Alles over iMovie-fotobewerking

Inhoudsopgave:

Alles over iMovie-fotobewerking
Alles over iMovie-fotobewerking
Anonim

Apple's iMovie-software is een gratis download voor nieuwe en recente Mac-kopers en een goedkope optie voor bezitters van oudere Macs. Met iMovie heb je krachtige, gemakkelijk te begrijpen bewerkingstools om je eigen films te maken. Deze films bevatten meestal videoclips, maar u kunt foto's aan uw films toevoegen. Je kunt zelfs een effectieve film maken met alleen stilstaande foto's met behulp van bewegingseffecten en overgangen.

Foto's toevoegen aan een iMovie-project

Alle afbeeldingen in uw Foto's-, iPhoto- of Aperture-bibliotheek zijn beschikbaar voor gebruik in iMovie. Als de foto's die u in uw iMovie-project wilt gebruiken zich niet in een van deze bibliotheken bevinden, voegt u ze toe aan de bibliotheek voordat u iMovie opent. Apple raadt u aan de Fotobibliotheek te gebruiken wanneer u met iMovie werkt.

Je kunt foto's van elk formaat of elke resolutie gebruiken in iMovie, maar grote foto's van hoge kwaliteit zien er het beste uit. Kwaliteit is belangrijk als je het Ken Burns-effect gaat gebruiken, dat inzoomt op je afbeeldingen.

  1. Start iMovie en start een nieuw project of open een bestaand project.
  2. Selecteer in het linkerdeelvenster onder Bibliotheken Foto's.

    Image
    Image
  3. Selecteer het tabblad Mijn media bovenaan de browser om door de inhoud van uw Foto's-bibliotheek te bladeren.

    Image
    Image
  4. Selecteer een foto voor uw project door erop te klikken.

    Om meerdere foto's tegelijk te selecteren, Shift+ klik om opeenvolgende foto's te selecteren of Command + klik om willekeurig foto's te selecteren.

  5. Sleep de geselecteerde foto's naar de tijdlijn, het grote werkgebied onder aan het scherm. Je kunt de foto's in willekeurige volgorde aan de tijdlijn toevoegen en ze later opnieuw rangschikken.

    Image
    Image

    Wanneer je een foto naar de tijdlijn sleept, plaats deze dan tussen andere elementen, niet bovenop een bestaand element. Als je het rechtstreeks op een andere foto of ander element sleept, vervangt de nieuwe foto het oudere element.

  6. Als je foto's aan je iMovie-project toevoegt, krijgen ze een vaste duur (4-6 seconden) toegewezen. Als u de tijdsduur dat een foto op het scherm blijft, wilt wijzigen, dubbelklikt u erop op de tijdlijn. Klik en sleep aan de linker- of rechterkant van de foto om aan te geven hoe lang u de afbeelding op het scherm wilt laten staan.

Voeg effecten toe aan iMovie Photos

Dubbelklik op een foto om deze te openen in het voorbeeldvenster, dat verschillende sets bedieningselementen bevat om wijzigingen en effecten op de foto toe te passen. Kies het Clip Filter pictogram uit de rij met pictogrammen boven de voorbeeldafbeelding. Klik op het Clip Filter-veld om een venster te openen met effecten zoals duotoon, zwart-wit, röntgenstraling en andere. U kunt slechts één effect per foto toepassen en u kunt dat effect slechts op één foto tegelijk toepassen.

Image
Image

Verander het uiterlijk van je iMovie-foto's

Gebruik de pictogrammen boven de foto in het voorbeeldvenster om de afbeelding in kleur te corrigeren, de helderheid en het contrast te wijzigen, de verzadiging aan te passen.

Image
Image

Ken Burns-effectbeweging aanpassen

Het Ken Burns-effect is de standaardinstelling voor elke foto. Als Ken Burns is geselecteerd in het gedeelte Stijl, ziet u twee vakken bovenop het voorbeeld die aangeven waar de animatie van de foto begint en eindigt. U kunt die animatie aanpassen in het voorbeeldvenster. U kunt ook Crop of Crop to Fit selecteren in het gedeelte Stijl.

Image
Image

Een foto aanpassen aan het iMovie-scherm

Als je wilt dat de hele foto wordt weergegeven, kies je de Fit optie in het gedeelte Stijl. Dit onthult de volledige foto zonder bijsnijden of beweging gedurende de hele tijd dat deze op het scherm staat. Afhankelijk van de grootte en vorm van de originele foto, kun je zwarte balken langs de zijkanten of boven- en onderkant van het scherm krijgen.

Image
Image

Foto's bijsnijden in iMovie

Als je wilt dat een foto het volledige scherm in iMovie vult of als je je wilt concentreren op een specifiek deel van de foto, gebruik dan de instelling Bijsnijden op maat. Met deze instelling selecteert u het gedeelte van de foto dat u in de film wilt zien.

Image
Image

Een afbeelding draaien

Terwijl een foto is geopend in het voorbeeldvenster, kunt u deze naar links of rechts draaien met de rotatieknoppen boven de afbeelding. Je kunt de film ook vanuit dit venster afspelen om de effecten, bijsnijden en rotatie te zien die je op de foto hebt toegepast.

Aanbevolen: