LIHAN LHFM1039 Draadloze Bluetooth FM-zender Review: Bluetooth-apparaten verbinden met uw autoradio

Inhoudsopgave:

LIHAN LHFM1039 Draadloze Bluetooth FM-zender Review: Bluetooth-apparaten verbinden met uw autoradio
LIHAN LHFM1039 Draadloze Bluetooth FM-zender Review: Bluetooth-apparaten verbinden met uw autoradio
Anonim

Bottom Line

De LIHAN LHFM1039 draadloze Bluetooth FM-zender is een apparaat met extreem veel ruis, wat we ook hebben geprobeerd. Hoewel deze zender werkte zoals verwacht, mist hij functies en wordt hij verlamd door een aantal andere problemen.

LIHAN LHFM1039 Handsfree bellen Autolader Draadloze Bluetooth FM-zender Radio-ontvanger

Image
Image

We hebben de LIHAN LHFM1039 draadloze Bluetooth FM-zender gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De LIHAN Bluetooth FM-zender is een Bluetooth-module voor het 12V-stopcontact in uw auto die in een kleine verpakking wordt geleverd. Als je een ouder model auto hebt zonder Bluetooth, kan een FM-zender je in de moderne tijd brengen, maar niet alle zenders zijn gelijk gemaakt. Laten we het ontwerp, de bruikbaarheid, de audiokwaliteit en de functies eens nader bekijken om te zien hoe goed deze kleine zender presteert.

Image
Image

Ontwerp: Eenvoudig en gemiddeld

We hebben deze zender getest in een Toyota RAV4 uit 2018, die twee sigarettenaanstekeringangen onder het dashboard heeft. Met een kleine vormfactor past de Lihan bluetooth FM-zender goed in ons voertuig. Het meet 5,12 x 1,81 x 2,76 inch en 1,76 ounces, met een gezicht dat iets groter is dan we hadden verwacht; we hebben kleinere zenders gezien, zoals de Aphaca BT69.

De Lihan-zender heeft een grotere knop die wordt gebruikt voor handsfree bellen in het midden onderaan, met een klein LCD-scherm er net boven. Links en rechts van de grote knop bevinden zich twee kleinere volgende/laatste knoppen. Alle knoppen voelen goed aan als ze worden ingedrukt en zijn gemakkelijk te bereiken. Aan de andere kant is het scherm erg moeilijk te zien omdat het niet erg helder is en erg slechte kijkhoeken heeft.

Over het algemeen vonden we het ontwerp van de zender zeer gemiddeld en onopvallend.

Boven het scherm bevinden zich twee USB-oplaadpoorten van 5V/3,1A en 5V/1,0A. De 3.1A USB-poort is alleen voor opladen en de 1.0A USB-poort kan ook USB-flashstations met ondersteunde audioformaten aan, maar laadt extreem langzaam op. We ontdekten ook dat omdat ons 12V-stopcontact zich in het dashboard bevindt, wanneer USB-kabels zijn aangesloten, ze over het scherm en de knoppen hangen, waardoor ze moeilijk te zien en te bereiken zijn.

Aan de bovenkant van de zender bevindt zich een TF-kaartpoort voor MicroSD-kaarten. Omdat we aan de bovenkant van het apparaat zaten en niet aan de zijkant, moesten we het uit het 12V-stopcontact halen om een MicroSD-kaart te plaatsen of te verwijderen. Het is ook de enige poort of knop die niet op de voorkant van de zender zit.

Over het algemeen vonden we het ontwerp van de zender zeer gemiddeld en onopvallend. Niets viel echt op als goed of slecht. Het is niet de beste die we hebben getest, maar het is functioneel. We hebben erger gezien, vooral te veel proppen aan de voorkant, waardoor een apparaat vol aanvoelde zoals de Criar US-CP24.

Configuratieproces: eenvoudig zoals het zou moeten zijn

Deze zender is heel eenvoudig in te stellen, deels vanwege het gebrek aan speciale functies. Het is bijna plug and play, het enige wat u hoeft te doen is uw bluetooth aansluiten of uw MicroSD-kaart of USB-flashstation aansluiten. Na het aansluiten op het 12V-stopcontact van onze auto licht het display op en is het apparaat klaar om te koppelen.

We zochten HY82 in onze Bluetooth-verbindingsinstellingen en hadden onze telefoon in een mum van tijd aangesloten. Deze Lihan-zender maakt gebruik van Bluetooth-versie 4.0 en kan ook verbinding maken met oudere versies. De zender koppelde ook snel weer met onze telefoon nadat we de auto hadden uit- en weer aangezet.

Na het koppelen van onze telefoon was handsfree bellen eenvoudig. Als er een oproep binnenkomt, kunt u op de grote knop met een telefoonpictogram drukken om te beantwoorden. Wil je niet met die persoon praten? Houd dezelfde knop een paar seconden ingedrukt. Bent u klaar met bellen en wilt u ophangen? Je snapt het, druk op de grote knop. U kunt zelfs het laatste nummer dat u heeft gebeld of het laatst gebelde nummer terugbellen door twee keer snel op de knop te drukken.

Het gebruik van audiobestanden op een USB-flashstation of MicroSD-kaart is ook eenvoudig. Zolang ze in een ondersteund formaat zijn, kunt u een USB-flashstation of MicroSD-kaart tot 32 GB plaatsen en de volgende/laatste knoppen gebruiken om naar het volgende nummer te gaan of terug te gaan naar het laatste nummer. Dit was een van die welkome voorbeelden waarbij het instellen een fluitje van een cent was, alles logisch was en alles gewoon werkte.

Audiokwaliteit: onbruikbaar voor ons

Hoewel de Lihan Bluetooth Car FM Transmitter een fatsoenlijk ontwerp heeft, schiet hij erg tekort op het gebied van audiokwaliteit. Over het algemeen komt bij zenders van deze aard de meeste statische/witte ruis van aardlussen of draadloze interferentie. We merkten beide prominent op bij dit model.

Elke andere zender die we hebben getest, presteert beter dan de Lihan.

Als het tijdens een telefoongesprek stil is, kun je gezoem, piepjes en andere interessante geluiden horen. Dat is iets waar sommige mensen mee kunnen omgaan of het niet eens opmerken, maar het maakt ons gek. Toen we probeerden te telefoneren, vonden we het zo afleidend dat we helemaal geen belfuncties wilden gebruiken.

Muziek streamen via Bluetooth vanaf een USB-stick of MicroSD-kaart klonk goed zolang het volume hoog genoeg was om het geluidsniveau te overstijgen. Deze zender maakt gebruik van Bluetooth versie 4.0 die vrij recent is.

Prijs: te duur voor de problemen

De Lihan Bluetooth Car FM Transmitter kost gemiddeld tussen $ 17 en $ 20, waardoor het in dezelfde prijsklasse v alt als vergelijkbare producten. De Lihan doet weinig om zich te onderscheiden of zich te onderscheiden van vergelijkbare geprijsde concurrenten. Zelfs de verpakking is eenvoudig en onaantrekkelijk, zonder enige indicatie van wat erin zit, behalve wat kleine tekst op de achterkant.

Lihans zender is op zijn best gemiddeld en generiek. De hoeveelheid lawaai die we kregen van onze unit was gewoon te veel voor ons. Het is niet bestand tegen minder luidruchtige zenders, zoals de Nulaxy KM18 en Aphaca BT69. We vinden de Lihan niet de moeite waard, vooral niet als je betere opties kunt vinden in dezelfde prijsklasse.

Lihan LHFM1039 vs. Criacr US-CP24

De Criacr US-CP24 is een andere compacte Bluetooth FM-zender die ongeveer even groot is als de Lihan en een vergelijkbare lay-out van de gebruikersinterface heeft. De Criacr was een ander nogal luidruchtig apparaat, maar speelde naast MP3 en WMA ook enkele verliesvrije audioformaten zoals WAV en FLAC. De Criacr is gemiddeld in dezelfde prijsklasse en was niet zo luidruchtig als de Lihan (in feite had de zender van Lihan de meeste ruisproblemen van alle zenders die we hebben getest).

De Criacr US-CP24 heeft zeker zijn tekortkomingen en in die review hebben we in plaats daarvan de Aphaca BT69 voorgesteld, hoewel de Aphaca iets duurder is. Gezien de keuze tussen de Lihan LHFM1039 en de Criacr US-CP24 is de Criacr een duidelijke winnaar. We hielden niet van het ontwerp van de gebruikersinterface van de Criacr, maar hoewel het luidruchtig was, benaderde het nooit de geluidsniveaus van de Lihan. Als het hoofddoel van een apparaat audio is, wint het product met beter geluid meestal.

Matig ontwerp ontmoet slecht geluid

De Lihan Bluetooth Car FM-zender zal geen designprijzen winnen, maar de lay-out van de gebruikersinterface ziet er goed uit. Waar de zender volledig fa alt, is een inferieure aardlus en beperking van interferentieruis. Elke andere zender die we hebben getest, presteert beter dan de Lihan op dezelfde radiofrequenties, met dezelfde mobiele telefoon en USB/MicroSD-audiobronnen.

Specs

  • Productnaam LHFM1039 Handsfree bellen Autolader Draadloze Bluetooth FM-zender Radio-ontvanger
  • Product Merk LIHAN
  • UPC LHFM1039
  • Gewicht 1.76 oz.
  • Productafmetingen 5,12 x 1,81 x 2,76 inch.
  • Kleur Zwart
  • Poorten 5V/3.1A en 5V/1A USB-oplaadpoorten, TF-kaart
  • Ondersteunde formaten MP3, WMA
  • Afspeelmodi Geen
  • Audio-connectiviteitsopties Bluetooth, TF-kaart, USB-poort
  • Kleuropties Zwart
  • Prijs $17 - $20

Aanbevolen: