Hoe Safari-bladwijzers op iPad toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Safari-bladwijzers op iPad toe te voegen
Hoe Safari-bladwijzers op iPad toe te voegen
Anonim

De Safari-webbrowser op uw iPad ondersteunt bladwijzers, zodat u snel kunt terugkeren naar uw favoriete websites. U kunt Safari-bladwijzers maken wanneer u maar wilt, of oude bladwijzers verwijderen om uw browser overzichtelijker te maken.

Bladwijzers op je iPad worden rechtstreeks vanuit de Safari-app gedaan en je kunt het binnen enkele seconden vanaf elke webpagina doen. Nadat u een Safari-bladwijzer hebt gemaakt, kunt u deze openen via het pop-upmenu voor bladwijzers of vanuit een nieuw tabblad.

De schermafbeeldingen in de onderstaande stappen zijn van Safari in iOS 12, maar de geschreven stappen zouden ook moeten werken voor andere versies van iOS, waaronder iOS 13.

Bladwijzers werken zowel in de normale modus als in de privénavigatiemodus, maar de bladwijzers die u tijdens een privé-browsesessie aanmaakt, worden samen met de pagina's opgeslagen in de normale modus opgeslagen. Met andere woorden, er is geen apart gebied voor persoonlijke bladwijzers.

Een bladwijzer maken voor een website in Safari

De sleutel tot het opslaan van een website als bladwijzer in Safari is de deelknop.

  1. Bezoek de webpagina die u wilt toevoegen aan Safari.

    Image
    Image
  2. Tik op de deelknop rechts van de adresbalk bovenaan Safari en selecteer Bladwijzer toevoegen.

    Image
    Image

    Als je de adresbalk of de deelknop bovenaan Safari niet ziet, scroll dan helemaal naar boven aan de pagina. Dit zal automatisch het hele menu tonen.

  3. Wijzig de naam van de bladwijzer als u wilt, anders kunt u deze als de standaard, automatisch gegenereerde naam behouden.

    Je kunt deze tijd ook gebruiken om een andere bladwijzermap te kiezen. Om nu een nieuwe te maken, tikt u op de map die wordt vermeld onder LOCATION en kiest u vervolgens Nieuwe map. Om meerdere mappen achter elkaar te maken, zie de tutorial verderop op deze pagina.

  4. Kies Save om de Safari-bladwijzer te maken.

    Image
    Image

Hoe u uw Safari-bladwijzers kunt vinden

Image
Image

De bladwijzers die u in Safari maakt, worden standaard opgeslagen in de map Favorieten, die u kunt openen door de bladwijzerknop (weergegeven door een open boekpictogram) aan de linkerkant te selecteren van de adresbalk.

Een andere manier om toegang te krijgen tot bladwijzers op uw iPad is door een nieuw browsertabblad te openen met het plusteken in de rechterbovenhoek van de app. Op het nieuwe tabblad staat een lijst met sites in de map Favorieten en een zijpaneel van al uw andere aangepaste bladwijzermappen.

Bladwijzers die je aan je startscherm hebt toegevoegd, zijn slechts pictogrammen op het startscherm, die op elke andere app lijken. Je kunt ze zelfs net als andere apps verplaatsen.

Een Safari-bladwijzer toevoegen aan het startscherm van uw iPad

Bladwijzers kunnen ook rechtstreeks op uw startscherm worden toegevoegd, zodat u ze meteen kunt openen zonder Safari eerst te starten. Wanneer u op een bladwijzer op het startscherm tikt, wordt deze onmiddellijk geopend in Safari.

Tik hiervoor op de deelknop aan de rechterkant van de adresbalk en kies Toevoegen aan startscherm. Geef de bladwijzer de gewenste naam en tik vervolgens op Toevoegen.

Image
Image

Aangepaste bladwijzermappen toevoegen in Safari

De standaardmap voor bladwijzers op uw iPad heet Favorieten, maar u kunt uw opgeslagen pagina's ook in andere mappen indelen.

  1. Selecteer de bladwijzerknop (het open boek-pictogram) linksboven in Safari. Als je dit menu niet ziet, scroll dan helemaal naar boven aan de pagina.

    Image
    Image
  2. Tik op het tabblad Bladwijzers onderaan op Bewerken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Nieuwe map.

    Image
    Image
  4. Noem de map iets gedenkwaardigs.

    Image
    Image

    Als je al andere mappen hebt gemaakt, kun je de ene map in een andere nesten door nu de andere map te selecteren.

  5. Tik op Klaar op het toetsenbord om de map op te slaan en vervolgens Klaar vanuit de Bookmarksmenu.

Je kunt nu op de bladwijzerknop tikken om deze uit te schakelen en terug te keren naar de webpagina.

Safari-bladwijzers verwijderen of bewerken op iPad

Het is onwaarschijnlijk dat elke bladwijzer die je ooit maakt voor altijd zal blijven. Misschien ben je erachter gekomen dat je de site niet zo vaak gebruikt als je dacht dat je zou doen, of misschien is de site niet meer online. Je kunt deze bladwijzers op elk moment bewerken of verwijderen.

Open gewoon het bladwijzermenu en tik op Bewerken om een rode minknop te zien die je kunt gebruiken om mappen die je hebt gemaakt of bladwijzers die je hebt gemaakt te verwijderen. Tik op Verwijderen om te bevestigen.

Image
Image

Om een bladwijzer- of mapnaam te bewerken, volgt u dezelfde stappen, maar selecteert u het item zelf in plaats van het rode pictogram en wijzigt u de naam naar eigen inzicht.

Aanbevolen: