8 Beste piano/toetsenborden/MIDI iPad-accessoires van 2022

Inhoudsopgave:

8 Beste piano/toetsenborden/MIDI iPad-accessoires van 2022
8 Beste piano/toetsenborden/MIDI iPad-accessoires van 2022
Anonim

iPads zijn ver gekomen op het gebied van verwerkingskracht, waarbij de nieuwste mobiele chipset van Apple beter presteert dan veel mid-range laptops. Deze tablets zijn levensvatbare creatieve productiemachines geworden, en dat betekent dat een MIDI-controller een geweldige optie kan zijn voor de on-the-go producer. Of je nu iets kleins wilt dat in een rugzak past of iets groters dat je volledige controle over je muziek geeft, er zijn veel opties om aan je behoeften te voldoen.

Maar niet alle toetsenborden zijn gelijk gemaakt, vooral als je kijkt naar connectiviteit met een iPad. Er zijn in principe twee kampen: diegene die via USB op uw iPad zijn aangesloten en die via Bluetooth op uw iPad zijn aangesloten. De eerste heeft vaak een soort adapter nodig, dankzij de enkele poort van de iPad. Dit laatste, hoewel veel vriendelijker vanuit een connectiviteitsperspectief, kan dankzij Bluetooth enkele latentieproblemen veroorzaken. Om alles op een rijtje te zetten, hebben we een lijst met onze favorieten samengesteld.

Beste algemeen: CME XKey Bluetooth Midi-controller met 25 toetsen

Image
Image

Wat CME's Xkey Air 25 mist in de merkherkenning van de muziekindustrie, maakt het meer dan goed in functies en gemak. Het ultradunne toetsenbord lijkt net zo goed op een MacBook-accessoire als op een studio-uitrusting. En dat is inherent aan het ontwerp: het dunne aluminium bed uit één stuk voelt robuust en eersteklas aan. De toetsen zelf bieden een voetafdruk van volledige grootte, hoewel ze meer als grote knoppen aanvoelen, en niet helemaal de toetsaanslag bieden van standaard MIDI-controllers. Het geheel is iets meer dan een centimeter dik en weegt minder dan 2 pond, wat betekent dat je het echt niet zult merken in je reistas.

Het maakt verbinding via Bluetooth en biedt plug-and-play-compatibiliteit met alle iPad-software direct uit de doos. En dankzij een paar programmeerbare knoppen aan de zijkant heb je buitenboordmotor controle over je productiesoftware. Hij werkt wel op batterij, maar de meegeleverde micro-USB laadt alles snel op. Het is echter niet zonder beperkingen. Dit toetsenbord is volledig in het "draagbaarheids"-kamp, dus je zult geen functies en bedieningselementen vinden zoals pitchwielen of verschillende bedieningsknoppen.

Beste eigenschappen: Arturia KeyStep

Image
Image

Als merk voor muziekinstrumenten brengt Arturia een groot aantal digitale en analoge apparaten die in de studiobehoeften van veel elektronische muzikanten voorzien. De KeyStep bevat veel van de functies waar MIDI-muzikanten naar zoeken in een uiterst klein pakket. Hoewel het slechts 19 centimeter lang is, is Arturia erin geslaagd om 32 sleutels op het bed te passen. De toetsen zijn een stuk kleiner dan die van volledige grootte, maar voor de voetafdruk is dit waarschijnlijk een afweging die logisch is voor iPad-muzikanten die onderweg zijn.

Maar hoewel het veel van de functies biedt die je zou verwachten van een op een toetsenbord gebaseerde MIDI-controller, functioneert de KeyStep ook als een achtstemmige polyfone step-sequencer. Dit betekent dat je synths en plug-ins kunt besturen met behulp van arpeggio's of aangepaste patronen. Het is extreem veelzijdig, het elimineren van de noodzaak om step sequencing op je DAW te programmeren of de hulp in te roepen van een apart apparaat. Er zijn tal van toewijsbare knoppen, plus een paar in- en uitgangen, waaronder een micro-USB-poort en zelfs echte MIDI in/out-poorten. En voor $ 129, gezien het feit dat je een toetsenbord en een synthesizer krijgt, is de prijs ongeveer goed.

Beste budget: Korg MicroKey

Image
Image

De Korg MicroKey was een van de originele "micro" MIDI-controllers. Deze kleine controller met 25 toetsen is slechts 19 inch lang en slechts 7 inch hoog, wat betekent dat hij gemakkelijk in een rugzak past. Het weegt ook minder dan anderhalve pond, waardoor het ideaal is voor diegenen die een lichtgewicht muziektas willen houden.

Korg noemt zijn geminiaturiseerde toetsen "Natural Touch", wat betekent dat ze zijn ontworpen met een behoorlijke hoeveelheid snelheidsgevoeligheid. Het is belangrijk op te merken dat de toetsen aanzienlijk kleiner zijn dan de gemiddelde piano, wat enige aanpassing zal vergen wanneer je daadwerkelijk gaat zitten om te beginnen met spelen. En hoewel er enige volumegevoeligheid optreedt, is deze lang niet zo volledig uitgerust als een echte MIDI-controller.

Er zijn enkele interessante bedieningselementen aan boord, waaronder een paar tuimelschakelaars en een analoge joystick. Met deze joystick kun je een beetje op toonhoogte gebaseerde expressie toevoegen aan je prestaties, wat niet vaak wordt gezien in controllers die zo klein zijn. Het apparaat maakt verbinding via USB en wordt geleverd met een USB-A-kabel, dus je moet een adapter kopen om de compatibiliteit met je iPad uit te breiden. Dit hele aanbod komt op ver onder de $ 100, wat vanuit een prijs-naar-functieperspectief behoorlijk indrukwekkend is.

Beste klein formaat: ROLI Lightpad Block

Image
Image

ROLI is net zo goed een elektronisch ontwerpbedrijf als een fabrikant van MIDI-controllers. Een paar jaar geleden, toen het Lightpad Block lanceerde als onderdeel van zijn mobielvriendelijke Blocks-lijn, creëerde ROLI een interessante categorie vanuit het oogpunt van draagbaarheid.

Deze blokken zijn modulair, zodat je ze samen kunt klikken met een toetsenbord-achtig blok en een controleblok om onderweg een ministudio te creëren. We hebben hier voor de Lightpad gekozen omdat het de kleinste optie is die je nog steeds wat toetsenbordachtige functionaliteit geeft. Dit vierkante blok maakt naadloos verbinding met uw apparaat via Bluetooth of eenvoudige USB, met een softwarepakket dat bij het apparaat wordt geleverd.

Waar de controller echt opv alt, is de bouw en het ontwerp. Met het met stof bedekte, soft-touch toetsenbord kun je noten aanslaan met een vingeraanraking, maar die noten vervolgens buigen of vervormen door harder in te drukken of met je vinger te schuiven. Het apparaat heeft ook ingebedde rasters van LED's voor interactieve meespeelfunctionaliteit en enkele slimme synchronisatiefuncties. Het blok is niet voor experimenteel terughoudend, omdat het even wennen is, en bij meer dan $ 100 betaal je een premie voor zijn andere vorm. Maar over het algemeen is dit een van de meest unieke (en meest draagbare) controllers die er zijn.

"Het ROLI Lightpad-blok is een aanraakgevoelige, drumpad-achtige controller die anders is dan elk ander MIDI-apparaat op de markt." – Jason Schneider, producttester

Beste ontwerp: Nektar Impact GX61

Image
Image

De Nektar Impact GX61 is simpelweg een van de best uitziende MIDI-controllers die er zijn, omdat hij gewoon niet te veel probeert te doen. Voor een eenheid met 61 toetsen is de vormfactor opmerkelijk slank en neemt slechts een voetafdruk van 96 x 20 x 7 centimeter in beslag. Ook al krijg je een volledig werkbare opstelling met 61 toetsen, je neemt niet heel veel extra onroerend goed in je studio of op je bureau in beslag. Dit maakt de Impact GX61 ook ideaal voor gebruik met mobiele apparaten (mits je een USB-adapter hebt), omdat het je niet zal belasten om van repetitie naar een optreden te gaan.

Hoewel de voetafdruk redelijk klein is, is Nektar erin geslaagd om in een flink aantal functies te passen, waaronder aanpasbare snelheidsgevoelige toetsen van volledige grootte. Die aanpasbaarheid betekent dat je kunt kiezen tussen verschillende soorten volumecurves die anders reageren op je specifieke speelstijl.

Er zijn ook modulatie- en pitchbendwielen, acht toewijsbare knoppen en naadloze integratie met de meeste Digital Audio Workstations op de markt. Er is zelfs een vierde-inch sustainpedaalaansluiting om u de volledige functionaliteit van een echte digitale piano te geven. Voor ongeveer $ 100 kun je een betere deal krijgen, maar het zou moeilijk zijn om een toetsenbord met vergelijkbare functies voor de prijs te vinden.

Beste volledige grootte: M-Audio Keystation 88 II

Image
Image

Om de M-Audio Keystation 88 als een iPad-toetsenbord te factureren, is een beetje een opgave. Elk toetsenbord van volledige grootte, hoe slim het merk ook is met de bouwgrootte, zal groot en omvangrijk zijn, waardoor het het beste in een studio kan worden gebruikt, niet onderweg. De tweede versie van de Keystation 88 is niet bepaald licht, met een gewicht van ongeveer 17 pond en een lengte van bijna 54 inch. Dit is logisch, want de toetsen zijn wat M-Audio "semi-gewogen" noemt. Dus, ook al is het toetsenbord zwaar, er is een goede reden voor.

Afronding van de functies en speelbaarheid zijn een volumeschuifregelaar, enkele octaafbedieningsknoppen en de vereiste pitch- en mod-wielen. Dit maakt het toetsenbord uitstekend geschikt voor een beginnende studio, maar vanwege de aard van een controller met 88 toetsen is het niet ideaal om mee op pad te gaan.

Het apparaat maakt verbinding via USB en werkt goed met de meeste DAW's op de markt, dus als je een iPad wilt gebruiken, heb je een adapter nodig. Nadat het is aangesloten, werkt het naadloos met plug-and-play, stuurprogrammavrije bediening. De gewogen toetsen en volledige octaafset betekenen dat je meer dan $ 300 voor het toetsenbord beta alt, dus kijk hier niet als je budget krap is.

Beste uitgave: Teenage Engineering OP-1 draagbare synthesizer

Image
Image

Teenage Engineering is een eigenzinnig muziekbedrijf dat kleine, computergebaseerde synths maakt die goed werken voor electro-indiemuziek. De OP-1 is zijn vlaggenschip en is, om eerlijk te zijn, veel meer dan een MIDI-controller. Maar het is om deze reden dat we het onze "Beste Splurge" -plek hebben gegeven.

Voor ongeveer $ 1.300 krijg je een volledig functionerende synth en sampler die onderweg een hoop muzikale inspiratie zal ontsluiten. In de kern heeft de OP-1 de mogelijkheid om zijn eigen geluid te genereren met 13 synth-engines en zeven studio-achtige effecten. Als u de synth-generators niet wilt gebruiken, kunt u de ingebouwde microfoons gebruiken om fragmenten van geluiden op te nemen en deze te samplen met behulp van de toetsen. Dit zorgt voor een krachtige sequencer en sampler die in je rugzak past.

Met USB-connectiviteit kun je het apparaat aansluiten als een MIDI-controller om je DAW op je computer uit te voeren, of je kunt het op andere MIDI-controllers aansluiten om de ingebouwde motoren te beïnvloeden. Dit maakt het een echt veelzijdig apparaat als het gaat om uw opname-setup onderweg. Bovendien, met een batterijduur van bijna 16 uur, is het echt een instrument voor iPad-muzikanten dat ver weg gaat. Hoewel de bouwkwaliteit behoorlijk premium is, is het niet de meest robuuste, en de toetsen zelf zijn onmiskenbaar klein en knopachtig. Maar voor de functies en functionaliteit van de OP-1 zijn dit kleine compromissen.

"Met volledige synthesizerfuncties en de mogelijkheid om onderweg geluiden te samplen, is de OP-1 een soort van Zwitsers zakmes onder de draagbare toetsenborden." – Jason Schneider, producttester

Beste batterij: Akai Professional LPK25 draadloze minisleutel Bluetooth MIDI

Image
Image

De Akai LPK25-toetsenbordcontroller is gemaakt voor muzikanten die hun iPad als hun primaire opnameapparaat willen gebruiken. Ten eerste kun je het toetsenbord via USB aansluiten (waarvoor een adapter nodig is), maar je kunt ook een Bluetooth-verbinding opzetten voor minder kabelbeheer. Het apparaat werkt ook op AA-batterijen, wat geweldig is omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het opladen en je kunt altijd noodbatterijen pakken als je even in de problemen zit.

De 25 gekrompen toetsen zijn niet van volledige grootte, maar bieden wel een goede hoeveelheid aanslaggevoeligheid. Er is zelfs een ingebouwde Arpegiator- en sustainpedaalinvoeropties die niet vaak worden gevonden in kleine toetsenborden zoals deze. Het apparaat werkt direct uit de doos met de meeste opnamesoftware die u op een iPad, mobiele telefoon of desktop zou vinden. En met een paar toewijsbare knoppen is het een perfect bruikbaar bedieningsoppervlak, hoewel we graag meer speciale bedieningselementen hadden gezien.

De MIDI-controller die je nodig hebt, hangt grotendeels af van hoe je het apparaat gaat gebruiken. Onze beste algemene keuze, CME's XKey 25 (bekijk bij Amazon), geeft prioriteit aan een slank, duurzaam ontwerp dat je overal gemakkelijk mee naartoe kan nemen. Maar je zult inleveren op belangrijke reizen en natuurlijke speelbaarheid.

Onze tweede plaats voor Best Overall, de Arturia KeyStep (bekijk bij Amazon), combineert polyfone sequencing-functionaliteit met behoorlijke bespeelbaarheid op het toetsenbord. Maar het geeft je krappe toetsen en is niet zo draagbaar als de Xkey. Als je echter op zoek bent naar een iPad-first keyboardcontroller, dan zijn dit de afwegingen die je waarschijnlijk moet maken om een speelbaar, draagbaar MIDI-apparaat te vinden.

Over onze vertrouwde experts

Jason Schneider is een schrijver, redacteur, copywriter en muzikant met bijna tien jaar ervaring in het schrijven voor technologie- en mediabedrijven. Naast het behandelen van technologie voor Lifewire, is Jason een huidige en vroegere medewerker voor Thrillist, Greatist en meer.

David Beren is een technisch schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft content geschreven en beheerd voor technologiebedrijven zoals T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless.

Waar u op moet letten bij piano/toetsenborden/MIDI iPad-accessoires

Aantal toetsen - De meeste van uw opties hebben 25 of 32 toetsen. Meer toetsen bieden u meer flexibiliteit zonder dat u op een octaafknop hoeft te drukken, maar u moet oppassen voor draagbare toetsenborden met veel extra toetsen die te klein zijn om comfortabel te gebruiken.

Batterijlevensduur - U hoeft zich hier niet al te veel zorgen over te maken als u van plan bent het toetsenbord op uw bureau te gebruiken. Een van de belangrijkste redenen om een iOS-compatibel MIDI-toetsenbord te kopen, is echter draagbaarheid, wat een behoorlijke levensduur van de batterij erg belangrijk maakt. Sommige toetsenborden gebruiken AA-batterijen en andere hebben ingebouwde oplaadbare batterijen.

Connectivity - Als je niet van kabels houdt, kun je draagbare MIDI-toetsenborden vinden die via een bliksemkabel of de camera-aansluitkit op je iPad kunnen worden aangesloten. Als je liever volledig draadloos gaat, zoek dan naar een toetsenbord dat Bluetooth ondersteunt.

Aanbevolen: