D-Link DI-524 standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

D-Link DI-524 standaard wachtwoord
D-Link DI-524 standaard wachtwoord
Anonim

D-Link stopte op 1 februari 2008 met de DI-524 Wireless Router in de V. S.

De meeste D-Link-routers hebben standaard geen wachtwoord nodig, en dat geldt ook voor de DI-524-router. Wanneer u inlogt op uw DI-524, laat u het wachtwoordveld gewoon leeg.

Overige inloggegevens

De D-Link DI-524 heeft een standaard gebruikersnaam: admin.

Het standaard IP-adres voor de D-Link DI-524 is 192.168.0.1. Dit is het adres waarmee netwerkcomputers verbinding maken; het is ook het IP-adres dat u als URL moet gebruiken om via een webbrowser toegang te krijgen tot de DI-524.

De DI-524-router wordt geleverd in vier verschillende hardwareversies: A, C, D en E. Elk gebruikt exact hetzelfde standaardwachtwoord en IP-adres, en geen enkele vereist een gebruikersnaam.

Image
Image

Als het standaardwachtwoord van de DI-524 niet werkt

Als het lege standaardwachtwoord voor uw DI-524-router niet werkt, heeft u (of iemand anders met toegang) dit hoogstwaarschijnlijk gewijzigd sinds het voor het eerst werd geïnstalleerd (wat goed is). Het slechte van het veranderen van het wachtwoord in iets anders dan een blanco is natuurlijk dat het gemakkelijker te vergeten is.

De oplossing is eenvoudig: reset de router gewoon naar de fabrieksinstellingen. Dit herstelt het wachtwoord naar de lege standaard en de gebruikersnaam naar admin.

Als u de router terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden niet alleen een aangepaste gebruikersnaam en wachtwoord verwijderd, maar ook alle andere wijzigingen die u heeft aangebracht, zoals het wifi-wachtwoord, aangepaste DNS-instellingen, enz. Zorg ervoor dat u deze noteert instellingen ergens of maak een back-up van al deze instellingen (sla deze instructies over om te zien hoe u dat doet).

Hier leest u hoe u de D-Link DI-524-router kunt resetten. De procedure is hetzelfde voor alle vier de versies.

  1. Draai de router om zodat je de achterkant kunt zien, waar de antenne, netwerkkabel en stroomkabel zijn aangesloten.
  2. Zorg ervoor dat de stroomkabel stevig vastzit.
  3. Met iets kleins en scherps zoals een paperclip of speld, houd je de knop in het Reset-gaatje 10 seconden ingedrukt.

    Het reset-gaatje moet zich uiterst rechts van de router bevinden, naast de stroomkabel.

  4. Wacht 30 seconden totdat de DI-524-router klaar is met resetten en koppel vervolgens de voedingskabel een paar seconden los.
  5. Sluit de stroomkabel opnieuw aan en wacht nog ongeveer 30 seconden totdat de router volledig opnieuw is opgestart.
  6. Ga in een browser naar https://192.168.0.1. Log in op de router met het standaard beheerderswachtwoord van hierboven.

    Dit is een goed moment om het standaardwachtwoord van de router te wijzigen, omdat een leeg wachtwoord niet veilig is. Cnsider verandert ook de gebruikersnaam in iets anders dan admin. Gebruik een gratis wachtwoordbeheerder om deze informatie op te slaan, zodat u deze niet meer vergeet.

  7. Voer alle aangepaste instellingen die u terug wilt, maar die verloren zijn gegaan tijdens het herstelproces, opnieuw in. Als u een back-up hebt gemaakt, gebruikt u het Tools > System-menu van de DI-524 om de Load-knop te vinden om het configuratiebestand toe te passen. Als je een nieuwe back-up wilt maken, gebruik dan de Save knop op dezelfde pagina.

Als u geen toegang krijgt tot uw DI-524-router

Als u de DI-524-router niet kunt bereiken via het standaard 192.168.0.1 IP-adres, is dit waarschijnlijk ooit gewijzigd. Gelukkig hoef je, in tegenstelling tot het wachtwoord, niet de hele router te herstellen om het IP-adres te achterhalen.

Je kunt elke computer gebruiken die op de router is aangesloten om het IP-adres van de router te vinden. Dit wordt de standaardgateway genoemd. Bekijk hoe u het standaard gateway-IP-adres kunt vinden als u hulp nodig hebt bij het doen van dit in Windows.

Aanbevolen: