Chromebook bevroren? 8 manieren om dat op te lossen

Inhoudsopgave:

Chromebook bevroren? 8 manieren om dat op te lossen
Chromebook bevroren? 8 manieren om dat op te lossen
Anonim

U kunt een aantal stappen ondernemen om uw vastgelopen Chromebook te repareren. Hier bekijken we redenen waarom Chromebooks niet goed werken en suggesties om deze problemen aan te pakken.

Oorzaken van bevroren Chromebooks

Een Chromebook is elke lichtgewicht laptop met Chrome OS, een uitgeklede besturingssysteem dat voornamelijk is ontworpen om online te werken met Google-apps. Veel bedrijven maken nu Chromebooks, maar omdat deze apparaten dezelfde software gebruiken, hebben ze allemaal dezelfde problemen.

Image
Image

Normaal gesproken lopen Chromebooks vast, worden ze vergrendeld of reageren ze niet meer om redenen zoals:

  • Een programma dat momenteel wordt uitgevoerd.
  • Een apparaat dat is aangesloten op de Chromebook.
  • Problemen met Chrome OS.
  • Interne hardwareproblemen met de Chromebook.

Een Chromebook repareren die bevroren is

Probeer deze strategieën om uw Chromebook weer aan het werk te krijgen.

  1. Verwijder alle USB-drives, koptelefoons of andere externe apparaten. Door deze apparaten uit de mix te verwijderen, kunt u bepalen waar het probleem ligt.

  2. Controleer foutmeldingen. Als u een foutmelding krijgt terwijl uw Chromebook is vastgelopen, schrijft u het bericht op en zoekt Google vervolgens in de exacte tekst met een ander apparaat om inzicht te krijgen in de stappen die u kunt nemen. U kunt ook Chromebook Help raadplegen voor meer informatie.
  3. Open de Chrome OS Taakbeheer en sluit enkele apps. Als u het toetsenbord nog steeds kunt gebruiken, kunt u ook een sneltoetscombinatie gebruiken om Taakbeheer te openen: Druk tegelijkertijd op Shift+ Escape. Scan de lijst met momenteel actieve apps en webpagina's. Als u er een ziet die veel geheugen verbruikt, klikt u erop en selecteert u Taak beëindigen
  4. Voer een harde herstart uit. Als u de muiscursor niet kunt bedienen, houdt u de Power-toets ingedrukt totdat de Chromebook wordt uitgeschakeld. Wanneer je het weer aanzet, open Taakbeheer,en overweeg om alle weinig gebruikte apps die te veel bronnen in beslag nemen te verwijderen. Houd nieuwere apps in de gaten die u niet herkent. Selecteer de kolomkoppen om de app-lijst te sorteren.

  5. Let de batterij leeg. Als de Chromebook is vastgelopen en niet kan worden uitgeschakeld, koppelt u de computer los van de voedingsbron en laat u de batterij leeglopen. Wacht drie uur om de CPU de tijd te geven om af te koelen voordat u de oplader opnieuw aansluit en het apparaat inschakelt.
  6. Voer een harde reset uit. Als uw Chromebook helemaal niet opstart, voert u een harde reset uit door Refresh+ Power ongeveer vijf seconden ingedrukt te houden.

    De Refresh-toets ziet eruit als een cirkelvormige pijl en bevindt zich meestal bovenaan het toetsenbord. Sommige Chromebooks hebben verversingsknoppen die er anders uitzien. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw apparaat voor hulp bij het vinden ervan.

    Een harde reset herstart de hardware van de Chromebook. Daarom kunt u enkele van uw configuratievoorkeuren voor het trackpad en toetsenbord kwijtraken. Toch verliest u geen apps of bestanden, met de mogelijke uitzondering van items in uw Downloads map.

  7. Voer een Powerwash (fabrieksreset) uit op uw Chromebook.

    Een fabrieksreset, of een powerwash, is niet hetzelfde als een harde reset. Een fabrieksreset wist al uw bestanden en zet het apparaat terug naar de oorspronkelijke instellingen. Beschouw deze methode alleen als een laatste redmiddel.

  8. Laat het professioneel repareren. Als u nog steeds problemen ondervindt met de Chromebook, heeft deze waarschijnlijk interne hardwareproblemen. Controleer de garantie van uw apparaat om te zien of u het gratis door een professional kunt laten nakijken.

Aanbevolen: