Een bevroren Windows 10-taakbalk repareren

Inhoudsopgave:

Een bevroren Windows 10-taakbalk repareren
Een bevroren Windows 10-taakbalk repareren
Anonim

Als de taakbalk van Windows 10 niet werkt, kan deze zich op verschillende manieren manifesteren: klikken op de taakbalk heeft geen effect, pictogrammen worden niet weergegeven of sneltoetsen werken niet.

De instructies in dit artikel zijn alleen van toepassing op Windows 10.

Oorzaak van Windows 10 taakbalk reageert niet

De taakbalk van Windows 10 kan om verschillende redenen vastlopen, waaronder een onvolledige update van het besturingssysteem, een updatefout, beschadigde systeembestanden of beschadigde gebruikersaccountbestanden.

De procedures die we hier schetsen, zijn afhankelijk van het starten van taken via Taakbeheer, maar als je ze kunt uitvoeren via het menu Start of andere snelkoppelingen, gebruik dan die methode.

Image
Image

Hoe krijg ik een Windows 10 Frozen taakbalk aan het werk

Je realiseert je misschien niet hoeveel je de taakbalk gebruikt totdat deze is vastgelopen. Er zijn verschillende manieren om de controle over deze over het hoofd geziene functie terug te krijgen. Zie de lijst hieronder voor verschillende oplossingen, van eenvoudig tot oplopende moeilijkheidsgraad.

  1. Gebruik Taakbeheer om Windows Verkenner opnieuw te starten. Selecteer op het tabblad Processen Windows Explorer en selecteer vervolgens Restart onderaan.
  2. Voer een SFC-scan uit. Druk op Win+ X om het Power User-menu te openen en selecteer vervolgens PowerShell (Admin) of Command Prompt (Admin). Voer het commando sfc \scannow. uit
  3. Gebruik Powershell. Dit is een proces in twee delen. Schakel eerst de Windows Firewall in.

    Druk op Win+ R. Typ in het Run dialoogvenster powershell en druk vervolgens op Enter. Typ de volgende opdracht bij de prompt en druk vervolgens op Enter:

    Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_. InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

  4. Voer de opdracht DISM-afbeeldingsbeheer uit. U moet de opdrachtprompt uitvoeren als beheerder. Typ in het volgende venster bij de prompt Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHe alth, en druk vervolgens op Enter. Wacht tot de verificatie 100 procent is voltooid.

  5. Schakel de gebruikersbeheerder in. Selecteer in het Opstarttype menu Automatisch en klik op OK.
  6. Schakel recent geopende items uit. Ga naar Instellingen > Personalisatie > Start en schakel vervolgens Toon recent geopende items uit in Jump Lists op Start of de taakbalk.
  7. Voer Systeemherstel uit. Selecteer een herstelpunt dat het dichtst in de buurt ligt voordat uw problemen begonnen voor de beste resultaten.
  8. Maak een nieuw gebruikersaccount aan. Log in op het nieuwe gebruikersaccount. Als de taakbalk werkt, zet u uw bestanden over naar de nieuwe account en verwijdert u de oude.
  9. Als je nog steeds problemen hebt, overweeg dan om een professional te raadplegen om je computer te laten repareren.

Aanbevolen: