Hoe de ruimte op Google Docs te verdubbelen

Inhoudsopgave:

Hoe de ruimte op Google Docs te verdubbelen
Hoe de ruimte op Google Docs te verdubbelen
Anonim

Extra witruimte in online documenten maakt ze gemakkelijker leesbaar. Dat is de reden waarom veel programma's, zoals Google Docs, standaard een regelafstand gebruiken die iets groter is dan de standaard enkele afstand. In het geval van Google Docs is de standaard 1,15 spaties tussen regels. Dit is meestal goed genoeg, maar als u extra ruimte nodig heeft, kan het handig zijn om te weten hoe u de ruimte op Google Documenten kunt verdubbelen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing bij gebruik van Google Documenten in een webbrowser en bij gebruik van Google Documenten voor een mobiel apparaat zoals een Android- of iOS-telefoon.

Bottom Line

Hoewel de standaardopmaak in Google Documenten vaak goed genoeg is voor de meeste doeleinden, kunnen er andere redenen zijn om de spaties tussen regels groter te maken. Waarschijnlijk de grootste van die redenen is om extra ruimte te hebben voor bewerking. In de meeste gevallen is dubbele tussenruimte standaard tijdens de opmaakfase van een document, vooral grote documenten zoals lange papieren of zelfs boekmanuscripten. Het is tijd als deze, wanneer u extra ruimte nodig heeft, dat het goed is om te weten op welke manieren u de ruimte op Google Documenten kunt verdubbelen.

Hoe de ruimte op Google Docs te verdubbelen met behulp van het menu Opmaak

De meeste mensen die een tekstverwerkingsprogramma zoals Google Docs gebruiken, gaan rechtstreeks naar het opmaakmenu als ze iets willen veranderen aan de opmaak van het document. U kunt dit menu gebruiken om de regelafstand van uw document te wijzigen of om ook een nieuwe standaardopmaak te maken.

  1. Open een bestaand document of maak een nieuw document in Google Docs en plaats uw cursor waar u wilt dat de dubbele spatiëring begint.

    Als je al tekst in je document hebt die je opnieuw wilt opmaken om dubbele spaties te krijgen, markeer dan alle tekst die je wilt wijzigen.

  2. Selecteer vervolgens het Format menu.

    Image
    Image
  3. In het Format menu beweegt u uw cursor over Regelafstand en kiest u Dubbel.

    Image
    Image

Hoe de ruimte in Google Documenten te verdubbelen vanaf de werkbalk

Hoewel het gemakkelijker is om het menu Opmaak te gebruiken om documenten dubbel te plaatsen in Google Documenten, is er een nog eenvoudigere manier. Het gaat om het gebruik van de werkbalk Opmaak bovenaan de pagina.

  1. Open een bestaand document of maak een nieuw document in Google Docs en plaats uw cursor waar u wilt dat de dubbele spatiëring begint. Je kunt ook bestaande tekst markeren om deze desgewenst te wijzigen in een dubbele regelafstand.
  2. Klik op het Regelafstand pictogram in de opmaakwerkbalk.

    Image
    Image
  3. Kies Double uit het spatiëringsmenu dat verschijnt.

    Image
    Image

De regelafstand wijzigen in Google Documenten op mobiele apparaten

Google Documenten op mobiele apparaten zoals Android of iOS werkt iets anders dan wanneer u het in een webbrowser gebruikt. Regelafstand gedraagt zich ook anders, maar het is nog steeds niet moeilijk om te veranderen.

Je hebt maar vier opties voor regelafstand wanneer je met documenten op een mobiel apparaat werkt. Dit zijn 1, 1.15, 1.5 en 2. U kunt geen aangepaste opmaak toepassen met een mobiel apparaat.

  1. Open je document in Google Docs op je mobiele apparaat en tik op het Bewerken (potlood) icoon in de rechter benedenhoek.
  2. Selecteer het Format icoon bovenaan de volgende pagina.
  3. Tik vervolgens op Paragraph in het Format menu dat verschijnt en gebruik de pijlen omhoog en omlaag naast de Lijn spacing nummer om de regelafstand voor het document aan te passen. Dit verandert de regelafstand voor de alinea waar uw cursor staat. Om nog een alinea te wijzigen, moet je het proces herhalen.

    Image
    Image

Wanneer andere soorten afstand nodig zijn

Enkele en dubbele spaties zijn niet de enige opties die je hebt in Google Documenten. Of je nu werkt met de Regelafstand optie in het Format menu of op de werkbalk, je hebt ook een aantal andere opties.

U krijgt voor het eerst te maken met opties voor snelle regelafstand voor Single, 1.15, 1.5, en DubbelDeze snelle selecties zijn de meest gebruikte opties voor regelafstand, maar u kunt Aangepaste afstand kiezen om een regelafstand te maken die uniek is voor uw behoeften en die past bij het document dat u aan het maken bent.

Aangepaste afstand opent een Aangepaste afstand dialoogvenster waarin u de regelafstand kunt instellen, evenals de afstand voor en na een alinea. Dit wordt toegepast op de gemarkeerde tekst of op elke tekst nadat u wijzigingen heeft aangebracht totdat u deze opties opnieuw wijzigt.

Bovendien heb je in beide menu's de mogelijkheid om Een spatie toe te voegen voor een alinea of Een spatie toevoegen na een alinea. Dit voegt automatisch ruimte toe aan het begin of einde (of beide) van alinea's op een harde return.

U kunt ook kiezen hoe regelafstand de stroom van uw document beïnvloedt door te kiezen hoe elke regel zich gedraagt wanneer u een nieuwe pagina maakt. U kunt ervoor kiezen om Keep with next, Houd regels bij elkaar of Voorkom enkele regelsAl deze opties zijn van invloed op de manier waarop alinea's worden opgedeeld wanneer u het einde van een pagina bereikt en aan een nieuwe begint.

Aanbevolen: