Hoe u uw Apple TV kunt gebruiken met een iPad

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Apple TV kunt gebruiken met een iPad
Hoe u uw Apple TV kunt gebruiken met een iPad
Anonim

Hoewel Apple TV een cool streaming-apparaat is, kan het best als iPad-accessoire worden gebruikt. Niet alleen kan de iPad het apparaat bedienen en de Siri Remote die bij Apple TV wordt geleverd overnemen, maar het scherm van de iPad kan ook via AirPlay naar Apple TV worden gestuurd, zodat je de iPad op je grote televisie kunt bekijken.

Met AirPlay kun je muziek streamen via de soundbar van je tv, iPad-games spelen op je HDTV, foto's op je iPad laten zien of een film kijken.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPads met iOS 12, 11 en 10, behalve zoals aangegeven. Een Apple TV van de tweede generatie of later is vereist.

De iPad als Apple TV-afstandsbediening

Apple TV is een uitstekende aanvulling op een entertainmentsysteem, maar de Siri Remote is niet een van de opvallende producten van Apple. Het kleine apparaat is onhandig in gebruik en gemakkelijk kwijt te raken tussen de kussens van je bank.

Uw iPad kan niet alleen fungeren als een surrogaat-afstandsbediening voor Apple TV terwijl de Siri Remote niet op zijn plaats zit, maar het is ook een betere afstandsbediening. Het schermtoetsenbord van de iPad maakt het invoeren van tekst en het uitvoeren van zoekopdrachten veel sneller, en u kunt spraakdictatie op uw iPad gebruiken om Apple TV de naam te geven van een film die u wilt bekijken.

De Apple TV Remote-app is een gratis download in de App Store voor zowel iPhones als iPads.

De Apple TV Remote-app instellen

Na het downloaden van de Remote-app:

  1. Zet je Apple TV aan.
  2. Start de Apple TV Remote app op uw iPad en selecteer Apple TV op het scherm dat verschijnt.

    Image
    Image
  3. Meestal koppelen de apparaten onmiddellijk omdat ze zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden. Zo niet, dan wordt er een ander scherm geopend. Voer de code in die op het Apple TV-scherm verschijnt in de velden op de iPad om de apparaten te koppelen.

    Image
    Image

    Als je problemen hebt met het koppelen van de apparaten, ga dan naar de Apple TV. Open Instellingen, kies Afstandsbedieningen en apparaten en selecteer uw iPad in de lijst met koppelbare apparaten. Koppelen is alleen nodig de eerste keer dat u de externe app gebruikt.

Nadat de apparaten zijn gekoppeld, voegt de iPad de Apple TV Remote-app toe aan het Control Center voor gemakkelijke toegang.

De Apple TV Remote-app gebruiken

Als de app wordt geopend, zie je een eenvoudig scherm.

Image
Image

Gebruik het volledige scherm van de iPad als trackpad om te vegen of te tikken. Zie het als een veel grotere versie van het trackpad op de Siri Remote.

De extra bedieningselementen zijn schaars, net als op de Siri Remote, en ze werken op dezelfde manier.

  • Druk op Menu om een scherm te verlaten en het vorige scherm te bekijken.
  • Tik op het TV-pictogram om naar het scherm Nu kijken te gaan. Houd het TV-pictogram ingedrukt om het scherm Nu slapen te openen waar u de Apple TV kunt uitschakelen.
  • Gebruik het Play/Pause pictogram om de media die wordt afgespeeld te starten en te stoppen.
  • Tik op de microfoon om Siri te activeren voor een zoekopdracht.

Geheim iPad-toetsenbord voor de Apple TV

Je hoeft de Apple TV Remote-app niet te downloaden om het toetsenbord van je iPad te gebruiken met je Apple TV. Op de iPad en iPhone is een verborgen app, het Apple TV-toetsenbord, geïnstalleerd in iOS 10 en hoger.

Deze app verschijnt automatisch op het geopende scherm van je iPad wanneer Apple TV je vraagt iets te typen, zolang de twee apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Dit is een geweldige functie als je bedenkt hoe moeilijk het is om letters te typen met de Siri Remote.

De iPad, Apple TV en AirPlay

Apple TV bedienen met de Remote-app op je iPad is cool, maar wat Apple TV zo'n geweldig iPad-accessoire maakt, is AirPlay Mirroring. AirPlay is het protocol van Apple voor communicatie tussen apparaten, zodat u muziek kunt streamen naar AirPlay-compatibele luidsprekers of muziek en video naar Apple TV kunt streamen.

Dit betekent dat je apps kunt gebruiken of games kunt spelen op je iPad terwijl je ze op je grote tv-scherm bekijkt.

Wanneer u AirPlay Mirroring van het scherm van uw iPad toevoegt aan uw tv, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Apple TV waarde toevoegt aan uw iPad.

Hoe u uw iPad-scherm kunt spiegelen op Apple TV

Zolang je een iPad 2 of hoger hebt met iOS 5 of hoger en een Apple TV van de tweede generatie of hoger, is het gebruik van AirPlay-mirroring een fluitje van een cent.

  1. Verbind beide apparaten met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Zet uw Apple TV aan.
  3. Trek omlaag vanuit de linkerbovenhoek van het iPad-scherm om Control Center te openen in iOS 12 of iOS 11. (Trek omhoog vanaf de onderkant van het iPad-scherm om Control te openen Center in eerdere versies van iOS.)
  4. Tik op Screen Mirroring in iOS 12 of iOS 11. (Tik op AirPlay in eerdere versies van iOS.)

    Image
    Image
  5. Tik op Apple TV in de lijst met apparaten die verschijnt.

    Image
    Image

Het scherm van je iPad wordt onmiddellijk naar je tv gespiegeld.

Stop met spiegelen

Om AirPlay te ontkoppelen en spiegelen te stoppen:

  1. Open Control Center opnieuw.
  2. Tik op de knop met de tekst Apple TV erop.

    Image
    Image
  3. Tik op Stop Mirroring onderaan het volgende scherm.

    Image
    Image

Aanbevolen: