowerPoint-geluids- en fotoproblemen op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe PowerPoint-geluids- en fotoproblemen op te lossen
Hoe PowerPoint-geluids- en fotoproblemen op te lossen
Anonim

PowerPoint-geluids- en fotoproblemen plagen presentatoren vaak. Deze problemen treden op wanneer u thuis of op kantoor een PowerPoint-presentatie maakt en wanneer u deze naar een andere computer brengt, er geen geluid of beeld is. Of erger nog, PowerPoint crasht halverwege de presentatie. Er zijn een aantal manieren om deze scenario's te voorkomen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010 en PowerPoint voor Mac.

Image
Image

Bottom Line

Als er geen afbeeldingen worden weergegeven of de audio niet wordt afgespeeld in PowerPoint, is dit waarschijnlijk omdat de componenten die nodig zijn voor de presentatie zich niet op dezelfde plaats bevinden. Er kunnen ook compatibiliteitsproblemen zijn met de mediabestanden en het apparaat dat u gebruikt. Als PowerPoint crasht bij het invoegen van afbeeldingen en audio, kan het zijn dat de bestanden te groot zijn.

Hoe u PowerPoint-geluids- en fotoproblemen kunt oplossen

Hier zijn enkele maatregelen die u kunt nemen om problemen met beeld- en audiobestanden in PowerPoint op te lossen en te voorkomen:

  1. Zet alles in één map. Het is een goed idee om een nieuwe map te maken voor al uw presentatiecomponenten. Door deze items op één plek te hebben, kunt u gemakkelijk een presentatie van de ene computer naar de andere overbrengen zonder dat er afbeeldingen of geluiden verloren gaan.

  2. Verklein de PowerPoint-bestandsgrootte. Voordat u een foto op een dia invoegt, optimaliseert u de foto's door overbodige items uit de afbeeldingen bij te snijden. Als de bestanden nog steeds te groot zijn, comprimeert u de foto's in PowerPoint.

    Om de bestandsgrootte beheersbaar te houden, mag u geen foto's rechtstreeks van een digitale camera invoegen of afbeeldingen uit andere bronnen plakken.

  3. Malewarebytes uitschakelen. Van PowerPoint is bekend dat het in strijd is met Malewarebytes, een platformonafhankelijk antivirusprogramma voor Windows, Mac en mobiele apparaten. Als u dit programma gebruikt, schakelt u het uit en installeert u een ander hulpprogramma voor het verwijderen van malware.
  4. Update het stuurprogramma van de grafische kaart. Sommige oudere grafische kaarten van Intel op Windows-pc's hebben een storing die in strijd is met PowerPoint, dus zorg ervoor dat de nieuwste stuurprogramma's zijn geïnstalleerd.
  5. Voer de tool Mediacompatibiliteit optimaliseren uit. Zorg ervoor dat de presentatie is geoptimaliseerd voor compatibiliteit voordat u deze met iemand deelt of probeert de diavoorstelling op een andere computer uit te voeren. Zie de sectie hieronder voor stapsgewijze instructies.

Hoe de Optimize Media Compatibility Tool uit te voeren

Het wordt altijd aanbevolen om de tool Mediacompatibiliteit optimaliseren uit te voeren voordat u aan een presentatie begint:

  1. Open de presentatie en ga naar File > Info.
  2. Als de audio of video die je aan de diavoorstelling hebt toegevoegd een indeling heeft die compatibiliteitsproblemen kan hebben, verschijnt de Optimize Media Compatibility optie.

    Image
    Image
  3. Selecteer Optimize Media Compatibility en wacht terwijl PowerPoint alle media verbetert die optimalisatie vereisen.
  4. Selecteer Sluiten wanneer het proces is voltooid.

Aanbevolen: