Hoe het op te lossen als Teredo niet in aanmerking komt

Inhoudsopgave:

Hoe het op te lossen als Teredo niet in aanmerking komt
Hoe het op te lossen als Teredo niet in aanmerking komt
Anonim

Niets is frustrerender voor gamers dan niet kunnen inloggen op hun Xbox-multiplayerservers. Als je het bericht 'Teredo kan zich niet kwalificeren' op je console krijgt, lees je hier wat het betekent en hoe je het kunt repareren.

Wat is Teredo?

Teredo is in deze context een afkorting voor Teredo-tunneling. Zie Teredo als een vertaler tussen verschillende versies van het Internet Protocol (IP), met name versie 4 (IPv4) naar versie 6 (IPv6.) Het hele internet wordt in de loop van de tijd langzaam geüpgraded naar versie 6, maar daardoor gebruiken veel mensen de verouderde protocol. Teredo-tunneling wordt gebruikt in situaties waarin één eindpunt van de tunnel privé is, zoals achter een router. Op die manier kan het soepel tussen de twee protocollen vertalen, waardoor ze gegevens kunnen delen.

Image
Image

Bottom Line

Deze fout betekent dat de Xbox geen Teredo IP-adres kon beveiligen. Met andere woorden, het kan niet bepalen waar het internetverkeer naartoe moet.

Wanneer gebruikt mijn Xbox Teredo?

Teredo-tunneling wordt alleen gebruikt voor in-game chat en online multiplayer-functies. Andere online functies, zoals videostreaming en het gebruik van de online winkel, worden over het algemeen niet beïnvloed, dus u merkt de fout mogelijk pas als u deze functies gebruikt.

Bottom Line

Over het algemeen wordt het gebruik van Teredo bepaald door de protocolkeuze van uw internetprovider. Als u uw IP-adres online controleert, of in de instellingen van een computer die is aangesloten op hetzelfde netwerk als uw Xbox, weet u of u een IPv4- of IPv6-verbinding hebt. Dit zijn twee afzonderlijke IP-adressen; als er geen IPv6-verbinding is, zit je op IPv4. Als u een IPv6-verbinding hebt, maakt deze rechtstreeks verbinding.

Wat veroorzaakt de Xbox Teredo-fout?

Xbox Teredo-fouten zijn meestal verbindingsfouten die zich voordoen als iets ingewikkelders. De fout verschijnt vaak wanneer iets een Xbox in de weg staat om online te gaan, wat een probleem in uw thuisnetwerk betekent, niet iets aan het einde van Microsoft. Het kan een eenvoudig wifi-probleem zijn, een gemiste update of iets met de configuratie van het thuisnetwerk.

Hoe de Xbox Teredo-fout op te lossen

Nu je begrijpt wat Teredo is en hoe het werkt, kun je problemen oplossen die zich kunnen voordoen als je de foutmelding 'Teredo kon zich niet kwalificeren' ervaart. Hier zijn enkele dingen die kunnen helpen:

  1. Bepaal of de router Windows-gecertificeerd is. Deze informatie zou op de doos van de router of in de documentatie moeten staan. Een niet-gecertificeerde router heeft mogelijk niet de software om meerdere consoles voor Teredo goed te balanceren.
  2. Herstart de modem en router opnieuw. Het kan ook geen kwaad om de console opnieuw op te starten. Een herstart, of herstart, kan eventuele fouten of defecte processen wissen en kan de fout herstellen.
  3. Sluit de Xbox rechtstreeks aan op de modem of router. Als u een gateway of Wi-Fi-extender gebruikt, sluit u de console in plaats daarvan rechtstreeks aan op de modem of router. Dit verhoogt de signaalsnelheid, waardoor de kwalificatie eenvoudiger wordt. Het helpt ook om het mogelijke faalpunt te beperken.
  4. Verbind via een Ethernet-kabel. Een draadloze storing kan langzamer zijn dan de werkelijke internetsnelheid. Door verbinding te maken via een Ethernet-kabel kunnen apparaten optimaal profiteren van de verbinding.

  5. Controleer de router op een firmware-update. Firmware bevat vaak nuttige verbeteringen aan processen op een apparaat, inclusief tunneling. Het is ook een goed idee om de console te controleren op een update.
  6. Schakel je VPN uit. Als u een virtueel particulier netwerk gebruikt om toegang te krijgen tot internet, schakel dit dan uit en probeer opnieuw verbinding te maken. VPN's kunnen het verstrekken van inloggegevens of het tunnelingproces verstoren.
  7. Reset de router naar de fabrieksinstellingen. Bepaalde aangepaste instellingen kunnen tunneling blokkeren, en het terugzetten naar de fabrieksinstellingen kan die aangepaste instellingen wissen en de zaken weer in beweging krijgen.
  8. Controleer het IP-adres. Zoek op of uw IP-adres openbaar is, aangezien Teredo-tunneling aan beide kanten een openbaar IP-adres vereist om verbinding te maken. Open de instellingen-app van de router en zoek naar het IP-adres, terwijl je een ander apparaat gebruikt om het IP-adres op te zoeken dat je momenteel gebruikt. Als de adressen overeenkomen, is het een openbaar IP-adres. Als dat niet het geval is, vraag er dan een aan bij uw internetprovider.

  9. Controleer de tabel Netwerkadresvertaling. Schakel Universal Plug and Play (UpnP) op de router uit en weer in. Start vervolgens de console opnieuw en houd de Xbox-knop ingedrukt om de gids te openen. Ga naar Systeem > Instellingen > Algemeen > Netwerkinstellingen en controleer de Network Address Translation (NAT)-tabel. Stel het in op Open als dat nog niet het geval is.
  10. Open poorten voor gebruik door port forwarding op de router. Het kiezen van specifieke poorten kan het tunnelproces helpen. Selecteer op de Xbox System > Settings > General > Network Settings> Geavanceerde instellingen > IP-instellingen > Handmatig en voer het door u gekozen statische IP-adres in, subnet Masker en standaardgateway. Selecteer DNS Setting > Manual en voer de primaire DNS en secundaire DNS in, indien beschikbaar.
  11. Schakel DMZ of perimeternetwerkinstellingen in op de router. Dit geeft meer toegang tot openbare IP's.
  12. Sluit de Xbox rechtstreeks aan op de modem met behulp van een Ethernet-kabel. Als al het andere fa alt, kan het probleem worden opgelost door de router uit de vergelijking te halen.

Aanbevolen: