WD 10TB Elements Desktop Review: grote, eenvoudige opslagcapaciteit voor uw thuiskantoor

Inhoudsopgave:

WD 10TB Elements Desktop Review: grote, eenvoudige opslagcapaciteit voor uw thuiskantoor
WD 10TB Elements Desktop Review: grote, eenvoudige opslagcapaciteit voor uw thuiskantoor
Anonim

Bottom Line

De WD 10TB Elements Desktop externe harde schijf bundelt een royale hoeveelheid ruimte tegen een redelijke prijs voor relatief snel en gemakkelijk bestandsbeheer, maar het ontwerp is een beetje omvangrijk en vereist een zorgvuldige behandeling.

Western Digital Elements 10TB desktop

Image
Image

We hebben de WD 10TB Elements Desktop gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als u op zoek bent naar een gestroomlijnde externe harde-schijfoplossing voor uw desktopopslagbehoeften, overweeg dan de WD 10TB Elements Desktop. Deze harde schijf zou die ruimte in uw thuiskantoor heel goed kunnen vullen. Het biedt een flinke hoeveelheid opslagruimte, Windows plug-and-play gebruiksgemak, evenals hogere overdrachtssnelheden dan uw typische interne HDD. Ik heb deze externe harde schijf in de loop van meerdere dagen gebruikt om mediabestanden over te zetten en hem ook als gaming-harde schijf te testen. Over het algemeen vond ik het een sterke performer met enkele kleine nadelen.

Image
Image

Ontwerp: laag profiel maar een beetje precair

Ervan uitgaande dat je geen probleem hebt met een apparaat dat niet per se draagbaar is, en je niet op zoek bent naar een ultrasnelle SSD, biedt deze HDD een overzichtelijke aantrekkingskracht voor een bureau. Het heeft niet veel ruimte nodig met een dikte van minder dan 2 inch en een hoogte van 6,5 inch en lijkt op een boek met harde kaft. Maar net als een vrijstaand boek mist het stabiliteit. Ik heb per ongeluk, en met weinig moeite, meerdere keren tegen deze HDD gestoten en zag hem op mijn bureau omvallen. Gelukkig gebeurde er niets met het vermogen om te werken, maar dit wekte niet veel vertrouwen in de product-beschouwende HDD's die bekend staan als kwetsbaarder en vatbaarder voor storingen vanwege alle fysieke onderdelen op het werk.

Een ander nadeel van het ontwerp is dat de gladde plastic behuizing vatbaar is voor vlekken. Het nam vingerafdrukken op vanaf het moment dat ik het voor het eerst uit de doos pakte en zag er behoorlijk smoezelig uit na slechts een paar uur gebruik.

Prestaties: Vrij snel

Ik kon geen fabrikantspecifieke beweringen vinden over de snelheid van deze HDD, alleen de belofte dat dit apparaat "ultrasnelle gegevensoverdracht" biedt. Mijn resultaten met CystalDiskMark toonden een maximale leessnelheid van ongeveer 218 MB/s en een schrijfsnelheid van 118 MB/s. Ik heb deze HDD ook voor mijn MacBook Pro geformatteerd en Blackmagic Disk Speed Test gebruikt, die schrijf- en leessnelheden van respectievelijk 180 MB/s en 186 MB/s liet zien.

Dit is geen game-specifieke schijf, maar ik wilde zien hoe deze als back-up zou kunnen dienen voor het opslaan van een paar gamebestanden. Ik heb Asph alt 8 (2,37 GB) overgezet, wat ongeveer 5 minuten duurde om te verplaatsen en 20 seconden om te laden vanaf de Elements Desktop. Dat is iets langer dan de 13 seconden die nodig waren om te laden op een Lenovo Ideapad 130S, die zelf ook geen gaming-gerichte laptop is.

Ik heb Asph alt 8 (2,37 GB) overgezet, wat ongeveer 5 minuten duurde om te verplaatsen en 20 seconden om te laden vanaf de Elements Desktop.

Toen ik de grotere test van het downloaden van de 98GB NBA2K-game uitvoerde, duurde het ongeveer 1 uur en 7 minuten. Dat komt overeen met, hoewel iets langzamer dan, de tijd die nodig was om diezelfde taak uit te voeren op de ADATA SD700 SSD, die bijna een uur op de neus duurde. De Elements Desktop presteerde ongeveer 30 minuten beter dan de WD Black P10-gamedrive met 5 TB aan opslagruimte. Maar de laadtijd van de game was veel langzamer dan die van andere apparaten die ik heb getest. Het duurde bijna 49 seconden om te laden vanaf de WD Elements Desktop, wat ongeveer twee keer zo langzaam is als de laadtijd die ik zag van de harde schijf van de gaminglaptop waarmee ik dit spel heb getest (Acer Predator Triton 500).

Western Digital beweert dat een HD-film van 2 uur in slechts 3 minuten klaar is om te bekijken.

Ik had geen HD-bestanden bij de hand, maar ik zie dat deze bewering stand houdt. Ik heb een paar filmbestanden overgezet die tussen de 1,5 en 1,6 GB waren en die duurden ongeveer 20 seconden om over te zetten. Een grotere batch van 5,2 GB aan filmbestanden duurde iets meer dan 1 minuut en 4 seconden. Ik heb ook digitale RAW-fotobestanden verplaatst, bijna 3000 in totaal en 60 GB in volume, en dat duurde bijna 24 minuten om te voltooien.

Hoewel ik niet zou zeggen dat gegevensoverdrachten razendsnel zijn op de WD 10TB Elements Desktop, vond ik de prestaties behoorlijk snel op zowel macOS- als Windows-apparaten.

Image
Image

Bottom Line

Er zijn slechts twee poorten op de Elements Desktop: een micro B naar USB 3.0-poort en een AC-stroomaansluiting. De USB-kabel is achterwaarts compatibel met USB 2.0, wat aantrekkelijk kan zijn als u van plan bent dit apparaat met oudere machines te gebruiken. De beperking is dat er geen USB-C-compatibele kabel wordt meegeleverd. Dus als je een nieuwere MacBook gebruikt, zal dit een beetje een hindernis zijn die je moet nemen met behulp van een adapter.

Configuratieproces: OS-formattering vereist

De WD Elements Desktop is klaar voor gebruik met uw pc, aangezien het Windows NTFS- (New Technology File System) is geformatteerd. Als u voornamelijk een MacBook gebruikt of de mogelijkheid wilt hebben om dit apparaat met Windows en macOS te gebruiken, is dat eenvoudig genoeg om te bereiken. Het formatteren van dit apparaat voor exFAT-flexibiliteit voor twee doeleinden is een zeer snel proces. Het duurde slechts ongeveer 13 seconden om op mijn MacBook te voltooien en ik ondervond geen problemen met het heen en weer bewegen tussen systemen. Helaas is het installeren van beveiligingshulpprogramma's op geen van beide platforms een optie met deze WD HDD. Als wachtwoordbeveiliging waardevol voor u is, wilt u een ander WD-product of buiten het merk bekijken.

Prijs: relatief betaalbaar, maar mist de nieuwste functies

De WD 10TB Elements Desktop is te koop voor ongeveer $ 186. Dat is geen onbeduidend bedrag voor een product dat een wenselijke hoeveelheid externe opslagcapaciteit biedt. Maar andere apparaten met dit soort ruimte vallen ruim boven de $ 200 en soms meer dan $ 300. Natuurlijk kunt u meer bijgewerkte en even opslagcapaciteiten externe HDD's vinden voor ongeveer dezelfde prijs of minder, zelfs van het merk Western Digital.

Ervan uitgaande dat je geen probleem hebt met een apparaat dat niet per se draagbaar is, en je niet op zoek bent naar een ultrasnelle SSD, biedt deze HDD een overzichtelijke aantrekkingskracht voor een bureau.

De WD 10TB My Book externe harde schijf kost ongeveer $ 3 meer en wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde back-upsoftware voor Windows en Mac. Dat betekent geen tijd om dit apparaat te configureren voor back-ups van Apple Time Machine. Er zijn een paar andere toeters en bellen, zoals WD Discovery-software voor integratie van cloudopslagservices met platforms zoals Dropbox en Google Drive en WD Security-software is kant-en-klaar. Maar nogmaals, je bent beperkt op een MacBook als je een besturingssysteem gebruikt dat recenter is dan High Sierra.

WD 10TB Elements vs. Seagate 10TB Expansion Desktop

Seagate biedt een HDD van 10 TB van vergelijkbare grootte. Net als de Elements Desktop, vereist de Seagate 10TB Expansion Desktop ook formattering voor macOS en biedt het ook geen enkele vorm van beveiligingsfuncties. De Seagate HDD heeft een catalogusprijs van bijna $ 300, wat nogal een sprong is van $ 186. Naast een betere betaalbaarheid presteert de WD Elements Desktop ook sneller. Seagate vermeldt een maximale lees-/schrijfsnelheid van 160 MB/s, wat aanzienlijk langzamer is dan wat ik heb geregistreerd voor de WD Elements.

Behalve prijs en snelheid, als je beperkt bent in fysieke bureauruimte, is de Seagate groter, maar niet zo lang of dik als de WD Elements. Visueel biedt de Seagate ook wat meer interesse met een diamantachtig patroon. Maar sommige gebruikers hebben opmerkingen gemaakt over hetzelfde probleem dat ik heb opgemerkt met de Elements Desktop: een neiging om heel gemakkelijk om te kantelen als ze rechtop staan. Aangezien beide producten die neiging hebben, ligt het voordeel bij de WD 10TB Elements Desktop Hard Drive, die wordt geleverd met 2 jaar garantiebescherming - een extra jaar op de Seagate Expansion Desktop.

Een betrouwbare desktop externe harde schijf voor veel media

De WD 10TB Elements Desktop biedt een aantrekkelijke hoeveelheid opslagcapaciteit voor diegenen die hun desktop of MacBook willen uitbreiden of regelmatig een back-up willen maken van hun grote mediabestandsbibliotheek. Hoewel het groot is en niet per se zo aantrekkelijk of stabiel, is het redelijk geprijsd voor zijn doel en vereist het weinig of geen opmaak om mee te werken.

Specs

  • Productnaam Elementen 10TB Desktop
  • Productmerk Western Digital
  • Prijs $186,00
  • Gewicht 1,9 lbs.
  • Productafmetingen 5,31 x 1,89 x 6,53 inch.
  • Kleur Zwart
  • Capaciteit 10TB
  • Poort Micro B naar USB 3.0, 2.0, AC
  • Compatibiliteit Windows 7, 8, 10.1, macOS

Aanbevolen: