Een YouTube-account verwijderen

Inhoudsopgave:

Een YouTube-account verwijderen
Een YouTube-account verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • YouTube-accounts kunnen permanent worden verwijderd met een webbrowser of de mobiele app.
  • Als je een YouTube-account verwijdert, worden je video's verwijderd, maar mogelijk worden geen reacties verwijderd die je op internet hebt achtergelaten met dat account.
  • Het verwijderen van je volledige Google-account is de enige manier om alle sporen van je YouTube-activiteiten volledig te verwijderen.

In dit artikel leer je hoe je een YouTube-account permanent verwijdert van zowel internet als de app, en hoe je een gekoppeld Google-account verwijdert.

Hoe u uw YouTube-account permanent kunt verwijderen met een browser

Het is gemakkelijk om je YouTube-account te verwijderen en al die inhoud te laten verdwijnen, terwijl je je Google-account behoudt. Om je YouTube-account (inclusief al je video's en andere gegevens) permanent te verwijderen van YouTube.com op internet:

  1. Log in op uw YouTube-account op YouTube.com in een browser en selecteer uw gebruikersaccountpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Selecteer Bekijk of wijzig uw Google-accountinstellingen in de Google-account sectie.

    Image
    Image
  4. Selecteer Beheer uw gegevens & personalisatie in de Privacy & personalisatie sectie.

    Image
    Image
  5. Scroll naar beneden naar de Download, verwijder of maak een plan voor uw gegevens sectie en selecteer Verwijder een dienst of uw account.

    Image
    Image
  6. Selecteer Delete a service in de Delete a Google service sectie.

    Image
    Image
  7. Selecteer optioneel Gegevens downloaden als je je YouTube-gegevens wilt opslaan voordat je je account definitief verwijdert. U kunt de lijst met Google-services die u momenteel heeft voor het downloaden van gegevens aan- of uitvinken. U kunt ook het bestandstype en de bezorgmethode selecteren.

    Image
    Image
  8. Selecteer het prullenbakpictogram dat naast YouTube verschijnt. Mogelijk wordt u gevraagd om opnieuw in te loggen op uw account voor verificatie.
  9. Selecteer Ik wil mijn inhoud permanent verwijderen om je YouTube-account en al zijn inhoud te verwijderen.
  10. Als u door wilt gaan met verwijderen, vinkt u het vakje aan om aan Google te bevestigen dat u begrijpt wat er wordt verwijderd en selecteert u vervolgens Mijn inhoud verwijderen.

    Als je niet zeker weet of je klaar bent om te verwijderen, selecteer je Ik wil mijn kanaal verbergen zodat je YouTube-activiteit en inhoud op privé worden ingesteld.

    Image
    Image

    Zodra u op Mijn inhoud verwijderen klikt, kan de actie niet ongedaan worden gemaakt.

Hoe u uw YouTube-account in de app kunt verwijderen

Je kunt je YouTube-inhoud en -gegevens ook verwijderen met de YouTube-app.

  1. Open de YouTube-app en tik op je gebruikersaccountpictogram rechtsboven in het scherm.
  2. Tik op Beheer uw Google-account.
  3. Tik op Accountvoorkeuren.

    Image
    Image
  4. Tik op Verwijder Google-services. U wordt gevraagd om in te loggen op uw account om te verifiëren dat u het bent.
  5. Selecteer het prullenbak pictogram dat naast YouTube verschijnt. Nogmaals, u wordt mogelijk gevraagd om in te loggen op uw account voor verificatie.

    Image
    Image
  6. Tik op Ik wil mijn inhoud permanent verwijderen als je zeker weet dat je je YouTube-account en alle inhoud ervan wilt verwijderen. Als dat niet het geval is, selecteer je Ik wil mijn kanaal verbergen zodat je YouTube-activiteit en inhoud op privé worden ingesteld.
  7. Als u door wilt gaan met verwijderen, vinkt u het vakje aan om aan Google te bevestigen dat u begrijpt wat er wordt verwijderd en tikt u vervolgens op Mijn inhoud verwijderen.

    Image
    Image

    Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Hoe u uw gekoppelde Google-account kunt verwijderen om alle sporen van YouTube-activiteiten te verwijderen

Zelfs als je je YouTube-inhoud en -gegevens verwijdert, zolang je je Google-account behoudt, heb je technisch gezien nog steeds een YouTube-account, maar zonder YouTube-inhoud of spoor van eerdere YouTube-activiteit. Reacties die je hebt geplaatst of andere gerelateerde activiteiten kunnen echter nog steeds op internet blijven zolang je gekoppelde Google-account live is.

Het verwijderen van alle YouTube-content is meestal voldoende, maar als je echt een stap verder wilt gaan en je hele Google-account wilt verwijderen, inclusief alle gegevens van andere Google-producten die je gebruikt, volg dan deze stappen.

Het wordt niet aanbevolen om je Google-account te verwijderen als je Gmail, Google Drive, Google Docs of een van de andere Google-producten nog steeds wilt gebruiken.

  1. Log in op je YouTube-account en selecteer je gebruikersaccountpictogram.
  2. Selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Selecteer Bekijk of wijzig uw Google-accountinstellingen in de Google-account sectie.
  4. Selecteer Beheer uw gegevens & personalisatie in de Privacy & personalisatie sectie.
  5. Scroll naar beneden naar de Download, verwijder of maak een plan voor uw gegevens sectie en selecteer Verwijder een dienst of uw account.
  6. Selecteer Verwijder je Google-account. Log in op uw account voor verificatie.
  7. Lees de informatie op het scherm door zodat je begrijpt wat er wordt verwijderd. Vink de selectievakjes aan om te bevestigen en selecteer Account verwijderen.

    Image
    Image

    Hiermee verwijdert u niet alleen uw Google-account, maar ook alle gegevens die u voor andere Google-producten gebruikt. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Aanbevolen: