Windows Update-fout 8024402c: wat het is en hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Windows Update-fout 8024402c: wat het is en hoe het te repareren
Windows Update-fout 8024402c: wat het is en hoe het te repareren
Anonim

Windows Update is essentieel om uw pc soepel te laten werken. Daarom kan een fout bij het updaten een groot probleem zijn. Windows Update Error 8024402c is een van de meest voorkomende manieren waarop een probleem met de Windows-update zich kan manifesteren.

Wat veroorzaakt Windows Update-fout 8024402c

Deze fout verschijnt wanneer Windows Update geen verbinding kan maken met de updateservers van Microsoft. Als u Windows Update uitvoert of uw geplande update wordt uitgevoerd en er is geen internetverbinding of die verbinding is geblokkeerd, is de kans groot dat u Error 8024402c te zien krijgt.

Er zijn tal van redenen waarom een computer geen verbinding kan maken. Dan zijn er meer technische en moeilijker te achterhalen oorzaken.

De truc is om uit te zoeken welke het is. Deze vier zijn de meest voorkomende technische oorzaken van Error 8024402c.

Image
Image
  1. Schakel alle firewalls uit die uw computer heeft en probeer Windows opnieuw bij te werken. Mogelijk blokkeert de firewall de update. Als dat het probleem niet oplost, ga dan verder.
  2. Verwijder een VPN-verbinding Als u momenteel een VPN of een proxy gebruikt om verbinding te maken met internet, kunt u deze het beste tijdelijk uitschakelen om dit uit te sluiten als oorzaak. Het kan worden geblokkeerd of interfereren. Als je een VPN-applicatie van je provider hebt, gebruik deze dan eerst om de VPN uit te schakelen.

  3. Probeer de probleemoplosser voor Windows Update. Microsoft biedt zijn eigen geautomatiseerde oplossing van de Windows Update-probleemoplosser. Ga naar de downloadpagina van Microsoft en download de juiste versie van de probleemoplosser voor uw versie van Windows. Voer de probleemoplosser uit en met een beetje geluk zal deze het probleem diagnosticeren en oplossen.
  4. Verander de DNS-servers Domain Name System (DNS)-servers leiden uw computer naar de juiste servers om de websites te vinden die u zoekt. Ze zijn een essentieel onderdeel van uw computer om verbinding te maken met de Windows Update-servers. Als u geen verbinding kunt maken met Windows Update, kan een slechte DNS-server de oorzaak zijn. Gelukkig kun je ze op elk moment wijzigen.

Aanbevolen: