Linksys WRT1900ACS Open Source Wi-Fi Router Review

Inhoudsopgave:

Linksys WRT1900ACS Open Source Wi-Fi Router Review
Linksys WRT1900ACS Open Source Wi-Fi Router Review
Anonim

Bottom Line

De Linksys WRT1900ACS heeft een indrukwekkende set functies die het onaantrekkelijke ontwerp en het ontbreken van MU-MIMO-technologie goedmaken.

Linksys WRT1900ACS Open Source wifi-router

Image
Image

We hebben de Linksys WRT1900ACS Open Source Wi-Fi Router gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Een open-source router die ook als draadloze extender kan dienen, de Linksys WRT1900ACS is een redelijk geprijsde optie. Het is een paar jaar oud, dus het is niet geschikt voor Wi-Fi 6 of zelfs MU-MIMO, maar het biedt een unieke reeks functies die het een kanshebber maken onder zijn nieuwere concurrenten. Ik heb de Linksys WRT1900ACS in de echte wereld getest, samen met andere Wi-Fi 5- en Wi-Fi 6-routers om te zien of de combinatie van ontwerp, prestaties en functies een investering waard zijn.

Ontwerp: ziet eruit als speelgoed

WRT1900ACS's old school design is niet voor iedereen. Het is opvallend en kleurrijk, dus niet voor degenen die een router willen die opgaat in de achtergrond. Het helderblauwe en zwarte kleurenschema geeft de router een beetje een jeugdige, bijna speelgoedachtige uitstraling. De naam Linksys is vetgedrukt op de bovenkant van de router, en het is ook in kleine lettertjes op de voorkant en op elk van de vier antennes.

Het helderblauwe en zwarte kleurenschema geeft de router een beetje een jeugdig, bijna speelgoedachtig uiterlijk.

Aan de positieve kant is de router niet te groot, want hij is minder dan 10 inch breed en minder dan 20 inch diep. Het heeft vier verwijderbare antennes die je in meerdere richtingen kunt draaien. Alle poorten - een gigabit WAN-poort, vier gigabit LAN-poorten, een USB 3.0 en een USB 2.0 - zijn ideaal gepositioneerd aan de achterkant van de router, samen met de bedieningsknoppen. De indicatielampjes zitten aan de voorkant, maar de labels voor elk lampje zijn erg klein en moeilijk te lezen vanaf elke afstand.

Image
Image

Bottom Line

Het installatieproces is snel en eenvoudig. Een klein detail dat ik erg op prijs stelde aan de WRT1900ACS, is dat het bedrijf de tijdelijke netwerk-ID en het wachtwoord in de gebruikershandleiding heeft afgedrukt, zodat ik mijn ogen niet hoefde te spannen om de kleine lettertjes op het label van de router te lezen. U kunt uw netwerk instellen in de Linksys-app of u kunt de webportal gebruiken.

Connectiviteit: Indrukwekkende snelheden

Dit is een AC1900 dual-band 802.11ac-router, dus wifi-snelheden zijn maximaal 1300 Mbps via de 5GHz-band. Het kan tot 600 Mbps bereiken via de 2,4 GHz-band. De WRT1900ACS heeft beamforming-technologie, waardoor het signaal kan worden geconcentreerd op aangesloten apparaten.

In mijn testwoning heb ik een maximale wifi-snelheid van 500 Mbps van mijn ISP. Ik heb een handvol apparaten aangesloten op de Linksys-router en snelheden getest in verschillende delen van mijn 1.600 vierkante meter grote testwoning. In dezelfde ruimte als de router klokte Ookla de wifi-snelheid op 254 Mbps op de 5 GHz-band. Toen ik naar de andere kant van het huis reisde naar een kamer die vaak uitv alt, bleef de verbinding stabiel en werd de snelheid gemeten op 188 Mbps.

Toen ik naar het 2,4 GHz-kanaal ging en helemaal aan het einde van de oprit reed, daalde de snelheid aanzienlijk tot 30 Mbps. Over het algemeen bood de WRT1900ACS voldoende dekking voor het huis met één verdieping en had zelfs een groot genoeg bereik om buiten en rond het pand te reizen. Het signaal verslechterde echter met de afstand en obstakels zoals muren en apparaten hadden een grote invloed op de signaalsterkte.

Image
Image

Belangrijkste kenmerken: Open source, verschillende modi

De WRT1900ACS kan naast een draadloze routermodus ook in verschillende modi werken. Het kan dienen als een toegangspunt, een bedrade brug, een draadloze brug of een draadloze repeater. Hierdoor kunt u een tweede Linksys gebruiken om uw wifi-signaal uit te breiden.

Omdat de WRT1900ACS klaar is voor open source, kunt u de router aanpassen en aanpassen voor specifieke functies of er zelfs een webserver van maken.

Het kan dienen als een toegangspunt, een bedrade brug, een draadloze brug of een draadloze repeater.

Software: Linksys-app

De Linksys-app is een van de uitgebreidere router-apps die ik heb gezien. U kunt een gastnetwerk opzetten, apparaten beheren en prioriteren, en ouderlijk toezicht instellen (dat is echt handig). Met ouderlijk toezicht kunt u internet op de apparaten van uw kind pauzeren, een pauze inplannen voor een later tijdstip en specifieke websites blokkeren. Je kunt ook enkele geavanceerde functies in de app uitvoeren, zoals port forwarding en het inschakelen van Wi-Fi MAC-filters.

Op de Linksys Smart Wi-Fi-site kunt u bijna elk aspect van uw netwerk beheren, van beveiliging tot probleemoplossing en diagnose.

Image
Image

Bottom Line

De Linksys WRT1900ACS is te koop voor $ 200, wat hoog klinkt. Maar het biedt zoveel functies en maatwerk, dat de prijs een uitstekende waarde is.

Linksys WRT1900ACS vs. TP-Link Archer C9 AC1900

De TP-Link Archer C9 (zicht op Amazon) is een van onze favoriete budgetrouters en je kunt hem te koop vinden voor ongeveer $ 120, aanzienlijk minder dan de Linksys WRT1900ACS. Hoewel beide routers een AC1900 wifi-snelheid hebben, biedt de Linksys een aantal voordelen ten opzichte van de Archer C9, waaronder de mogelijkheid om te dienen als een repeater of bridge en open source-programmering.

Een open-source router die meer is dan op het eerste gezicht lijkt

De Linksys WRT1900ACS is misschien niet de mooiste router, maar de aanpassingsfuncties zijn een uitstekende optie.

Specs

  • Productnaam WRT1900ACS Open Source wifi-router
  • Productmerk Linksys
  • SKU WRT1900AC-AP
  • Prijs $200.00
  • Gewicht 1,77 lbs.
  • Productafmetingen 9,68 x 7,64 x 2,05 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Snelheid AC1900
  • Draadloze standaarden 802.11b, 802.11a/g, 802.11n, 802.11ac
  • Firewall-SPI
  • Beveiligingsfuncties WEP, WPA, WPA2, RADIUS, tot 128-bits codering
  • IPv6-compatibel Ja
  • Companion-app Linksys slimme app
  • Beamforming Ja
  • Aantal banden 2
  • Aantal Atennes 4 x externe, dual-band, afneembare antennes
  • Aantal bedrade poorten 4
  • USB-poorten USB 3.0, combo USB 2.0/eSATA
  • Chipset 1,6 GHz dual-core
  • Bereik Zeer grote woningen
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: