Waarom Windows 11 een naadloze tabletervaring wil

Inhoudsopgave:

Waarom Windows 11 een naadloze tabletervaring wil
Waarom Windows 11 een naadloze tabletervaring wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Windows 11 besteedt veel aandacht aan tabletgerichte functies.
  • Met Windows 11 kunnen gebruikers naadloos wisselen tussen laptop- en tabletmodus zonder onderbroken te worden.
  • Experts zeggen dat de ervaring Windows toegankelijker kan maken voor consumenten die vaak moeten switchen tussen traditionele en draagbare computers.
Image
Image

Sommige van de belangrijkste functies in Windows 11 zijn ontworpen om de overgang tussen laptops en Windows-tablets soepeler te maken, wat volgens experts draagbaar computergebruik nog toegankelijker zal maken.

Windows 11 wil het besturingssysteem van Microsoft opschudden wanneer het later dit jaar wordt gelanceerd, en vorige week liet het bedrijf een hele reeks nieuwe functies en veranderingen zien die met het besturingssysteem komen. De belangrijkste daarvan waren meer verbeteringen om de ervaring tussen laptop- en tabletmodus op 2-in-1's naadloos te maken.

Updates van de aanraakdoelen en het verwijderen van de Windows-tabletmodus zijn allemaal cruciale onderdelen van het nieuwe systeem. Al met al zeggen experts dat de veranderingen draagbare computers aantrekkelijker zullen maken voor consumenten door eenvoudigere ervaringen te bieden.

"Windows heeft een goede zaak door te proberen de 'naadloze desktop >-tablet'-hoek te pushen. Als ze hun tablets op de markt brengen als draagbare computers die veel toegankelijker zijn dan laptops, kunnen ze een behoefte van een klantenbestand opbouwen die opties willen hebben voor waar ze hun computergebruik doen, "vertelde Christen Costa, een tech-expert en CEO van Gadget Review, aan Lifewire in een e-mail.

Naadloze computers

Hoewel ze al een aantal jaren bestaan, is de bruikbaarheid van veel 2-in-1 tablet-pc's altijd wisselvallig geweest. Sommige bieden geweldige toegang tot uw apps en desktop in tabletmodus. Daarentegen lijken anderen aanzienlijk te lijden vanwege een ontoereikende aanraakrespons of gewoon algemene wankelheid in de manier waarop het besturingssysteem in het verleden is afgebeeld.

Met Windows 11 neemt Microsoft echter veel van de meer complexe factoren weg en richt het zich op een eenvoudigere interface en ervaring. Costa zegt ook dat het belangrijk is om in gedachten te houden hoe gebruikers hun computerbehoeften anders benaderen.

Grafisch ontwerpers of kunstenaars werken bijvoorbeeld liever in de tabletmodus, waar aanraakbedieningen eerder aan hun behoeften voldoen. Schrijvers of mensen die aan meer traditionele taken werken, vinden de laptopmodus misschien meer passend.

"De aanraakfuncties van Windows 11 zijn duidelijk meer geschikt voor een tablet, en ik zou elk soort visueel werk op een tablet doen voordat ik zou gaan zitten en het op een desktop zou doen, " legde Costa uit.

Hij zegt dat het logisch is dat Microsoft zich sterk richt op extra tabletfuncties en een meer naadloze ervaring. Het verwijdert de barrières tussen traditionele computers en meer draagbare opties.

Deze barrière is al lang een probleem voor consumenten die snel tussen modi moeten schakelen, en het verwijderen ervan zal Windows in het algemeen meer als een verbonden ervaring laten voelen. Die connectiviteit is ook iets waar Microsoft al lang voor vecht.

Ruimte maken

In de loop der jaren, toen er nieuwe exemplaren van Windows zijn uitgebracht, hebben we nogal wat uitlopers van het traditionele besturingssysteem gezien. In 2012 en 2013 bracht Microsoft Windows RT uit, dat bedoeld was om te werken als een meer vereenvoudigde versie van het besturingssysteem.

Image
Image

Ontworpen voor tablets, kreeg Windows RT veel kritiek van gebruikers die zich afgesneden voelden van de standaard Windows-apps en -programma's die ze nodig hadden.

Microsoft's antwoord hierop was een andere versie van Windows genaamd Windows 10X, die een paar maanden geleden werd uitgeschakeld. Veel experts zijn van mening dat de verbeteringen en verbeteringen die zijn ontworpen voor Windows 10X zijn overgebracht naar Windows 11. Dit verklaart hoogstwaarschijnlijk veel van de tabletgerichte functies die we tot nu toe hebben gezien.

"Ik denk dat de dood van 10X plaats heeft gemaakt voor 11. 10X was voor mij meer een niche-besturingssysteem dan het bedoeld was. Het had niet dezelfde verkoopargumenten als Windows 10, en het maakte gewoon niemand enthousiast door zijn unieke verkoopargumenten, " legde Costa uit in onze e-mails.

Veel gebruikers hebben hoogstwaarschijnlijk nog nooit van Windows 10X gehoord, omdat Microsoft de ontwikkeling ervan niet zo uitgebreid heeft uitgezonden. Na het mislukken van Windows RT is het ook zeer waarschijnlijk dat Windows 10X enigszins sceptisch zou zijn benaderd door consumenten, vooral als het te los begon te voelen van de meer traditionele versie van het besturingssysteem.

Aanbevolen: