Hoe de Google Docs-functie voor spraaktypen te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Google Docs-functie voor spraaktypen te gebruiken
Hoe de Google Docs-functie voor spraaktypen te gebruiken
Anonim

Als typen pijnlijk voor je is of als je gewoon beter nadenkt tijdens het spreken, kan spraakdictatie een goede optie zijn voor het maken van geschreven documenten. Niet de onnauwkeurige spraakherkenning van begin jaren 90, maar de huidige iteratie van spraaktypen die steeds populairder wordt op mobiele apparaten. Als u Google Documenten heeft, des te beter omdat spraakgestuurd typen van Google Documenten de functie is waarvan u nooit wist dat u ze miste. Zo gebruik je het.

Voordat u Google Docs spraak-naar-tekst gebruikt

Voordat u dicteren in Google Documenten gaat gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u Google Documenten in een Chrome-browser gebruikt. Hoewel u de spraak-naar-tekstfunctie van het Google-toetsenbord op een mobiel apparaat kunt gebruiken, is deze niet zo volledig uitgerust als spraakgestuurd typen in Google Documenten in Chrome.

Je moet er ook voor zorgen dat de microfoon op je computer is ingeschakeld en goed werkt. Voor de meeste microfoons op Windows-computers vind je de microfooninstellingen onder instellingen systeemgeluid. Voor microfoons op Mac-computers staan deze opties in systeemvoorkeuren geluidsinvoer.

Gesproken typen gebruiken in Google Docs

Google Docs spraakgestuurd typen werkt in meer dan 100 talen. Als u niet zeker weet of het in uw taal werkt, kunt u de ondersteuningspagina van Google Documenten raadplegen voor een volledige lijst met beschikbare talen.

Google Docs spraakgestuurd typen gebruiken:

  1. Open of maak een nieuw Google Docs-document in de Chrome-browser.

    Om snel een nieuw document in de Chrome-browser te starten, typt u docs.new in de Chrome-adresbalk en drukt u op Enter op uw toetsenbord.

  2. Plaats uw cursor in het document waar u wilt beginnen met typen en klik vervolgens op Extra in het bovenste menu Extra.

    Image
    Image
  3. In het vervolgmenu dat verschijnt, selecteer Voice Typing. Als alternatief kunt u ook een sneltoets gebruiken:

    • Windows: Ctrl+Shift+S
    • Mac: Command+Shift+S
    Image
    Image
  4. Er verschijnt een microfoon in de linkerbovenhoek van het document. Standaard is deze ingeschakeld en klaar om te spreken. Je weet dat hij aan staat omdat de microfoon een oranje/rode kleur heeft. Spreek uw tekst op een normale toon in een normale cadans en u ziet een cirkel rond de microfoon terwijl Google Documenten uw stem opneemt en omzet in tekst.

    Image
    Image

    Als de microfoon niet rond is, maar nog steeds oranje is, is hij inactief en klaar om spraak op te nemen. Als de microfoon grijs is, is deze gedeactiveerd; klik er eenmaal op om het te activeren en begin dan te spreken.

    Als de microfoonbox zich op een onhandige plaats bevindt, kunt u op de drie stippen bovenaan de box klikken en deze naar een willekeurige plaats in het document slepen. U kunt het echter niet buiten het document verplaatsen naar andere plaatsen op het scherm.

  5. Spreek de tekst die je wilt dicteren. U moet de interpunctie uitspreken om deze te laten verschijnen. U kunt ook de onderstaande lijst met opdrachten gebruiken om tekst te bewerken terwijl u uw document maakt. Als je klaar bent, zeg je "Stop met luisteren" of klik je één keer op de microfoon om deze uit te schakelen.

Tips voor het gebruik van spraak-naar-tekst in Google Docs

Spraak-naar-tekst van Google Documenten is gemakkelijk te gebruiken, maar als u het echt ten volle wilt benutten, zijn er een paar dingen die u moet weten.

  • Fouten corrigeren: als u een fout maakt of als Google Documenten u niet goed hoort, markeert u de fout en zegt u met de microfoon geactiveerd het juiste woord. Als u dit vaak doet, leert Google Documenten u spraakpatronen.
  • Voorgestelde alternatieven gebruiken: tijdens het gebruik van spraakgestuurd typen van Google Documenten hebben grijs onderstreepte woorden suggesties voor alternatieven. Als het woord dat is opgenomen onjuist is en grijs is onderstreept, klikt u op het woord en (indien correct) selecteert u het voorgestelde alternatief.
  • Opdrachten gebruiken: sommige opdrachten, zoals die voor het bewerken van documenten, zijn alleen beschikbaar in de Engelse taal. Interpunctie werkt alleen in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans en Russisch.

Spraakgestuurd typen van Google Docs gebruiken

Om het meeste uit het spraakgestuurd typen van Google Documenten te halen, moet u de beschikbare opdrachten gebruiken bij het maken en bewerken van documenten. Enkele van de meest elementaire (en handigste) commando's zijn voor de basisopmaak en het navigeren door uw document.

Navigatiecommando's

Om door je document te navigeren, zeg je een van deze commando's:

  • "Ga naar het einde van de alinea"
  • "Verplaats naar het einde van de alinea"
  • "Ga naar het einde van de regel"
  • "Verplaats naar het einde van de regel"
  • "Ga naar [woord]"
  • "Nieuwe regel"
  • "Nieuwe alinea"

Opmaakopdrachten

De beschikbare formatteringscommando's bevatten een uitgebreide selectie aan mogelijkheden. Je kunt zeggen:

  • "Pas kop [1-6] toe"
  • "Vet toepassen"
  • "cursief toepassen"
  • "Verklein lettergrootte"
  • "Lettergrootte vergroten"
  • "Maak opsommingsteken/genummerde lijst" (zeg na elke regel "Nieuwe regel" en zeg aan het einde van de lijst tweemaal "Nieuwe regel" om de lijst te beëindigen.)

Hulp bij spraaktypen krijgen

Er is een lange lijst met opdrachten beschikbaar voor gebruik met spraakgestuurd typen in Google Documenten. De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot die opdrachten is door een spraakopdracht te gebruiken zoals:

  • "Spraakgestuurd typen hulp"
  • "Spraakopdrachtenlijst"
  • "Bekijk alle spraakopdrachten"

Extra toegankelijkheidsopties

Voor degenen die extra toegankelijkheidsopties nodig hebben, is er ook een spreekfunctie beschikbaar in Google Documenten die kan worden gebruikt om Documenten met u te laten spreken om informatie te delen voor alles, van het lezen van wat er is getypt tot het vertellen van de locatie van uw cursor of de opmaakstijl die is toegepast op een selectie van tekst. Je moet de ondersteuning voor schermlezers inschakelen en vervolgens deze opdrachten gebruiken om te helpen bij spraakgestuurd typen:

  • "Spreek cursorlocatie uit"
  • "Spreek vanaf de cursorlocatie"
  • "Spreekselectie"
  • "Spreek selectie-opmaak"

Aanbevolen: