Chromebook End of Life: waar vind je het en wat kun je eraan doen?

Inhoudsopgave:

Chromebook End of Life: waar vind je het en wat kun je eraan doen?
Chromebook End of Life: waar vind je het en wat kun je eraan doen?
Anonim

Alle Chromebooks gebruiken een besturingssysteem met de naam Chrome OS, dat automatische updates van Google ontvangt. Alle Chromebooks hebben echter een vervaldatum voor automatische updates (AUE). Lees hoe u de einddatum van uw Chromebook kunt vinden en wat u kunt doen als die dag komt.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Chrome OS-apparaten, ongeacht de fabrikant (Acer, Dell, Google, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba, enz.).

Google werkt aan een manier om Chrome-browserupdates te scheiden van Chrome OS-updates, waardoor de levensduur van uw Chromebook wordt verlengd. We zullen dit artikel bijwerken zodra we meer weten.

Hoe lang gaan Chromebooks mee?

Image
Image

Het beleid van Google is om Chromebook-apparaten gedurende ten minste vijf jaar te ondersteunen. De updates die Chromebooks ontvangen, die vaak nieuwe beveiligingsfuncties bevatten, zorgen voor optimale prestaties van uw apparaat.

Omdat dergelijke updates afhankelijk zijn van apparaatspecifieke hardware, kunnen oudere Chromebooks bepaalde nieuwere Chrome OS-functies niet ondersteunen. Voordat je een nieuwe Chromebook koopt, moet je de AUE-datum controleren om er zeker van te zijn dat Chrome OS nog minstens een paar jaar updates blijft ontvangen.

Chrome OS wordt standaard automatisch bijgewerkt, maar u kunt uw Chromebook ook handmatig bijwerken.

Hoe u de einde-levensdatum van uw Chromebook kunt vinden

De ondersteuningswebsite van Google vermeldt de einddatums voor elk Chromebook-model. Selecteer de fabrikant van uw apparaat om te zien wanneer uw Chromebook de laatste software-update ontvangt. U kunt ook de instellingen van uw Chromebook openen en naar Over Chrome OS > Additional details gaan en vervolgens de AUE-datum zoeken onder Update Schedule

Google heeft de AUE-datum voor verschillende Chromebook-modellen in 2019 verlengd, dus controleer nogmaals of de datum voor het einde van de levensduur van uw apparaat is verschoven.

Wat te doen met een Chromebook na het einde van zijn levensduur

Chromebooks blijven normaal werken nadat de automatische updates zijn verlopen. Je kunt het blijven gebruiken zolang het werkt, maar houd er rekening mee dat je niet de nieuwste beveiligingsupdates krijgt, wat betekent dat je vatbaar kunt zijn voor malware.

Er zijn een paar dingen die u kunt doen aan het einde van de levensduur van uw Chromebook. Als de AUE-datum van uw apparaat nadert, is het waarschijnlijk enkele jaren oud, wat betekent dat het waarschijnlijk tijd is om een nieuwe computer te kopen. U kunt uw Chromebook ook hergebruiken door een ander besturingssysteem te installeren.

Upgrade naar een nieuwe Chromebook

Nieuwere Chromebooks zijn energiezuiniger en hebben meer RAM en harde schijfcapaciteit dan oudere modellen. De Google Pixelbook is bijvoorbeeld net zo krachtig als een gewone laptop. Chrome OS-apparaten die na 2017 zijn gemaakt, ondersteunen ook Android- en Linux-apps.

Installeer Windows op uw Chromebook

Het is mogelijk om van uw Chromebook een Windows-pc te maken door Windows 10 te installeren. Hierdoor kunt u veel programma's uitvoeren die niet beschikbaar zijn voor Chrome OS.

Installeer Linux op uw Chromebook

Het installeren van Linux op een Chromebook is een eenvoudiger proces dan het installeren van Windows. Je kunt zelfs schakelen tussen Ubuntu Linux en Chrome OS met een programma genaamd Crouton.

Installeer CloudReady

CloudReady wordt gebruikt om Chrome OS uit te voeren op Windows-pc's, maar u kunt het op een Chromebook installeren en updates van Google blijven ontvangen. Hiervoor moet u uw apparaat openen en het systeem-BIOS vervangen. Het kan de moeite waard zijn om een nieuwe computer te kopen, aangezien uw apparaat mogelijk niet kan profiteren van de nieuwe Chrome OS-functies.

Aanbevolen: