De 6 beste draadloze toetsenborden van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste draadloze toetsenborden van 2022
De 6 beste draadloze toetsenborden van 2022
Anonim

Een draadloos toetsenbord is handig om verbinding te maken met tablets, telefoons en zelfs desktops. Door het snoer door te knippen, kunt u uw productiviteit onderweg verhogen en kunt u ook de overvloed aan snoeren op uw bureau beperken voor uw pc-installatie thuis. Als je op zoek bent naar het beste draadloze toetsenbord, kies dan voor een toetsenbord met solide duurzaamheid, een lange batterijduur en extra functies zoals compatibiliteit met je smart-tv. We hebben een aantal van de meest populaire draadloze toetsenborden die beschikbaar zijn onderzocht en geëvalueerd om te zien welke het beste past bij uw behoeften op het gebied van draagbaarheid, gaming, productiviteit, mediacenters en meer.

Bekijk ook onze lijst met beste computertoetsenborden en beste gamingtoetsenborden als je meer specifieke behoeften hebt.

Beste voor draagbaarheid: iClever opvouwbaar

Image
Image

Als je licht reist of een toetsenbord wilt om alleen een paar lange e-mails op je telefoon of tablet te beantwoorden, zijn de meeste draadloze toetsenborden te groot en te zwaar om het dragen te rechtvaardigen. Niet zo voor dit iClever-model, dat op twee plaatsen kan worden opgevouwen tot een compact, lichtgewicht pakket.

Compact (5,7 x 3,5 x 0,5 inch) wanneer hij neergeklapt is, weegt hij slechts 6,3 gram, maar wordt tijdens gebruik bijna zo groot als een standaardtoetsenbord. De iClever Foldable is compatibel met de meeste Bluetooth-apparaten, waaronder de meeste smartphones, tablets en computers.

De levensduur van de batterij is indrukwekkend, tot negentig uur continu gebruik, en het toetsenbord laadt volledig op in twee uur via de meegeleverde micro-USB-kabel.

Er is een handig etui om alles tijdens het transport op te bergen en te beschermen, en het blijft stabiel op elk hard oppervlak, zelfs als je snel typt. Goed geprijsd en betrouwbaar, het is het ideale draadloze reistoetsenbord.

Voordat u dit model gaat gebruiken, moet u zich vertrouwd maken met het installeren van een draadloos toetsenbord.

"Als je een frequente reiziger bent of een toetsenbord wilt gebruiken voor je telefoon of tablet, is de iClever Foldable compact genoeg om in je tas te passen en je een extra beetje productiviteit te geven terwijl je onderweg bent." - Ajay Kumar, technisch redacteur

Beste voor gaming: Logitech G613

Image
Image

Zelfs nu draadloze modellen een groot deel van de toetsenbordmarkt beginnen te domineren, hebben gamers standvastig vastgehouden aan de bedrade versies. Vertragingen en verbroken verbindingen kunnen het verschil zijn tussen succes en mislukking in snelle online games en de betrouwbaarheid van een kabel is moeilijk te verslaan.

Speciaal ontworpen met gamers in het achterhoofd, doet de Logitech G613 goed werk om dat allemaal te veranderen. De responstijd van 1 ms met de meegeleverde Lightspeed USB-dongle is ongeveer net zo goed als bij draadloze toetsenborden, en Bluetooth is ook inbegrepen om verbinding te maken met mobiele en andere apparaten.

Er is een numeriek toetsenblok aan de rechterkant, terwijl zes zelfstandige knoppen kunnen worden geprogrammeerd met macro's naar keuze. Mechanische sleutelschakelaars zorgen voor nauwkeurige, consistente toetsaanslagen en een paar AA-batterijen gaat tot 18 maanden mee.

Met een gewicht van iets meer dan drie pond is dit een solide, stevig toetsenbord dat zelfs de meest intense gamesessies met gemak aankan.

"De Logitech G613 is een zeldzaamheid. Het is een van de weinige hoogwaardige draadloze toetsenborden voor gamers en het werkt ook uitstekend voor mediacentra." - Alice Newcome-Beill, Associate Commerce Editor

Beste met een touchpad: Logitech Wireless Touch K400 Plus

Image
Image

Als je op zoek bent naar een toetsenbord dat net zo handig is voor langere typsessies als het bedienen van je homecinema of smart-tv, zoek dan niet verder dan Logitech's Wireless Touch K400 Plus.

Dit stille, slanke toetsenbord werkt met Windows-, MacOS-, ChromeOS-, Linux- en Android-apparaten met een USB-A-poort, inclusief smart-tv's. Sluit gewoon de kleine USB-ontvanger aan en u bent klaar om te gaan tot op 10 meter afstand.

Er is een 3-inch touchpad voor eenvoudige cursorbesturing, met zowel linker- als rechtermuisknop, en scrollen met twee vingers. Het toetsenbord gaat tot 18 maanden mee met de batterij (gebaseerd op twee uur typen per dag) van de twee AA-batterijen.

Snel toegankelijke volumeknoppen zijn opgenomen boven het touchpad, met andere standaard mediabeheeropties op de bovenste rij toetsen.

Beste op een budget: Arteck HB030B

Image
Image

De Arteck HB030B is een goed, betrouwbaar draadloos toetsenbord dat de bank niet kapot maakt. De grootste roem van dit goedkope model zijn de vele kleuren en intensiteiten van de achtergrondverlichting, maar zelfs als je ze nooit aanzet, is er genoeg leuks aan dit toetsenbord.

Bluetooth-connectiviteit zorgt voor brede ondersteuning voor computers, telefoons en tablets, en je krijgt tot zes maanden batterijduur met die mooie achtergrondverlichting uitgeschakeld. Als de batterij uiteindelijk leeg is, wordt het opladen afgehandeld via een standaard micro-USB-poort.

De HB030B is compact en lichtgewicht, meet 9,7 x 0,2 x 5,9 inch en weegt minder dan zes gram. Mediabedieningstoetsen zijn opgenomen in de bovenste rij knoppen.

Als je het typen op een touchscreen beu bent en een klein, goedkoop draadloos toetsenbord in je tas wilt laten vallen of in een la wilt stoppen, dan is dit de juiste keuze.

Beste voor mechanische toetsen: Filco Majestouch Convertible 2

Image
Image

Mis je de betrouwbaarheid en het gevoel van ouderwetse mechanische toetsenborden? Hoewel ze niet de meest kantoorvriendelijke optie zijn vanwege de hoeveelheid geluid die ze maken, zijn mechanische toetsenborden populair gebleven bij programmeurs en anderen die veel typen vanwege hun betere tactiele respons en langere levensduur.

Er zijn niet veel goede draadloze versies, maar de Filco Majestouch Convertible 2 is een van de weinige die alle juiste vakjes aanvinkt. Met een gewicht van 2,7 kilo is dit stevige toetsenbord ontworpen om tegen een stootje te kunnen. U zult maandenlang gebruik kunnen maken van een paar AA-batterijen.

De Cherry MX-toetsschakelaars behoren tot de beste in de branche en dit toetsenbord is verkrijgbaar met blauwe, bruine of zwarte schakelaars - elk heeft verschillende fysieke kenmerken.

Het toetsenbord kan worden aangesloten via de meegeleverde USB-kabel of via Bluetooth worden gekoppeld aan maximaal vier apparaten, maar er is geen achtergrondverlichting, mediatoetsen of andere fraaie functies. De focus ligt puur op de typervaring en daarin blinkt de Convertible 2 uit.

Beste voor ergonomie: Logitech K350

Image
Image

Als je ooit problemen hebt gehad met polspijn door te veel tijd te besteden aan typen, weet je waarschijnlijk al dat standaard platte toetsenbordontwerpen niet geweldig zijn. Ergonomische toetsenborden met draad bestaan al tientallen jaren, maar draadloze toetsenborden zoals de Logitech K350 zijn een meer recente innovatie.

Het golvende ontwerp van het toetsenbord en de geïntegreerde polssteun dwingen je handen in een meer natuurlijke positie, waardoor de belasting van die kleine spieren wordt verminderd. Met uitklapbare poten aan de achterkant kun je ook de hoogte en hoek aanpassen.

Door gebruik te maken van Logitech's standaard Unifying Receiver die ook werkt met de andere invoerapparaten van het bedrijf, is de K350 ontworpen voor gebruik met Windows-computers.

Het paar AAA-batterijen gaat tot drie jaar mee in een standaard kantooromgeving, maar met een volledige set mediatoetsen aan de bovenkant, plus zoom en andere specifieke knoppen elders op het toetsenbord, is het net zo handig thuis.

Als je een draadloos toetsenbord nodig hebt om in je tas te stoppen en mee te nemen onderweg, dan is de iClever Foldable een geweldige optie. Het klikt dicht in een compacte aluminium clamshell-behuizing voor draagbaarheid, maar het heeft nog steeds alles wat een full-size toetsenbord doet. Sterker nog, hij is volledig oplaadbaar en compatibel met de meeste Bluetooth-apparaten, waaronder smartphones, tablets en computers. Voor gamers is de Logitech G613 een prima optie. Het is een zeldzaam draadloos mechanisch toetsenbord, compleet met macrotoetsen voor mediabediening. Het werkt goed voor zowel game-installaties als thuismediacentra.

Bottom Line

Onze experts hebben nog niet de kans gehad om onze topkeuzes voor draadloze toetsenborden uit te proberen, maar ze zullen testen op zaken als batterijduur en connectiviteit door deze toetsenborden met verschillende apparaten te gebruiken. Naast de specificaties houden onze experts ook rekening met de lay-out en het gevoel van elk toetsenbord om te bepalen welk toetsenbord het beste bij u past.

Over onze vertrouwde experts

Ajay Kumar is Tech Editor bij Lifewire. Met zeven jaar ervaring in de branche heeft hij honderden producten beoordeeld, waaronder laptops, tablets, smartphones, toetsenborden, muizen en andere accessoires. Hij is persoonlijk eigenaar van de iClever Foldable en gebruikt deze om onderweg aan zijn fantasiemanuscript te werken.

Alice Newcome-Beill is Associate Commerce Editor bij Lifewire. Alice is eerder gepubliceerd op PC Mag en PC Gamer en is een hardcore gamer die zeer goed bekend is met gaminghardware en -accessoires. Ze heeft zowat elk Razer- en Logitech-toetsenbord gebruikt dat er is en vindt de Logitech G613 prettig vanwege de compatibiliteit met haar mediacenter.

Waar u op moet letten bij het kopen van draadloze toetsenborden

Duurzaamheid/draagbaarheid - Draadloze toetsenborden kunnen een aantal verschillende vormfactoren en schakelaartypes hebben. De goedkopere, lichtere zijn meestal gemaakt van plastic en gebruiken rubberen dome-schakelaars. Deze zijn redelijk stil, maar ook niet erg duurzaam of nauwkeurig. Mechanische toetsenborden hebben mechanische schakelaars (meestal Cherry, maar er zijn ook andere typen), waardoor ze een beter hoorbaar geluid hebben en een grotere bedieningskracht vereisen. Bouwmateriaal kan lichtgewicht aluminium of zwaarder CNC-gefreesd aluminium bevatten.

Batterijlevensduur - De levensduur van de batterij voor een draadloos toetsenbord is meestal via AA- of AAA-batterijen. De batterijgevoede toetsenborden kunnen van enkele maanden tot meerdere jaren meegaan, afhankelijk van hun efficiëntie. Draadloze Bluetooth-toetsenborden zijn meestal oplaadbaar. Ze kunnen doorgaans een werkdag of een week meegaan, maar verbruiken doorgaans meer stroom dan toetsenborden die een draadloze ontvanger gebruiken.

Extra functies - Draadloze toetsenborden kunnen verschillen in functies. Hogere typen hebben achtergrondverlichting en macrotoetsen, waardoor ze handig zijn voor mediacenters. Bepaalde Logitech-modellen worden geleverd met een universele ontvanger, waardoor ze compatibel zijn met tal van apparaten en besturingssystemen zolang de ontvanger is aangesloten.

Aanbevolen: