De 6 beste Mac-toetsenborden van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste Mac-toetsenborden van 2022
De 6 beste Mac-toetsenborden van 2022
Anonim

De beste Mac-toetsenborden bieden dezelfde functies die je zou verwachten van elk uitstekend deck, met een paar details die speciaal zijn afgestemd op het Apple-ecosysteem. Dit betekent geweldige responsieve schakelaars (voor mechanische modellen) of veerkrachtige, zachte toetsen (voor membraanborden), een gestroomlijnde esthetiek die past bij het beroemde minimalistische industriële ontwerp van Apple, en extra's zoals passthrough of kabelbeheerfuncties. Ze zijn ook een geweldige optie voor iedereen die een toetsenbord wil toevoegen aan hun MacBook (of een andere Apple-laptop).

Bekijk ook zeker eens onze lijst met de beste computertoetsenborden om opties voor andere apparaten te zien. Lees anders verder om de beste Mac-toetsenborden te zien die je kunt krijgen.

Beste algemeen: Logitech Craft

Image
Image

Hoewel veel mensen toetsenborden als onhandige, gebruiksvriendelijke apparaten beschouwen, kan Logitech's Craft Advanced Wireless Keyboard je misschien laten nadenken over hoe een toetsenbord eruit zou moeten zien en aanvoelen. Het is een van de meest stijlvolle Bluetooth-toetsenborden die we ooit in handen hebben gehad.

Craft maakt gebruik van een standaard toetsenbordindeling met concave chiclet-achtige toetsen die zorgen voor een comfortabele typervaring. De toetsactie is stevig en responsief, versterkt door het solide ontwerp van het toetsenbord zelf, dat een solide plastic constructie combineert met een aluminium balk aan de bovenkant voor extra gewicht en stabiliteit. Het is zwaarder dan het lijkt, wat betekent dat je er geen probleem mee hebt om ervoor te zorgen dat het stevig op zijn plaats op je bureau blijft staan. Je kunt hem aansluiten op je Mac via Bluetooth 4.2 of door de meegeleverde Unifying-ontvanger van Logitech op een USB-poort aan te sluiten. De Logitech Craft kan met maximaal drie apparaten tegelijk worden gekoppeld.

Bovendien heeft Craft ook een aantal unieke en coole functies. Slimme achtergrondverlichting past zich automatisch aan de kameromstandigheden aan. Totdat je je handen boven het toetsenbord plaatst, schakelt het uit. Logitech's nieuwe Crown, een aluminium wijzerplaat in de linkerbovenhoek, kan met de Options-software worden geprogrammeerd voor een hele reeks contextspecifieke tools, van het eenvoudig aanpassen van je volume tot het aanpassen van instellingen zoals kleur en verzadiging in creatieve apps zoals Photoshop.

"Naast de standaard tekentoetsen beschikt dit toetsenbord over mediabediening en macOS-specifieke sneltoetsen waardoor het aanvoelt alsof het perfect bij Macs past. " - Yoona Wagener, Product Tester

Image
Image

Beste Apple: Apple Magic Keyboard met NumPad

Image
Image

Hoewel er veel geweldige toetsenborden van derden zijn die nauw aansluiten bij de minimalistische esthetiek van Apple, is het soms moeilijk om de originele, klassieke ontwerpen te verslaan, en het Magic Keyboard blijft de standaard waaraan alle andere Mac-toetsenborden worden gemeten. Bovendien bent u natuurlijk verzekerd van ongeëvenaarde compatibiliteit binnen het Apple-ecosysteem.

Als je een desktop-Mac hebt, heb je waarschijnlijk al het standaard tenkeyless Magic Keyboard, dat overeenkomt met wat in je MacBook is ingebouwd. Fans van Apple's Magic Keyboard die een typlay-out op volledige grootte nodig hebben, zullen echter de voorkeur geven aan het Magic Keyboard met een numeriek toetsenbord aan boord. Het biedt nog zeven kolommen met sleutels. Naast het gelijknamige numerieke toetsenblok vindt u ook speciale navigatietoetsen die beter uit elkaar zijn geplaatst, en nog zes functietoetsen, die uniek zijn voor de eigen toetsenborden van Apple.

Anders is het hetzelfde Apple Magic Keyboard-ontwerp dat je kent en waar je van houdt, met een comfortabele onopvallende typervaring en een interne batterij die maanden meegaat en oplaadt met de meegeleverde USB-naar-Lightning-kabel. Het heeft Bluetooth, maar het kan ook worden gebruikt als een bedraad toetsenbord door het simpelweg aan te sluiten op een van de USB-poorten van je Mac.

Beste voor schrijvers: Das Keyboard 4 Professional

Image
Image

Als je op zoek bent naar een toetsenbord met geavanceerde functies waar je de hele dag mee bezig kunt zijn, zoek dan niet verder dan het zeer duurzame, in Duitsland ontworpen Das Keyboard 4 Pro. Een serieus toetsenbord voor serieuze gebruikers, gebouwd om lang mee te gaan en uitzonderlijke tactiele feedback te geven.

En het is een van de weinige mechanische toetsenborden die zijn ontworpen met Mac-gebruikers in gedachten. De lay-out bootst Apple's eigen Magic Keyboard na, waardoor er geen aangepaste stuurprogramma's nodig zijn. Er zijn speciale macOS-toetsen voor alle gebruikelijke functies en een prominente set mediabedieningselementen in de rechterbovenhoek, inclusief een grote volumeknop. Met een ingebouwde USB 3.0-hub met twee poorten kun je ook eenvoudig high-speed USB-opslagapparaten aansluiten zonder dat je naar poorten aan de achterkant van je Mac hoeft te zoeken.

Als mechanisch toetsenbord vertoont het een tactiele respons die de meeste low-profile toetsenborden niet kunnen evenaren. En je kunt zelfs kiezen tussen Cherry MX Brown-schakelaars, voor een zachter en stiller gevoel, en Cherry MX Blue als je wilt dat je toetsenborden echt klikbaar zijn. U kunt in ieder geval een schoon, natuurlijk typegevoel verwachten met lasergeëtste toetsen die geschikt zijn voor meer dan 50 miljoen aanslagen.

"De enige beperking van het ontwerp van de 4 Professional is dat hoewel dit een slank en capabel toetsenbord is voor professionals, het niet echt kantoorvriendelijk is, aangezien Cherry MX Blue-schakelaars zo luid zijn als ze kunnen. " - Yoona Wagener, Producttester

Image
Image

Beste ergonomisch: Microsoft Sculpt ergonomisch toetsenbord

Image
Image

20 jaar geleden was Microsoft een van de eersten die een ergonomisch toetsenbord introduceerde. Het is dus geen verrassing dat het bedrijf het voortouw blijft nemen en de beste toetsenborden in deze categorie maakt. De nieuwste, Sculpt, heeft het ontwerp naar een geheel nieuw niveau getild - geen toeters en bellen nodig.

Het gesplitste ontwerp is inmiddels redelijk standaard. Voor degenen die niet bekend zijn, het toetsenbord is in twee helften gesplitst, waardoor uw polsen en onderarmen in een natuurlijke positie blijven en stress en spanning worden verlicht. Het koepelontwerp en de gedempte polssteun plaatsen de polsen in een comfortabelere hoek. Een numeriek toetsenbord is slim gescheiden. Je kunt het gebruiken op de manier die bij je past.

Ondanks dat het een Microsoft-toetsenbord is, werkt het ook opmerkelijk goed met de Mac. Een fysieke schakelaar schakelt de bovenste rij toetsen tussen functietoetsen en mediabedieningstoetsen, die zoals je zou verwachten naar hun macOS-functies verwijzen. Het enige nadeel is dat het draadloos is maar geen Bluetooth, dus je moet een van je USB-poorten gebruiken met de meegeleverde USB-dongle.

"Een uniek kenmerk van de Sculpt waar we dol op waren, was de functieschakelaar. Deze schakelaar bevindt zich rechtsboven op het toetsenbord en stelt u in staat om de functionaliteit van de toetsen op de bovenste rij te wisselen en de functietoets te vervangen. " - Emily Isaacs, producttester

Image
Image

Beste voor gaming: Logitech G910 Orion Spark

Image
Image

Vanwege hun onopvallende toetsen zijn de meeste toetsenborden op maat van Apple niet ontworpen met gamers in gedachten, dus het is een uitdaging om een fatsoenlijk gamingtoetsenbord te vinden dat ook volledig compatibel is met je Mac. Gelukkig speelt Logitech al heel lang goed met macOS, en zijn G910 Orion Spark biedt hetzelfde geweldige niveau van Mac-ondersteuning als de andere toetsenborden in zijn "G" (gaming) serie line-up.

Naast Mac-ondersteuning heeft de G910 zijn eigen op maat gemaakte mechanische "Romer-G"-schakelaars. Het resultaat is tot 25 procent snellere bediening, waardoor het een van de snelste mechanische gaming-toetsenborden is die je kunt kopen. Toch zijn de schakelaars enkele van de stilste die we ooit hebben gehoord, wat betekent dat uw collega's waarschijnlijk geen klacht over geluidsoverlast zullen indienen.

Met een palet van 16 miljoen kleuren voegt de aanpasbare RGB-verlichting per toets een vleugje flair toe, en de toetsen zijn mooi afgedicht zodat er geen licht langs de randen komt. Negen speciale "G-toetsen" kunnen worden geprogrammeerd met aangepaste macro's, die uniek zijn toegewezen aan elk spel. Wat betreft on-the-fly aanpassingen, de Logitech G910 Orion Spark is voorzien van een volumeroller en de gebruikelijke set speciale mediatoetsen.

De G910 heeft ook nog een andere coole en unieke functie: Arx, waarmee je je smartphone of tablet als tweede scherm kunt gebruiken om aanvullende in-game content of algemene systeemstatistieken weer te geven.

Beste batterijduur: Logitech K750 draadloos zonnetoetsenbord

Image
Image

Tegenwoordig hebben draadloze toetsenborden misschien een langere levensduur van de batterij, maar dat betekent niet dat je ze niet nog steeds op de een of andere manier hoeft op te laden. En als je minuten voor je deadline geen sap meer wilt hebben, kan dat erg vervelend zijn. Gelukkig heeft Logitech voor dit probleem een creatieve oplossing bedacht in de vorm van de Solar K750, een toetsenbord met in feite oneindige batterijduur.

Het full-sized K750-toetsenbord is qua ontwerp, lay-out en afstand vergelijkbaar met Apple's eigen Magic Keyboard, en het biedt de comfortabele typervaring die we gewend zijn van Logitech, de toetsen hol en de toetsschakelaars stil. Er is zelfs een sneltoets om snel het macOS Launchpad te openen.

Hoewel Logitech de K750 "Solar" noemt, is de realiteit dat hij wordt opgeladen door elke lichtbron, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je hem in de zon of bij een raam houdt. De verlichting in je kantoor, zelfs de bureaulamp in je studentenkamer of hotelkamer zou meer dan voldoende moeten zijn. Eenmaal volledig opgeladen, werkt hij drie maanden in het donker. Tenzij je in een grot woont, hoef je hem niet op te laden.

De Logitech Craft (bekijk bij Amazon) is zonder meer het beste Mac-toetsenbord in chiclet-stijl op de markt, met goed aanvoelende, responsieve toetsen en een verrassend gewicht en duurzaamheid. Als je echter hunkert naar een ergonomisch deck, is Microsoft's Sculpt (bekijk op Amazon) een geweldig alternatief.

Bottom Line

Onze deskundige reviewers en editors evalueren toetsenborden op basis van ontwerp, schakelaartype (voor mechanische decks), bedieningsafstand, functionaliteit en functies. We testen hun real-life prestaties in werkelijke gebruikssituaties, zowel voor productiviteitstaken als in meer gespecialiseerde scenario's, zoals gamen. Onze testers beschouwen elke eenheid ook als een waardevoorstel - of een product zijn prijskaartje rechtvaardigt of niet, en hoe het zich verhoudt tot concurrerende producten. Alle modellen die we hebben beoordeeld, zijn gekocht door Lifewire; geen van de beoordelingseenheden is geleverd door de fabrikant of detailhandelaar.

Over onze vertrouwde experts

Jesse Hollington werkt momenteel als Senior Writer voor iDropNews.com, waar hij schrijft over wat er gebeurt in de wereld van Apple, en was eerder meer dan 10 jaar Senior Editor voor iLounge.com, waar hij een recensie breed scala aan iPhone- en iPad-accessoires en apps, samen met het bieden van hulp en assistentie via technische artikelen, zelfstudies en een Q&A-kolom voor lezers; hij is ook de auteur van iPod & iTunes Portable Genius.

FAQ

    Werkt een toetsenbord met uw Mac?

    Voor het grootste deel, ja, elk toetsenbord dat u op uw Mac kunt aansluiten, zal waarschijnlijk op zijn minst op een eenvoudige manier werken. Natuurlijk heb je een compatibele verbinding nodig, of het nu USB, Bluetooth, een poort voor een draadloze dongle, enz., RGB-opties en meer.

    Kun je je toetsenbord gebruiken met een iPad/iPhone?

    Dat kan, maar je moet wel een toetsenbord kiezen dat verbinding kan maken met een apparaat via Bluetooth of USB-C. Misschien wilt u ook een toetsenbord kiezen dat op meerdere apparaten tegelijk kan worden aangesloten, tenzij u van plan bent het uitsluitend met uw smartphone/tablet te gebruiken.

    Moet je een mechanisch of membraantoetsenbord kiezen?

    Mechanische toetsenborden zijn doorgaans tastbaarder en vaak meer volledig uitgerust (en ook duurder) dan traditionele, membraantoetsenborden. Ze bieden een scala aan type-ervaringen, van klikkend en tactiel tot soepel en fluisterstil, terwijl membraantoetsenborden redelijk gestandaardiseerd zijn en meestal functie-licht zijn. Als je er een kunt betalen, is een mechanisch toetsenbord waarschijnlijk de beste optie voor jou, tenzij je sterk de voorkeur geeft aan low-profile, chiclet-achtige decks.

Waar u op moet letten bij het kopen van een computertoetsenbord

Maat

Als het op toetsenborden aankomt, is de grootte van belang. Ben je van plan om de jouwe voornamelijk aan je bureau te gebruiken of neem je hem mee naar coffeeshops? Als je een draagbaar toetsenbord nodig hebt, zijn er nog steeds geweldige opties op volledig formaat, maar houd rekening met de grootte wanneer je beslist welke je wilt.

Compatibiliteit

Wat voor soort computer ga je gebruiken met je toetsenbord? Hoewel het lijkt alsof alle toetsenborden compatibel moeten zijn met zowel Macs als pc's, is dit niet waar. Windows- en Mac-toetsenborden hebben ook iets andere lay-outs; als je op zoek bent naar een Mac-computertoetsenbord, kun je er het beste een kopen die specifiek is afgestemd op dat besturingssysteem.

Gebruik

Er zijn allerlei soorten toetsenborden, dus denk na over hoe je de jouwe wilt gebruiken. Kantoorgerichte toetsenborden moeten ergonomisch zijn, terwijl gamers andere zorgen hebben. Als je je toetsenbord echter voor alles gaat gebruiken, kun je het beste een multifunctioneel model vinden dat net zo goed werkt voor het typen van e-mails als voor al het andere.

Aanbevolen: