Autoradio stopte plotseling met werken

Inhoudsopgave:

Autoradio stopte plotseling met werken
Autoradio stopte plotseling met werken
Anonim

Er zijn een paar dingen die ervoor kunnen zorgen dat een autoradio plotseling niet meer werkt, maar het is moeilijk om precies te zeggen wat je probleem is zonder wat meer informatie te weten. Het kan bijvoorbeeld zo simpel zijn als een doorgebrande zekering als het scherm niet aangaat, of het kan een antenneprobleem zijn als het radiogedeelte niet werkt, maar andere audiobronnen (zoals cd-spelers) wel.

Hier zijn een paar verschillende veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen.

Autoradio gaat plotseling niet aan

Image
Image

Als je op een dag in je auto stapt en de radio gaat helemaal niet aan, dan is er waarschijnlijk een stroom- of aardingsprobleem. Je zou kunnen beginnen met het controleren van de zekeringen. Als u een doorgebrande zekering vindt, probeer deze dan te vervangen en rijd dan een tijdje rond om te zien of deze opnieuw doorbrandt. Als dat zo is, heb je ergens een kortsluiting die waarschijnlijk wat moeilijker te repareren is.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een doorgebrande zekering te "repareren" door een zwaardere zekering te gebruiken, is het belangrijk om echt door te dringen, de oorzaak van het probleem te vinden en het te corrigeren. De aard van autozekeringen betekent dat u een zwakke 5A-zekering gemakkelijk kunt vervangen door een zware 40A-zekering, aangezien ze dezelfde grootte en vorm hebben, maar dit kan uw bedrading vernielen of zelfs brand veroorzaken.

Als je een voltmeter of testlampje hebt, kun je de stroom en aarde bij het zekeringblok en ook bij de radio zelf controleren om de storing te lokaliseren. Losse of gecorrodeerde gronden veroorzaken meestal meer gecompliceerde problemen dan een totale storing, maar het is de moeite waard om dit te controleren voordat u eropuit gaat en een nieuwe head-unit koopt. Want als zowel de stroom als de aarde goed zijn en je head-unit nog steeds niet kan worden ingeschakeld, is het waarschijnlijk toast.

Als je een autoradio hebt die soms werkt en op andere momenten plotseling uitv alt, kan dat moeilijker te diagnosticeren zijn.

Geen geluid uit de autoluidsprekers

Als je radio aangaat, maar je krijgt geen geluid uit de luidsprekers, zijn er een heleboel verschillende mogelijke boosdoeners. Het probleem kan te maken hebben met de versterker als je een externe versterker hebt of met de luidsprekerkabels.

Afhankelijk van waar je versterker zich bevindt, kan het gemakkelijk of behoorlijk moeilijk zijn om de versterker te controleren. Sommige versterkers hebben in-line zekeringen, terwijl andere bij de versterker zelf zijn gezekerd, en sommige installaties hebben meer dan één zekering. Als de zekering van de versterker is doorgebrand, is dat waarschijnlijk de reden dat je geen geluid uit je autoradio krijgt.

In sommige gevallen kan een gebroken draad of een slechte verbinding in de luidsprekerdraden waar ze door een deur gaan, ook het geluid helemaal afsnijden in plaats van alleen het geluid naar één luidspreker af te sluiten. Als je merkt dat je geluid weer aangaat als je de deur opent en sluit, kan dat het probleem zijn, of het kan een aardingsprobleem zijn.

Als het alleen de autoradio is die niet werkt

Als je radio niet werkt, maar je kunt wel naar cd's, mp3-spelers en andere audiobronnen luisteren, dan heeft het probleem te maken met de tuner of de antenne. U zult waarschijnlijk een nieuwe head-unit moeten kopen als het probleem in de tuner zit, maar veel van deze problemen zijn eigenlijk antenneproblemen.

Een losse of gecorrodeerde antenne kan bijvoorbeeld een slechte ontvangst of helemaal geen ontvangst veroorzaken. In dat geval zal het vastdraaien van de antenneverbindingen of het kopen van een nieuwe antenne uw autoradioprobleem oplossen.

Als je onlangs naar een nieuw gebied bent verhuisd, of je probeert gewoon naar één station te luisteren dat je niet meer kunt ontvangen, dan kan een antenneversterker het probleem ook oplossen. Dit zal niet de oplossing zijn die je zoekt als de radio helemaal niet werkt, maar als je gewoon een probleem hebt met zwakke signalen, dan kan het de oplossing zijn.

Een ander verrassend veelvoorkomend probleem met de autoantenne heeft te maken met handmatig intrekbare zwepen. Als uw auto een van deze heeft en u hebt deze nog niet gecontroleerd, dan moet u controleren of niemand deze heeft ingetrokken toen u niet keek. Als een autowasserette hem naar binnen duwde om behulpzaam te zijn, of als een grappenmaker hem erin duwde terwijl je auto ergens geparkeerd stond, zou je heel gemakkelijk er weer in kunnen klimmen, de radio aanzetten en ontdekken dat het helemaal niet werkt. Sommige auto's kunnen sommige stations ontvangen, afhankelijk van de nabijheid en signaalsterkte, met de zweep ingetrokken, terwijl andere helemaal niets kunnen afstemmen.

Aanbevolen: