Sandisk Clip Sport Plus MP3-speler Review: een MP3-speler om te trainen

Inhoudsopgave:

Sandisk Clip Sport Plus MP3-speler Review: een MP3-speler om te trainen
Sandisk Clip Sport Plus MP3-speler Review: een MP3-speler om te trainen
Anonim

Bottom Line

De SanDisk Clip Sport Plus MP3-speler heeft enkele voordelen, zoals waterbestendigheid, een duurzaam ontwerp en ondersteuning voor verschillende bestandsindelingen, maar het ontbreken van een MicroSD-kaartsleuf is een grote tekortkoming.

SanDisk Clip Sport Plus MP3-speler

Image
Image

We hebben SanDisk's 16GB Clip Sport Plus MP3-speler gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Met de SanDisk Clip Sport Plus MP3-speler van 16 GB kun je je audioboeken en muziek onderweg meenemen zonder dat je een groter apparaat zoals een telefoon of tablet hoeft mee te slepen. Voor joggers en sportschoolbezoekers wordt verondersteld dat de SanDisk Sport Plus het ideale ontwerp biedt tegen een betaalbare prijs zonder concessies te doen aan de audiokwaliteit. Ik legde mijn telefoon neer en testte de SanDisk Clip Sport Plus MP3-speler een week lang om te zien of het ontwerp, de prestaties en de geluidskwaliteit hem tot een waardige concurrent van zijn concurrenten maken.

Ontwerp: Waterbestendig, maar geen microSD-slot

Sport Plus is duidelijk gericht op actieve gebruikers die van joggen, wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten houden. Het is een kleine mp3-speler van slechts 2,6 inch lang en 1,75 inch breed. De vederlichte muziekspeler heeft een clip - een must-have voor iedereen die zijn mp3-speler onderweg wil gebruiken. De clip zit stevig vast aan kleding, zodat hij er niet af v alt tijdens je dagelijkse run. De SanDisk Sport Plus heeft een IPX5 waterbestendigheidsclassificatie en je zult de MP3-speler niet beschadigen met een beetje zweet of regen. De IPX5-classificatie betekent dat het bestand is tegen lagedrukwaterstralen.

Het scherm is een 1,44-inch TFT-LCD, maar het ziet er en voelt behoorlijk retro aan. Het is een niet-aanraakkleurenscherm, maar het doet denken aan een kleurenscherm uit het begin van de jaren 2000. Aan de positieve kant is het lettertype groot genoeg om vanaf een paar meter afstand te zien, zodat je het menu kunt zien als het aan je middel of een armband is geknipt. De bedieningsknoppen zijn intuïtief en gemakkelijk te navigeren, zodat u geen tijd verspilt aan het zoeken naar uw favoriete nummer of audioboek terwijl u aan het trainen bent.

Image
Image

Bottom Line

De SanDisk Sport Plus is extreem licht, zo licht dat je hem nauwelijks voelt. Naast een oplaadkabel bevat het een in-ear hoofdtelefoon en twee sets vervangende oordopjes voor de hoofdtelefoon. De bedrade koptelefoon is vrij basic, maar blijft goed in de oren zitten. Als je de oordopjes echter te ver in je oren steekt, kunnen ze een oncomfortabele zuigkracht veroorzaken.

Geluidskwaliteit: de equalizer maakt een verschil

Bij gebruik van de meegeleverde oordopjes is de geluidskwaliteit redelijk in de middelste volume-instellingen. Pop- en rocknummers klinken meestal beter dan hiphopnummers met zware bas, omdat de bas krassend is met de meegeleverde oortelefoons. Ik luisterde naar een download van het nummer Chains van Nick Jonas, en het klonk krassend op vol volume met de meegeleverde oordopjes.

Image
Image

Toen ik de oortelefoons verwisselde voor een paar Bose-oortelefoons en de equalizer aanpaste aan de volledige basinstelling, verbeterde het geluid dramatisch. Er zijn equalizerinstellingen voor pop, rock, jazz, klassiek, funk, hiphop, dans, volle bas en volle hoge tonen. U kunt ook de equalizerinstellingen aanpassen. Deze SanDisk Sport Plus heeft een van de meest indrukwekkende equalizers die ik heb getest - je kunt een groot verschil horen tussen elk van de equalizerinstellingen.

Toen ik de oortelefoons verwisselde voor een paar Bose-oortelefoons en de equalizer aanpaste op de volledige basinstelling, verbeterde het geluid dramatisch.

Dit is een uitstekende muziekspeler voor audioboeken. Het werkt naadloos samen met Audible en ik kon elk woord dat Rob Inglis sprak duidelijk horen toen ik tijdens een wandeling naar Lord of the Rings: The Two Towers luisterde.

Het werkt naadloos samen met Audible en ik kon elk woord dat Rob Inglis sprak duidelijk horen toen ik tijdens een wandeling naar Lord of the Rings: The Two Towers luisterde.

Kenmerken: Muziek en hoorbare boeken

Je kunt zowel lossy als lossless muziekbestanden toevoegen aan de SanDisk Sport Plus, die naast MP3 ook WMA (NO DRM), AAC, (DRM-vrije iTunes) WAV, FLAC en Audible AAX ondersteunt. Maar vreemd genoeg is er geen MicroSD-slot. De muziekspeler heeft een capaciteit van 16 GB, wat genoeg is om tot 4.000 MP3-nummers op te slaan, maar bestandsgroottes zonder verlies zijn meestal behoorlijk groot, dus ik was teleurgesteld over het gebrek aan uitbreidingspotentieel.

De mp3-speler heeft een radio die redelijk goed werkt, en een aantal menu-instellingen vond ik handig. Er is bijvoorbeeld een stopwatch en timer, die handig zijn voor het timen van trainingssets. De speler heeft Bluetooth, maar alleen een zender en geen ontvanger, dus je kunt een paar draadloze oordopjes of een Bluetooth-luidspreker aansluiten, maar je kunt geen verbinding maken met een telefoon of pc via Bluetooth. De Bluetooth-verbinding is vlekkerig en hij ging in en uit, zelfs als ik de speler aan mijn kleding had geknipt en mijn Bluetooth-oordopjes in mijn oren. Het Bluetooth-bereik, hoewel nergens in het specificatieblad gepubliceerd, lijkt ongeveer 10-12 voet te zijn. Na ongeveer 12 voet ondervond ik frequente drop-offs.

Image
Image

Batterijduur: niet slecht

Je kunt de oplaadbare lithium-polymeerbatterij niet vervangen. Maar het apparaat heeft een beperkte garantie van twee jaar, wat enige gemoedsrust biedt in termen van de algehele kwaliteit van het apparaat.

De batterij gaat 20 uur mee op een enkele lading, maar factoren zoals Bluetooth-gebruik en radiogebruik kunnen de prestaties van de batterij beïnvloeden. Tijdens het testen kon ik 9 uur en 40 minuten muziek afspelen op een paar bedrade oordopjes, maar ik liet het apparaat in die tijd helemaal niet in de slaapstand gaan en ik bladerde regelmatig door de menu-opties.

Bottom Line

De SanDisk 16GB Clip Sport Plus MP3-speler wordt verkocht voor ongeveer $ 60. Hoewel de prijs redelijk betaalbaar klinkt, is het een beetje te hoog voor dit apparaat. Je kunt de vernieuwde versie vinden voor een veel redelijkere $ 35.

SanDisk Sport Plus vs. Agptek Clip MP3

De Agptek Clip wordt verkocht voor $ 28, dus het is ongeveer de helft van de prijs van de SanDisk Sport Plus. De Agptek heeft een veilige clip zoals de SanDisk en is ook ontworpen voor lichaamsbeweging en activiteit. Maar in plaats van dat het apparaat zelf waterbestendig is, heeft de Agptek een waterbestendige behuizing om het te beschermen tegen zweet en vocht.

De Agptek heeft ook Bluetooth-transmissiemogelijkheden en wordt zelfs geleverd met een armband waarop je de MP3-speler kunt klikken. De SanDisk Sport Plus ziet er kwalitatief beter uit dan de Agptek, omdat de SanDisk een groter, helderder scherm heeft. Het is ook meer audioboek-vriendelijk en het heeft over het algemeen een schoner ontwerp. Maar de Agptek heeft een MicroSD-kaartsleuf en een meer betaalbare prijs.

Een solide mp3-speler om tijdens een training naar liedjes of audioboeken te luisteren

De SanDisk Sport Plus heeft een paar problemen, voornamelijk het ontbreken van een MicroSD-slot en vlekkerige Bluetooth-connectiviteit, maar het ontwerp en andere functies zullen het voor sommige gebruikers wenselijk maken.

Specs

  • Productnaam Clip Sport Plus MP3-speler
  • Productmerk SanDisk
  • Prijs $60.00

Aanbevolen: