Linksys WRT160N standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

Linksys WRT160N standaard wachtwoord
Linksys WRT160N standaard wachtwoord
Anonim

Het standaardwachtwoord voor de Linksys WRT160N-router is admin. Dit wachtwoord is, zoals de meeste wachtwoorden, hoofdlettergevoelig, wat in dit geval betekent dat alle letters in kleine letters moeten zijn.

Als je om de gebruikersnaam van de WRT160N wordt gevraagd, laat je dat veld gewoon leeg. Sommige Linksys-routers gebruiken een standaard gebruikersnaam, maar dat is niet het geval met de WRT160N.

192.168.1.1 is het standaard IP-adres voor de Linksys WRT160N.

Hoewel deze router in drie verschillende hardwareversies wordt geleverd, zijn de hierboven genoemde standaard gebruikersnaam, wachtwoord en IP-adres hetzelfde voor elke versie.

Image
Image

Help! Het standaardwachtwoord van de WRT160N werkt niet

Als het standaardwachtwoord voor een router niet meer werkt, betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat het wachtwoord is gewijzigd in iets anders, waarschijnlijk iets veel veiligers. Het standaardwachtwoord voor de WRT160N-router is veel te gemakkelijk door iedereen te raden, en daarom is het waarschijnlijk gewijzigd.

Het goede is dat je de router gewoon kunt resetten naar de standaardinstellingen om het standaardwachtwoord te herstellen en in te loggen met admin.

Hier leest u hoe u de Linksys WRT160N-router kunt resetten:

  1. Zorg ervoor dat de router is aangesloten en ingeschakeld.
  2. Draai de WRT160N om naar de achterkant waar de kabels zijn aangesloten.
  3. Houd de Reset-knop 5-10 seconden ingedrukt met iets kleins en scherps zoals een paperclip.
  4. Wacht 30 seconden totdat de router volledig is gereset.
  5. Haal de voedingskabel een paar seconden uit de achterkant van de router en sluit hem dan weer aan.
  6. Wacht nog eens 30 seconden totdat de WRT160N weer is ingeschakeld en klaar is met opstarten.
  7. Nu de router opnieuw is ingesteld, kunt u inloggen op het https://192.168.1.1-adres met het beheerderswachtwoord.
  8. Vergeet niet om het routerwachtwoord te wijzigen in iets veiliger nu het is hersteld naar admin. Je kunt het opslaan in een gratis wachtwoordbeheerder om ervoor te zorgen dat je het nooit kwijtraakt.

Op dit punt moet je, nadat je de WRT160N-router hebt gereset, alle aanpassingen die je had vóór de reset opnieuw moeten invoeren. Draadloze netwerkinstellingen zoals de SSID en het wachtwoord moeten bijvoorbeeld opnieuw worden ingevoerd, net als eventuele aangepaste DNS-servers, enz.

Help! Ik heb geen toegang tot mijn WRT160N-router

Je zou toegang moeten hebben tot de WRT160N-router op het adres https://192.168.1.1. Als je dat niet kunt, betekent dit gewoon dat het IP-adres ooit is gewijzigd, maar dat je bent vergeten wat het nieuwe is.

In tegenstelling tot hoe je de router moet resetten als je het wachtwoord bent vergeten, hoef je alleen maar een beetje te graven om het WRT160N IP-adres te achterhalen. Wat u moet doen, is het standaard gateway-IP-adres vinden van een computer die op de router is aangesloten. Het is dat IP-adres dat u moet gebruiken als de URL om toegang te krijgen tot de router.

Aanbevolen: