Hoe veelvoorkomende iPhone X-problemen op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe veelvoorkomende iPhone X-problemen op te lossen
Hoe veelvoorkomende iPhone X-problemen op te lossen
Anonim

De iPhone X is een baanbrekende smartphone, maar zelfs geweldige telefoons hebben problemen. De meest voorkomende iPhone X-problemen zijn gemakkelijk te identificeren en op te lossen. In deze handleiding bekijken we een groot aantal veelvoorkomende problemen met de iPhone X en geven we gedetailleerde tips voor het oplossen van deze problemen.

Hoe iPhone X Touchscreen-problemen op te lossen

Het edge-to-edge OLED-scherm op de iPhone X is een van de belangrijkste nieuwe functies, maar het touchscreen werkt soms niet meer correct. De twee meest voorkomende situaties zijn een niet-reagerend scherm en een scherm dat bevriest bij koud weer.

Image
Image

Niet-reagerend scherm en Ghost Touches

Sommige gebruikers melden dat het scherm van hun iPhone X soms niet meer werkt. In die gevallen reageert het scherm niet op aanrakingen of tikken. In andere gevallen activeert Ghost-aanraking apps en functies zonder ze daarom te vragen.

Als je een van deze problemen ervaart, is de oorzaak een hardwareprobleem met de touchscreen-chips en sensoren in de iPhone X. Omdat deze problemen worden veroorzaakt door een hardwareprobleem, kun je ze niet zelf oplossen. U moet de iPhone laten repareren om dit probleem op te lossen.

Bevroren scherm bij koud weer

Een ander probleem met het iPhone X-scherm is dat het scherm bevriest en een paar seconden niet meer reageert wanneer je van een warme naar een koude omgeving gaat (zoals op een winterse dag). Dit is geen hardwareprobleem. Volg deze stappen, in deze volgorde, om een bevroren scherm bij koud weer te herstellen:

  1. Update het besturingssysteem. Dit probleem is verholpen met de iOS 11.1.2-update, dus zorg ervoor dat je die versie van het besturingssysteem of hoger hebt.
  2. Volg de richtlijnen voor koud weer van Apple. Apple's tips voor iPhone-gebruik bij koud weer raden aan om het niet te gebruiken bij temperaturen lager dan 32 graden F. Houd de iPhone in je kleding en dicht bij je lichaamswarmte.

Hoe iPhone X-schermproblemen op te lossen

De iPhone X was de eerste iPhone die de helderdere, efficiëntere OLED-schermtechnologie gebruikte. Het scherm ziet er geweldig uit, maar het is gevoelig voor problemen die andere iPhones niet hebben. De meest opvallende hiervan is burn-in. Dit gebeurt wanneer hetzelfde beeld lange tijd op een scherm wordt weergegeven, waardoor vage geesten van die beelden op het scherm blijven hangen, ongeacht wat er nog meer wordt weergegeven. OLED-inbranding is eenvoudig te voorkomen door deze tips te volgen:

  1. Verlaag de helderheid van het scherm. Hoe lager de helderheid van het scherm, hoe kleiner de kans dat een afbeelding erin inbrandt. Om de helderheid van het scherm handmatig te verlagen, opent u het Control Center en verplaatst u de schuifregelaar voor helderheid naar beneden. U kunt de helderheid van het scherm ook aanpassen aan het omgevingslicht door naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid te gaan
  2. Wijzig de instellingen voor automatisch vergrendelen. Inbranden gebeurt alleen als een afbeelding lange tijd op het scherm staat. Als uw scherm regelmatig wordt vergrendeld en uitgeschakeld, kan de afbeelding niet inbranden. Om het scherm automatisch te vergrendelen, gaat u naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid> Auto-Lock en selecteer 5 minuten of minder.

Een ander schermprobleem dat van invloed is op sommige iPhone X-modellen, is een groene lijn die aan de rechterrand van het scherm verschijnt nadat de telefoon enige tijd aan heeft gestaan. Dit is een ander hardwareprobleem dat gebruikers niet kunnen oplossen. Als je dit ziet, neem dan contact op met Apple Support.

Hoe iPhone X Face ID-problemen op te lossen

Waarschijnlijk de coolste functie van de iPhone X is het gezichtsherkenningssysteem Face ID. Deze functie wordt gebruikt voor veiligheid en gemak. Het ontgrendelt de telefoon, voert wachtwoorden in en autoriseert Apple Pay-transacties. Maar problemen met Face ID en de camera aan de voor- of achterkant kunnen ervoor zorgen dat een iPhone X je niet herkent. Als je dit probleem tegenkomt, probeer dan deze tips:

  1. Pas de hoek van de iPhone aan. Als Face ID je niet altijd herkent, verander dan de hoek waaronder je de telefoon vasthoudt. Hoewel de Face ID-sensoren geavanceerd zijn, hebben de sensoren een goed zicht op uw gezicht nodig om correct te werken.
  2. Maak de inkeping schoon. De Face ID-sensoren zitten in de notch, de zwarte uitsparing bovenaan het scherm. Als die sensoren bedekt zijn met vuil, stof of voldoende vet van uw huid, kan hun normale werking worden verminderd. Veeg de inkeping schoon.
  3. Update het besturingssysteem. Apple repareert regelmatig bugs en verbetert de snelheid en nauwkeurigheid van Face ID met nieuwe versies van iOS. Als je Face ID-problemen hebt op iPhone X, zorg er dan voor dat de telefoon de nieuwste versie van het besturingssysteem heeft.
  4. Reset gezichts-ID. Het probleem ligt misschien niet bij Face ID, maar bij de originele scans van je gezicht die zijn gemaakt toen je Face ID instelde. Als geen van de bovenstaande tips helpt, verwijder dan je oude gezichtsscans en maak nieuwe. Ga naar een heldere, goed verlichte plaats en ga naar Instellingen > Face ID & Passcode > Reset Face IDStel vervolgens Face ID helemaal opnieuw in.

  5. Neem contact op met Apple Support of maak een afspraak bij een Apple Genius Bar. Als geen van deze tips helpt, kan er een probleem zijn met de hardware in de iPhone X, misschien met de camera, de Face ID-sensoren of iets anders.

Hoe iPhone X-luidsprekerproblemen op te lossen

De iPhone is altijd een geweldig multimedia-apparaat geweest, maar sommige gebruikers melden luidsprekerproblemen met de iPhone X. Twee veelvoorkomende problemen zijn gedempt geluid uit de luidsprekers en gekraak als het volume hoog staat.

Luidsprekers klinken gedempt

Luidsprekers die zachter klinken dan zou moeten, of waarvan het geluid gedempt klinkt, kunnen vaak als volgt worden hersteld:

  1. Start de iPhone opnieuw op. Het herstarten van een iPhone kan allerlei problemen oplossen, inclusief audioproblemen.
  2. Reinig de luidsprekers. Er kan zich vuil, stof of andere smurrie op de luidsprekers bevinden die de stilte veroorzaken. Reinig de luidsprekers en kijk of dat het probleem oplost.
  3. Controleer de zaak. Als je een hoesje met je iPhone gebruikt, zorg er dan voor dat er niets tussen het hoesje en de luidspreker zit, zoals pluisjes uit de zak, die gedempt geluid kunnen veroorzaken.

Luidspreker knettert bij hoge volumes

Sommige iPhone X-gebruikers hebben gemeld dat hun luidsprekers een onaangenaam knetterend geluid maken als het volume te hoog staat. Als dit je overkomt, probeer dan het volgende:

  1. Start de iPhone opnieuw op. In dit geval helpt het misschien niet, maar het is snel en gemakkelijk, dus het kan nooit kwaad om opnieuw op te starten. Je kunt ook een harde reset proberen.
  2. Update het besturingssysteem. Aangezien de nieuwste versie van iOS ook de nieuwste bugfixes bevat, moet je ervoor zorgen dat de telefoon is bijgewerkt.
  3. Neem contact op met Apple Support of maak een afspraak bij een Apple Genius Bar. Krakende luidsprekers zijn hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een hardwareprobleem dat u niet kunt oplossen.

Sommige mensen ondervinden problemen bij het gebruik van wifi op een iPhone X. Dit is waarschijnlijk geen probleem met de iPhone X. Waarschijnlijk heeft dit te maken met software-instellingen of het wifi-netwerk. Meer informatie over hoe u dit kunt oplossen wanneer een iPhone geen verbinding maakt met wifi.

Hoe iPhone X oplaadproblemen op te lossen

De iPhone 8-serie, iPhone X en iPhone XS/XR zijn de eerste iPhones die draadloos opladen ondersteunen. Dat is cool, maar het is niet cool als de telefoon niet goed oplaadt. Als je dit probleem ervaart, probeer dan deze stappen om het op te lossen:

  1. Probeer een nieuwe oplaadkabel. Het kan zijn dat het oplaadprobleem bij de kabel ligt, niet bij de telefoon. Probeer een andere kabel die goed werkt. Zorg ervoor dat u een officiële Apple-kabel gebruikt of een kabel die door Apple is gecertificeerd.
  2. Verwijder kaarten uit de hoes. Als je draadloos probeert op te laden en een hoesje hebt waarin dingen zoals creditcards kunnen worden opgeborgen, verwijder dan de kaarten. De draadloze betalingsfuncties van de kaarten kunnen het draadloos opladen verstoren.
  3. Verwijder de draadloze oplaadcase. Niet alle hoesjes zijn compatibel met draadloos opladen, en het hoesje kan de normale werking belemmeren.
  4. Start de iPhone opnieuw op. Een herstart kan veel soorten problemen oplossen. Dit zou er zo een kunnen zijn.

Hoe problemen met de batterijduur van iPhone X op te lossen

Niets is erger dan je telefoon niet kunnen gebruiken omdat de batterij te snel leeg raakt, maar dat is precies waar sommige iPhone X-gebruikers over klagen. En met al zijn coole, energieverslindende functies, bijvoorbeeld het OLED-scherm, kunnen er problemen zijn met de batterij van de iPhone X.

Batterijproblemen op de iPhone zijn vrij eenvoudig op te lossen met behulp van de instellingen die in iOS zijn ingebouwd. Hier zijn enkele tips:

  1. Leer de batterij te sparen. Oefen algemene tips en richtlijnen om de levensduur van de batterij te verlengen. Gebruik enkele van deze en je iPhone zal langer meegaan tussen oplaadbeurten.
  2. Update het besturingssysteem. Naast bugfixes leveren nieuwe versies van iOS vaak verbeteringen die de batterij efficiënter maken. Installeer de laatste update en je zult zien dat de batterij langer meegaat.
  3. Koop een batterij met verlengde levensduur. Misschien is de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat een batterij langer meegaat, meer batterij te kopen. Er zijn allerlei soorten batterijen met verlengde levensduur op de markt, van externe dongles tot hoesjes.

Aanbevolen: