Hoe CD rippen foutcode C00D10D2 te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe CD rippen foutcode C00D10D2 te repareren
Hoe CD rippen foutcode C00D10D2 te repareren
Anonim

Windows Media Player 11 bestaat al een tijdje en het is een populaire softwaremediaspeler die sommige Windows-computers gebruiken voor audio en video. Het was opgenomen in Windows Vista en is beschikbaar als download voor Windows XP. Het werd gevolgd door Windows Media Player 12, die werd geïntroduceerd in Windows 7.

Een populair voordeel van Windows Media Player 11 is dat het kan worden gebruikt om cd's naar de harde schijf van een computer te rippen of om cd's of dvd's te branden.

Als je onlangs hebt geprobeerd audio-cd's te rippen naar een digitaal muziekformaat en rip-foutbericht C00D10D2 zag, zal deze gids je door de meest voorkomende oplossingen leiden om je te helpen je muziek weer te rippen.

Deze handleiding behandelt Windows Media Player 11, maar is mogelijk ook van toepassing op latere versies.

Oorzaken van de CD00D10D2-fout

Meestal wordt CD00D10D2 veroorzaakt door onjuiste instellingen. Of je hebt de instellingen per ongeluk gewijzigd of een update heeft iets teruggezet naar een standaardwaarde die je waarschijnlijk niet wilt. De fout kan ook optreden wanneer u probeert uit te voeren naar een niet-ondersteunde bestandsindeling. Het kiezen van een voor Windows natuurlijk formaat is een goede manier om dat te testen.

Image
Image

Een snelle oplossing voor de C00D10D2-foutmelding

Dit is de meest voorkomende oplossing en het vereist dat u één instelling wijzigt in Windows Media Player. De speler heeft aparte bedieningselementen voor rippen en spelen, en het is mogelijk om ondersteuning voor rippen uit te schakelen. Ga terug naar de instellingen en schakel het opnieuw in.

  1. Om toegang te krijgen tot de Windows Media Player-opties, selecteert u de Extra menutab bovenaan het scherm en kiest u Options.
  2. Op het Options-scherm selecteert u het tabblad Devices om een lijst te zien van hardwareapparaten die op het systeem zijn aangesloten. Kies het CD/DVD-station dat u gebruikt voor het rippen van audio-cd's. Druk op Eigenschappen voor het volgende scherm.
  3. In het Properties scherm voor de geselecteerde drive, zorg ervoor dat de Digital instelling is ingeschakeld voor zowel Playback en Rip secties. Zorg er op hetzelfde scherm ook voor dat het selectievakje naast de optie Gebruik foutcorrectie is ingeschakeld.
  4. Om de instellingen op te slaan, drukt u op Toepassen gevolgd door OK. Om het Options scherm te verlaten, drukt u nog een keer op OK.

Nog een oplossing

Als het probleem niet is verholpen, probeert u mogelijk te rippen naar een indeling die niet wordt ondersteund of niet goed wordt ondersteund. De beste manier om er zeker van te zijn dat dit niet het geval is, is door het Windows Media Audio-formaat (WMA) te gebruiken om het uit te testen. Aangezien het een formaat is dat in Windows is ingebouwd, zou u geen problemen moeten ondervinden. Als je een fan bent van audio met hoge resolutie, kun je ook WAV proberen.

  1. Selecteer de Extra menutab bovenaan het Windows Media Player-scherm.
  2. Kies Opties.
  3. Kies het tabblad Rip Music en verander het rip-audioformaat in Windows Media Audio. Dit verhelpt soms de cd-ripfout.
  4. Selecteer Toepassen gevolgd door OK.

Aanbevolen: